Evo parite oci zajedno sa mnom Nije jos testirano, tek sam uletio u windows na ovoj brzini. Staljin EDIT: Ma moze bolan JOS!
Ne budi papak, to sto je serverski CPU nema ama bas nikakve veze, baziran je na istom jezgru kao FX i radi na 939 socket. Evo posljednji rezultat ovdje staljin
Odlican rezultat, kakve su temp i koje hladjenje? Pokreni Prime i probaj malo zategnut' memoriju, prati stablinost. Ako si na zracnom hladjenju, blizu si maksimuma. Postaj SuperPi 1M kalkulaciju, bas me interesuje. Ne znam ostale komponente ali tog Opty-a mozes in na 3 GHz nagurat' :twisted: Zestok stroj, nema sta
Sistem se sastoji od slijedecih komponenti: ASRock 939 Dual-SATA2 Opty 146 Stock hladnjak 2 x 1GB Corsair PT4000 (250MHz 10-4-4-3) Saphire Radeon X800GTO Ultimate Ed. IBM GXP180 180GB 3GHz sa ovom maticnom ne ide, nemam dovoljno struje za CPU a ni za RAM. CPU dobija MAX 1.45-49, RAM ne zanm ali mislim negdje oko 2.8V CPU se predaje negdje na 2.95, RAM ne ide haman vise od original 250Mhz na originalnim vremenima. SuperPI ide 1M na 30.87 radi losih RAM vremene (10-4-4-3) i sve se stabiliziralo na 8x360 i RAM na 240MHz, MAX temperatura CPU-a je 56C. Evo i male slike staljin
A koliko 2GB RAM setova danas radi na tako visokoj frekvenicji i na niskoj latenciji? Pogledaj MHz, a jebiga ne moze i jedno i drugo. staljin
ma di je gigabyte od njih... pogotovo ove matične koja je beton za te pare, a već i prije čuoh da se klocka ludo, pa ima tu nekih modanih biosa za skinut i tako to...
Naravno, nije moj kompjuter pa ne mogu olako donositi zakljucke ali ipak mislim da se sistem rusi zbog memorije a ne zbog CPU-a, mislim da je ta voltaza taman za 3GHZ. Mislim da bi sa high-end Mushkin, OCZ ili EP Corsair memorijom bio stabilan na 3GHz.Moji 2-3-2-5 stickovi bi bas fino legli u taj sistem. OCZ Platinum rev. su pod garancijom i na 2.9v sto znaci guraj na 3.0v :twisted: To ti je ulaz u sub 30s 1M kalkulaciju. Bez obzira, izvukao si skoro maksimum iz tog sistema, jos sa stock hladjenjem! Svaka cast!
Ja mogu samo reci da sam imao srece sa izborom komponenti. Ne smatram da bi ista postigao sa nekom drugom memorijom, jer kao sto si vidio iz onog HTT380 kloka imam mogunost da vozim RAM na 1/2 od HTT, sto je sa 380HTT dalo ca 190MHz na memoriji. Ovo JEST kvalitetna memorija od Corsaira, i ja, kao sto sam vec prije rekao, NEMAM mogucnosti da dam vise struje niti RAM-u, niti CPU-u. Ova maticna ne pokazuje RAM voltazu tako da nemam pojma koliko RAM dobija (predpostavljam izmedju 2.7 i 2.9V), ali bez obrzira na to trebalo bi da RAM moze bez problema na DDR400. Na 380HTT se sistem sam restarto nakon 10 min, sto po meni govori da CPU ne dobija dovoljno struje. Nosio sam se mislju da probam 7x400, ali mi se cini da 7 multiplier u ovom modanom (a ni u original) bios-u ne radi. Multiplier 7 ne radi, maticna bota sa 10x kad se stavi 7, no 5x multiplier radi, a sa Systool mogu staviti 7x multiplier u Windows. IDE NA 400HTT, ali ram mora ici na 200MHz http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=88072 staljin EDIT: Upravo sam zavrsio OCCT stabilitet test. Grafovi se mogu skinuti ovdje.
Ova tema mi pravo budi nostalgiju... S obzirom na ogranicenja voltaze i komponenti sistema, izvukao si maksimum.