Overclocking uspjesi

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Pasha, Mar 22, 2008.

1. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

2. Bio_Sam_Zmijanac

Zanima me, ima li ko info moze li se sta ovdje OC
    samo onako radi info-a, posto sam davno imao x2 prije mozda 2-3 godine pa sam zaboravio revizije i oc...
    MB GIGABYTE GA-K8NSC-939

3. Reznor

Reznor Overclocker

Nista to ti se ne broji bez barem 1h Orthosa i Prime-a :D
    Za overkloking ti niko ne moze pouzdano reci dokle ce tvoj procesor ici, to ovisi od brojnih faktora, kao sto su ploca, memorija i primjerak procesora (moze ti zapasti "defektan" primjerak, pa se mozes tjerati s njim koliko hoces, ali on nece pa nece :D )
    Najbolje je da ti sam otkrijes max.
    Evo ovaj s madshrimpsa je uspio dici na 3.7 GHz.
    http://hwbot.org/community/submission/5 ... 3708.5_mhz

4. exchanged life

exchanged life Aktivista

Ma nema ništa bez 12h Orthosa ili Prime95, to pišem iz svog iskustva jer kad je nestabilan izdrži jedan sat u Prime95, a ne može da izdrži jedan sat sa nekom igrom zato je za "stabilnost" potrebno 12h Prime95, a za apsolutnu stabilnost čak i 24h.

5. Moncho

Moncho Komšija

malo si se zezno!!!

6. exchanged life

exchanged life Aktivista

Hmm... Za šta sam se zeznuo? :?

7. mobsterc

mobsterc Overclocker

Za intel procesore, nekih sat vremena LinX-a je dovoljno.

8. exchanged life

exchanged life Aktivista

Eh dosad bih se uvijek zeznuo kad bih mislio da je nakon 1h stabilan sa ovim programima koje sam ja koristio. Znalo se nekad desiti da pukne test i nakon 4-5h. :smt006

9. mobsterc

mobsterc Overclocker

LinX pukne nakon 10 minuta a prime stabilan 12 sati :) (pod uslovom da je do procesora)

10. exchanged life

exchanged life Aktivista

Ma i tih 12h u Prime95 je stabilno za svakodnevnu upotrebu.

11. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Vise znaci 1h LinX-a nego 12h P95. OCCT je nesto mjerodavniji nego P95/Orthos, pa je bolji za AMD.

12. nVidia

nVidia Aktivista

13. Bio_Sam_Zmijanac

ja i jaran smo svoj venice od sale drzali na 3000 Ghz to ti je do matične jednostavno
    I siguran sam da svaki venice moze do 3 Ghz usput smanji HT link na 600 pa probaj na 3 Ghz jer dizanjem fsb dizes i to
    taj ti je prevelik 930 Mhz si ga nagurao

14. nVidia

nVidia Aktivista

Neće dalje, probao sam. Ovo je max. što se tiče ove konfiguracije.

15. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

evo mog e7200 sa defaultnih 2,5ghz na 3,7ghz. s time da nisam htio više jer mu je to na trenutnoj voltaži od 1,39V neki maksimum i stabilan je. u loadu ne prelazi na ovim temp 70 a hladim ga sa ac freezerom pro. sad su temp malo više jer je vruće opet a uvijek su mi balkonska vrata i prozor otvoreni. po zimi cu probat na 4ghz dignut.

16. dino73n

dino73n Veteran foruma

Taj tvoj E7200 je neki opasan ljubitelj napona,moj na 3850mhz bio 100% stabilan na 1,275v a za 4hgz mu je trebalo 1,385v za potrebe benchanja sam ga dizao i na 4500mhz al sam ga morao raspalit sa dobrih 1,6v i molio boga da ne crkne. :D

17. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

kad spustim voltažu samo za malo komp je nestabilan. matična je gigabyte ga-p43-es3g. mogo bi to malo poslikati u biosu pa da vidimo jesam li to dobro podesio u biosu.

18. dino73n

dino73n Veteran foruma

Zaboravio sam dodati da sam morao dignuti i napon na Nord Bridge-u sa 1,25v na 1,45v.
    Ali prolazio sam sve testove i sa 1,25v osim blenda i sa svim procesorskim radnjama u windowsu nisam imao problema samo mi je nekad u igrama znao baciti BSOD pa sam ga onda istestirao sa blendom i otkrio da i NB zeli jos napona da se sve ustabili.

19. Sena

Sena Veteran foruma

opalio sam i7 920 na 3.57 ghz raducka 3d mark i fazoni
    cekam vikend da testiram kako treba

20. extibo

extibo Komšija

Prime95, eventualno LinX. Nemas maltene nikakve koristi od 3D Mark-a.