PC pomoc: Sarajevo

Discussion in 'Računari i komponente' started by aNaToMiC !, May 14, 2025.

1. zoi

zoi Veteran foruma

Nije ni tebi lako.

2. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Kako li ce biti :D

Osjetljiv sam stvarno na glupe odgovore jbg.

Tvoja "pomoc" je u fazonu da neko dodje i kupuje tene, a ti mu sve vrijeme dodajes majicu.

3. selvin

selvin Moderator

"Mislim da je do napojne ali nemam drugu da probam, moze li ko pomoci?" i onda odgovori ispod "probaj drugu napojnu". Morate shvatit i anatomicovu frustraciju na ovakve odgovore, ali odgovori su bili dobronamjerni pa moras i ti anatomic shvatit njih :) Nek je rijeseno, to je najbitnije :)

aNaToMiC ! likes this.
  4. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa sta je na kraju bio problem...valjda je red da napises,ako opet neko naleti na slican problem,da zna i rjesenje ? :D

5. nivla

nivla Komšija

steka mi jedan pc 20sk dana usb svako malo, front panel izvod za usb bio u kratkom spoju ali povremeno pravilo problem, POST znao biti po nekoliko minuta kao i gasenje/paljenje

6. p4ja

p4ja Komšija

ja imam ovaj problem sa novom glanc plocom od mikija sto sam uzeo, svaki put kad nestane struje ili hocu da iskopcam racunar bios se resetuje i moram load profil nanovo da se undervolt i ostale zajebancije ucitaju ponovo.. a posto je mini atx ploca, baterija se nalazi u samomo shiledu, znaci peglanje da je promjenis samo tako.. Hwbinfo pokazuje da baterija ima 3.2v ako se ne veram.

KingT likes this.
  7. nivla

nivla Komšija

sto se tice tih baterija prije racunar zastari nego sto odu, vjerovatno ploca nesto ne valja

8. mickey84

mickey84 Novi član

Pozdrav.
    Koja ploca i koji bios?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

9. p4ja

p4ja Komšija

Asus b760i, probao sam sve zive opcije nista ne radi, bios je 1806, izasao je sad jos neki noviji mikrocode, ali nisam ga nabacio jer sve radi kako i treba.

10. KingT

KingT Veteran foruma

nista cudno Asus, to se meni prije desavalo na skoro svakoj Asus ploci sa OC PC-ovima.

11. iPlay

iPlay Komšija

Vezano za problem koji je naveo @aNaToMiC ! u prvom postu "krenu ventovi da se zavrte i odmah stanu i sve tako u beskonacni loop dok ja na prekidacu ne iskljucim",
    Imao sam sličan problem. Kod mene je bio slučaj da sam prilikom zamjene MBO slučajno ostavio jedan nosač na koji se pričvrsti ploča sa kućištem i tačno na tom dijelu je bio spoj. Srećom nije bilo nikakve štete.

@p4ja provjeri da li su svi nosači na predviđenim mjestima za novu ploču i da ti nije možda ostao jedan gdje ne bi trebao.

12. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

A meni nikad.

Nakon 10 godin koristenja jedne te iste low-end Z77 ploce, evo tri godine B660, i to overclockana sa BCLK. Nikakvih problema.

Sent from my iPhone using Tapatalk

13. p4ja

p4ja Komšija

Meni je ovo sesta Asus ploca i nikad nisam imao ovu zajebanciju, da nije smor skidat shield zamjenio bi bateriju ali ovako jebaji ga

14. mickey84

mickey84 Novi član

Pa jedino ako je prazna baterija ili imas kratak spoj.

15. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Ovo je realna situacija koja se znala dešavati ljudima koji mijenjaju ploču a ubacuju u staro kućište. Svakako provjeri ako ti se da šarafati. Bolje nego skidati štit da dođeš do baterije a ploča je iz nove serije tako da CMOS baterija sigurno nije.

16. p4ja

p4ja Komšija

Jutros sve poskidao, provjerio sarafe, jedan nije bio stegnut do kraja, usput provjerio i distancere, stoje kako su i dosli na kucistu sve 5, ali opet sve resetuje.. jbg

17. mickey84

mickey84 Novi član

Hajd’ kad budes raspolozen izvadi plocu iz kucista, pa na stolu isprobaj sta se desava. Ako je isto, javi se da zavrsavamo reklamaciju.

p4ja likes this.
  18. p4ja

p4ja Komšija

Ma nebi se radi toga sad cimao nema sanseeee, nije nista strasno, podnosljivo je. Hvala

19. iPlay

iPlay Komšija

Ja opet ne bi odustao dok ne bi riješio problem, pa makar rastavio cijeli komp. Dođe mi pravo odmor za mozak. :D

20. p4ja

p4ja Komšija

Buraz jucer sve to odradio uz kafu, sve rasklopio jer je kuciste otvoreno sa svih strana tako da i nije neko peglanje, malo ga dotegao i ispuhao, ocistio bas sve detaljno iako je sve novo sem kucista.. i ugasim iz struje i resetuje bios opet.. probao jos 5-6 fora sa reddita jos davno ali nista nije radilo.. Baterija pokazuje u hwbinfo da ima corbe u njoj ali ponasa se kao da je dead.. i jako je nezgodna za izvadit, bas sve moras skinut, svaku komponentu i onda plocu moras rastavit :).