Pitanje oko Dual DDR-a

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by amkan, Dec 4, 2004.

1. amkan

amkan Novi član

Imam Epox 8RDA+ i dva modula od po 256 MB razlicitih proizvodjača.
    Ima li sanse da ce raditi ako ih uparima u dual mod ?

2. syss

syss Veteran foruma

probaj ih stavit, odvrti memtest, ak on prođe odvrti prime, ak i to prođe (sve ovo vrti 1-2 sata) onda je sve ok.

3. amkan

amkan Novi član

Mozes li mi reci gdje da skinem prime (je li se program tako zove?)

4. Sleeper

Sleeper Komšija

5. syss

syss Veteran foruma

6. ming

ming Veteran foruma

dao je sleeper dobar URL

-nekad naizgled stabilne komponente padaju u primeu (npr. moj athlon kad ga stavim [email protected] radi ko doksa nikad nije zaledio ili se strushio a pada u primeu) :?

7. Nehrudin

Nehrudin Novi član

Kod jarana na Epox 8RDA3i ploci nema problema sa razlicitim modulima.On ima jedan nanya i jedan Spectec i radi bez problema.Oba su DDR 400.Vazno je samo da su moduli iste freq. mada i to nije vazan faktor.

8. syss

syss Veteran foruma

ja imao jedno vrijeme kingmax400 i hynix 333 rock stable.

i moj "jaran" istu tu ploču ima, ali ga zajebavaju nešto ti kingmax400 moduli... superram, šta drugo reć.

9. Sleeper

Sleeper Komšija

amkan jesil testirao?

10. amkan

amkan Novi član

Testirao sam 4 sata sa memtesterom i nije prijavio nikakvu gresku.
    Nabavio sam prime pa cu i to u toku dana probati.
    Inace sve ostalo radi ok.
    :wink:

11. Sleeper

Sleeper Komšija

onda je ok :)

12. gusa

gusa Aktivista

ovako imam epox 8rdai i imam 2 puta kingmax 512 ddr 433mhz sta mi je bolje da mi radi memorija u dual na 333mhz ili na 400mhz pojedinacno jer kada stavim u dual i na 400 nece uopste da mi digne sistem skinuo ami i flesovao bios da bi mi uopste radila memorija na 400mhz hvala

13. Dr.Overclock

Dr.Overclock Aktivista

bolje je da rade na višoj frekvenciji , ali zašto ih nestaviš na 433MHz???

14. gusa

gusa Aktivista

kako da ih stavim na 433mhz da rade i ima li to kakve veze sa fsb koji mi je 400

15. Dr.Overclock

Dr.Overclock Aktivista

odeš u bios i nađeš memory frek. imaš auto 266,333,400,433...
    odabereš 433MHz i to je to.

16. gusa

gusa Aktivista

nema kod mene pise auto i spd i nema vise nista tako da nemogu da promjenim nista

17. syss

syss Veteran foruma

epox ima problema sa kingmax modulima... znači drži na auto i diži fsb kolko ide, gledaj da ti je obavezno fsb:mem u odnosu 1:1.

18. gusa

gusa Aktivista

gdje da vidim taj odnos 1:1 tacno da znam i mogu li sta zajebati da mi pregori nesta ili pregrije

19. syss

syss Veteran foruma

ma uglavnom prati odnos fsb-a i freq memorije.

20. gusa

gusa Aktivista

pa meni je vec odnos 200mhz memorije i tako i fsb ja onda necu nista dirati neka ovako radi dok endojde corsair memorija ona ce sigurno raditi kako treba jer sam citao da je podrzava epox hvala velika