Pitanje u vezi novih igrica

Discussion in 'Igre i konzole' started by Stihoklepac, Dec 1, 2005.

1. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Npr zadnji slucaj nfsu-mw
    ona glupa instalacija preko alcohol 120% ili deamon tools v4.00
    instalira sve u dure
    upalim antiblax ovo ono podesim sve iz uputstva i sta dobijem
    insert correct cd ...
    ista stvar sa farenheit-om ...
    ima li ko savjet
    inace kod mene ima bruka particija
    c,d,e,f,g,x,y pa onda dva dvd rw-a na h,i, pa od alcohola i deamon toolsa j,k...
    et ako ko skonta

2. Tenga

Tenga Aktivista

3. kamikaza

kamikaza Aktivista

NFS prvo instaliras onda uzmes ono 1cd Mount i pokrenes onaj program sa mrtvackom glavom i umes HIDE i onda tek pokrnes igru (mora ti image 1 bit mountovan na demonu il alkoholu) isti takav slucaj sa Fahrenajtom mora ti ostat mountovan ali moras instalirat onaj program Tetris i sa njim pokrenes onaj mali fajl (sto ga samo tetris preoznaje) i onda tek igras

(usotalom sve je u upustvu napisano)

4. HamziBeg

HamziBeg Komšija

Rodila majka pametno dijete.

5. kamikaza

kamikaza Aktivista

hvala :lol:

6. HamziBeg

HamziBeg Komšija

Rugaš se čovjeku... tu mu od početka objašnjavaš kako će šta uraditi kao da ne zna. Čovjek ima problem nakon što uradi ovo što si ti navrat na nos objasnio.

7. kamikaza

kamikaza Aktivista

ne ne ne ne rugam se vec sam samo pokuso mu objanist jer mislio sam da jerovatno nije pokreno onaj HIDE

8. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

vidish nisam ....
    tetris sam probao ...pa nista ista situacija.

9. kamikaza

kamikaza Aktivista

ja misslim da se mora tetris prvo instalirat i restartujes PC.. e vako evo ti detaljno :arrow:

prije svega ako si koristio Alkohol probaj sad DEMON u demonu namjesti opciju SAFE DISC
    zatim nadji mds fajl i MOUNT on device i kad to sve uradis instaliraj TETRIS i na cd-u ti je doso(ako nije trebo je)jedan mali fajl koji samo prepoznaje TETRIS i moras taj fajl ucitat na tetris a uzmes ja mislm HIDE ili tako nesto vidi koja opcija ima to sve uradis nemoj zatvarat TETRIS moras ga ostaviti upaljeng i onda ifru pokrenes......
    ako ovo ne bude radilo neznam stvarno onda sta bi moglo bit
    :roll:

ps:zaoravio rec skini najnoviji DEmon tool

10. postal dude

postal dude Aktivista

tetris je glavni

11. einlanzer

einlanzer Aktivista

meni je to sve isto bilo,dakle

NFS:MOST WANTED

Ovako,prvo mountuj image od nfs cd1(ili ako ti je lakše skini mini iso na http://www.gamecopyworld.com).Mountuj ga s rakijom 120%.Umjesto korištenja anti blaxa i tih sranja,samo pokreni aplikaciju SD4HIDe.exe,ona se nalazi na dvd-u od NFS:MW i press hide.Slobodno onda izađi iz tog programa.Moraš raditi sve po redoslijedu inače nće raditi.

FAHRENHEIT

Dakle,ako se dobro sjećam treba ti image,tetriscpl.exe,i onaj fajl s ekstenzijom tdf mislim.Ovako,s običnim dvd mageom koji si ti mountovao NEĆE ti raditi kao što i sam vidiš.Potraži na http://www.gamecopyworld.com u sekciji pc fixes pa pod fahrenheit mini image od tog dvd-a.SA DRUGIM IMAGEOM MENI NIJE RADILO I DEŠAVALO MI SE ISTO KAO I KOD TEBE.Onda taj mini image s ekstenzijom .mds mountuj sa Rakijom 120%,pokreni tertiscpl.exe instaliraj driver.Pusti da ti se resetuje komp,onda mountuj u tetrisu onaj fajl s ekstenzijom .tdf.Kada pokreneš igru na mjestu u tetrisu gdje ti piše inactive pisaće active.

Nadam se da sam ti pomogao :smt002

12. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

NFS-profercerao nakon iskopcavanja (card readera) nidje veze...
    Farenheit ....cu probat za par dana
    a sutra GUN stize
    :D

13. kamikaza

kamikaza Aktivista

Farenheit Farenheit to ti igraj to je igra kakv NFS

14. Qler

Qler Veteran foruma

meni stoje mountana sva 4 ona CD-a od nfs :D kad sam ga instalirao tako ostavio. mogu li ugasiti od 2-4?

15. DC One

DC One Aktivista

Naravno da mozes, smo je CD1 potreban za igranje. Buduci da si omogucio 4 virituelna drajva, mozes uraditi jedno od slijedeceg:
    -onemoguciti drajvove od 2-4, imas opciju kojom biras broj drajvova
    -ili jednostavno uraditi unmount image-a sa tih drajvova (mada ne vidim zasto bi ih ostavio aktivne)

16. Qler

Qler Veteran foruma

znaci mogu izbrisati sa hdd-a ona 3 :D jebi ga :D pojedose mi HDD :D

17. kamikaza

kamikaza Aktivista

samo ostavi onaj prvi NFSMDF(S) usostalom sto drzis na HDD igraj sa cd-a tako ja igram da ne zauzimam uzlaludno HDD :wink:

18. Qler

Qler Veteran foruma

ma lakse mi je da mi je na HDD-u, jednostavnije...

19. kamikaza

kamikaza Aktivista

ama svejedno je jednom kad podesis putanju ona ostaje i sad samo kad cd stavis radi tako je bolje ne trosis HDD probaj pa ces vidjet kako je imat 3,4 GB vise nego prije

20. einlanzer

einlanzer Aktivista

joj ljudi,sve fino napisano,još ako ti je stalo do hdd-a ovo ti je njabolje rješenje,a još 1 MB velik