dakle, potrebna mi je ploca za gore navedeni proc. posto nisam informisan o chipsetima poslije nforce4, zanima me koju plocu da uzmem, a da mogu overklokat kako treba, tj. da imam opciju mijenjanja napona i mnozitelja. izbor ne bi bio problem, ali budzet mi je ogranicen na cca 150km. dakle, koji chipset/ploca? hvala unaprijed.
evo ima neki asus M2A-VM sa 690g chipsetom - 143km u imtecu. samo sto ima onboard grafiku, a to mi ne treba. dobro je za pocetak, ima li jos prijedloga? p.s. evo nadjoh i ovaj ABIT AN-M2 GF7025, NF630A, zna li iko kakva je ova? nforce630A chipset.
Zaboravi na OC sa 690G baziranim pločama osim ako nećeš uzeti Gigabyte GA-MA69GM-S2H Eventualno se malo protegni glede para i potraži neku sa AMD 770 chipsetom... recimo ASUS M3A
gore navedene ploce nisam uspio nigdje naci u ponudi, a ne znam ni koja im je cijena. ako neko zna gdje ih mogu nabaviti u sarajevu, bilo bi mi korisno ali, koliko ja shvatam, nije meni potrebna neka segamega ploca, dovoljno je samo da ima opciju za mijenjanje mnozitelja i napona procesora - memoriju, chipset i PCIe ne mislim klokat, a athlon black edition ima otkljucan mnozitelj.
Ko prodaje ASUSa trebalo bi da može poručiti i M3A. Pogledaj onda recimo M2N, M2V, M2N-E, M2N-X ... sve ASUSovke :lol: