Ponudjene konfe pa izaberite najbolju

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by zoi, Oct 1, 2007.

1. zoi

zoi Veteran foruma

dakle kupujem novi komp(u zenici nazalost),firme su uzas,ali sta ja mogu.evo sta sam ja dobio u prici sa njima(dok sam im objasnio sto mi sta treba i kako trebalo pola godine...)
    PRva konfa:

kuciste neko panda,fino igledom,ima nakih otvora za hladnjak nije lose,nemam boljeg izbora->75KM
    PSU Chieftech 350W(ili MS 550W :roll: ) ->50 KM
    MBO Asus P5B->188 KM
    CPU E4400->229KM
    Ram 2*1GB Kingston 800MHz->254KM :roll:
    HDD 320GB WD 8MB 7200rpm(neznam model :( )->153KM
    VGA Asus 7300GT 256MB->109KM
    Monitor LG L192WS->331KM
    cijene su bez PDVa,a konacna cifra SA PDVom je->cca 1540KM

druga konfa
    isti sve samo proc E2160 cijene->158KM konacna cijena cca 1460KM

treca:
    CPU AMD Athlon 5200+ X2->247 KM
    MBO Asus M2V-MX->111 KM
    RAM 2*1GB Kingston 667MHz->239 KM
    VGA AtiRadeon X1050 HyperMemory 1GB->170KM
    ostale je sve isto,a cijena ove konfe sa PDVom je->1610 KM :roll:

mene prodavac fakat hoce ubijedit da je ova zadnja najbolja :? :roll: kao radi 1GB meme na grafi i tak to :lol: i cijena je poprilicno ogranicena na cca1500KM ali moze malkice da prelazi cijenu :D

ako imate nekih prijedloga da besto izmjenim,nesto izbacim ili sta vec samo recite.licno mislim da je najbolja prva konfa ali hajd MOZDA grijesim...

ps.izmedju monitora mogu birat izmedju LG L192WS(380KM tako nesto),Asus VW193D(440KM),i Philipsa 190WV7CS(399KM).pa eto imajte i ovo u obziru,jer sam fakat ogranicen,a naravno bih da dobijem sto vise za ove pare.
    i da jos jednp pitanje,dali uzet samo 1GB RAMa i uzet neku bolju grafu(i koju) ili da ostavim ovako sa 2GB i ovim grafama???
    eto to je to nadam se da cete pomoc da me necete izmevjerit :D

EDIT:komp ce mi naravno sluzit za igre prvenstveno(netreba ultra high sa AA,AF na MAX rezama,navikao sam ja na losije :D),web,office,mozda photoshop(ali nista ozbiljno).filmove i muziku necu slusat an njemu :lol:

2. vnm_

vnm_ Komšija

prvo pravilo, kupovinu u radnji gdje ti hoce uvaliti krsh graficku sa previse memorije kao da si kakav levat ne treba ni uzimati u obzir.

napojnu svakako chieftec.
    RAM je preskup, a ko da gledam da je ValueRAM u pitanju. pitaj ih imaju li sta da nije kingston a da je jeftinije. :mrgreen:
    sto se monitora tice, od ponudjenih ja bih onaj sa najduzom garancijom.

uzmes opciju sa E2160 i ako ti ubace 50KM jeftiniji ram uzmes bolju graficku, recimo 7600GT, i izadjes na nekih 1500KM okruglo.

3. zoi

zoi Veteran foruma

pod plavo-to je ovdje standard.trebao si vidjet kako je to izgledalo kada sam tek dosao...tako da me to nist necudi,nazalost :(

pod zeleno-znam da je preskup ali sta cu mu ja :? nerazumijem se bas sta znaci to value ram i sto to nevalja?ajd vidi, da trazim kingmaxa ili nest slicno,makar bilo i 667MHz.
    monitori su haman svi sa 3 godine garancije tako da mi je tuj svejedno oko tog :D

pod crveno-sumnjam da ce ram biti jeftiniji za 50KM,to je kod njih nemoguce :roll: a nebih rekao da cu moci uzet 7600GT,jer ovdje 7600GS je nakih 240KM ili vise nesjecam se sada...ali hajd poslusam tvoje prijedloga pa vidim da tako uradim ;) tnx

imal jos neko kakvih prijedloga???

4. Zlatan

Zlatan Komšija

http://www.ingel.ba online shop...prodaju fine stvarcice, jako su jeftini, mozda i najjeftiniji u pogledu mnogih stvari, i imaju dostavu svugdje u BIH...

5. vnm_

vnm_ Komšija

value ram je kingstonova serija jeftine memorije, tako da je, ako je stvarno value ram u pitanju, ta cijena vise nego pretjerana. kako god okrenes RAM je preskup, 2x1GB bi trebao da bude ispod 200KM.

znaci deru na grafickim. ova 7300GT je tu negdje sto se tice cijene pa sam mislio...

PS: imaju i plus i genelec dostavu...

6. zoi

zoi Veteran foruma

heh samo moram pazit da je 7300GT ddr3 meme,a kod njih je ko da gledam ddr2 :x
    ma vidit cu jos sutra malo sa njima porazgovarat :D vidim kakav je ro kingston mema,ako bude ta koju ti kazes da je onda trazim neku drugu :)

a neplacam keshom,nego na kredit ide,zato i kupujem ovdje.ko da ja neznam da je u vas jeftinije :roll: ;)

7. azzaro

azzaro Aktivista

zoi mojne se zaletat, provjeri i druge prodavnice sirom BiH koje vrse dostavu PCa na kucnu adresu.
    Tebi je nebitno kome placas rate, gledaj da uzmes sto bolji komp za svoje pare.
    Nedavno sam sa rodjakom po Ze kupovao komp, i znam da je stanje jad i cemer.
    (Jes chekiro Gog)

8. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

Ingel.ba jos jednom.

9. vnm_

vnm_ Komšija

ko da im je vazno jel im placa neko ratu iz sarajeva, zenice ili iz cekrcica... :roll:

10. zoi

zoi Veteran foruma

@azzaro:jesam i dodje mi ga nekim cudom ista(par marki razlike) cijena ko i u ovih tehnoassova.

a vidit cu to u ingelu jel se moze kupit na kredit ili kako vec.odem to sada provjerit,valjda ce tu biti hljeba za mene :|

EDIT:evo sada sam gledao i dodje me 150-200KM jeftinije :roll: mislim da mi se neisplati kupovat u ingelu radi te cijene.jer kontam ono nece oni meni doci kuci i onda to odnijeti i ponovo mi to donijeti kada mi se nest pokvari :roll: sumnjam da bi isli dva puta tamo vamo radi nekog kvara.zbog tog mi se neisplati...

11. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

Za 1500KM možeš kupiti bolju konfiguraciju od te tri ponuđene u Ingelu.

EDIT: Npr, pola HDD-a ce ti biti prazno, bolje da si uzeo 160GB [osim ako neces kakve filmove/igre skidat]

12. selvin

selvin Moderator

U ingelu konfiguracija koju si prvu naveo (cijene bez pdv-a) ali sa puno boljom grafom:
    ASUS PB5 Skt775, DDR2, FSB1066, 5xSATA-2, 8Ch, 1Gbit, Intel 965P 179KM
    Core2Duo E4400 - 2000/800/2MB, LGA 775, BOX 203KM
    2X1 Gb DDR2-800MHz, PC6400 Kingston Value Series 65KM= 130KM
    HITACHI 320Gb, 7200rpm, SATA300, 16 Mb 132KM
    LG192WS 19" Wide, 2000:1, 5ms, 300cd/m², Speakers, D-SUB, Silver 356KM
    ASUS 512 Mb, PCIex, GeForce EN8500GT Silent Magic, Retail 153KM
    napajanje imaju samo chieftec 650W da je normalno ali mislim da je to previse za ovu konfu pa:
    ASUS A-45GA PSU ATX 450W PFC 12V, 7x5,25", 2x3,5", 4xSATA, 1xPCIe 89KM
    bez PDV-a = 1242 KM
    Ukupno sa PDV-om = 1453,14 KM

13. zoi

zoi Veteran foruma

pa eno napisah koliko me u ingelu dodje jeftinije u odnosu na mijesto di sam ja gledao.doduse za te dvije stoje se da uzet neka fina graficka i to je to.ali navedoh razloge sto nekupujem tamo.

a HDD mi treba onoliki jer visim na freezoni i upravo me mal HDD sprjecaje da neskidam vise od 100GB mjesecno :evil:

14. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

ASUS P5B
    INTEL Core2Duo E4300
    KINGSTON 2x 1GB DDR2-667MHz
    ASUS 256 MB,GeForce EN8600GT 2DHT
    LG 17" TFT 8ms
    CHIEFTEC ATX 500W
    LINKWORLD CASE 316-09 Black/Red
    LG DVD+/-RW GSA-H30NRBBB

Ukupno za uplatu: 1.460,16 KM (SA PDV-om)

Neki HDD 160GB HITACHI (oko 115KM) ... Dodje malo ispod 1600KM, SA PDV-OM.

15. zoi

zoi Veteran foruma

dvd rw mi netreba.a vidim da si dodao ovu graficku.fino samo sto je kod nas puno skuplja.mogu kupit u ingelu ako neko zna dal oni dodju po proizvod kada vam se pokvari?

16. burner

burner Aktivista

E jebiga ti sad... :lol:

17. ColdFire

ColdFire Overclocker

fedex , placa primalac , ja sam bruku ps2 tako slao u orasje iz TZ prosjek 3 dana cekas :)
    opet vidi s njima , raspitaj se ne zuri nije svabo na husinu :smt003

18. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

Meni se nikad ništa nije pokvarilo, a ja mislim da im možeš poslati.

EDIT: Ja bih na tvom mjestu još uštedio i kupio 8600GTS. A kako misliš bez DVD-a instalirat igre :)

19. zoi

zoi Veteran foruma

a neznam kaj je toliko smijesno burner,pa moram se raspitat prije kupovine :?

a vec imam dvd tak da mi to netreba,ko da ga ja nebi uvrstio u kupovinu ;)
    a od ustede nema nista,jedino da sacekam jos godinu dana pa da onda kupim komp koji se tasda bude mogao sklopit za ove pare :mrgreen: :?:

20. Looney

Looney Komšija

Od čekanja nema ništa :p
    A ako ti se baš čeka sačekaj da prođe/dođe božić i nova godina :)