Ponudjene konfe pa izaberite najbolju

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by zoi, Oct 1, 2007.

1. zoi

zoi Veteran foruma

Kućište MSI Neptun MDC-810 400W
    CPU Pentium E2140 Dual-Core 1.6GHz BOX
    MBO P5B SE
    VGA PCIe ASUS EN7300GT SILENT/HTD/256M
    HDD WD 320GB WD 3200AAJS SERIAL ATA II, 8MB cache
    DDR2 2GB 800MHz 240pin TRANSCEND

dal ovo vrijedi 819KM???ovdje bih jos trebao dodat napajanje i monitor i to dvoje nesmije biti skuplje od 480KM...

2. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

koristi trenutni monitor nego da sada uzimas neki low-end. radije za cijenu monitora napucaj graficku i proc.

3. zoi

zoi Veteran foruma

eto ga sa ovim sam gotov

uz ovo sam kupio Asus VW193D i to je to.u tom ce biti moja philips PEKAČ dvdova :lol:

bez dvdrwa ovo dodje cca 1200KM,sto je po meni "normalna" cijena,i MISLIM da za ove pare nije moglo bolje.
    a ja cu svejedno osjetit preveliku razliku u performansama jer mi je trenutni komp deponija smeca :)
    Intel Celer 733MHz,256MB SD Rama 133MHz,20GB Maxtor HDD,17CRT,ploca je DFI pojma nemam koja,ali ima samo 2 slota ua ram,uz to mATX format.grafa je integrisana S3 Savage 32MB...mislim da je ovo za mene i vise nego dobro :D

u petak bi trebao doci komp pa onda javim utiske svoje,ako neko bude imao nekih interesovanja neka kaze ;)

a pored ovog sam kupio DigiTV Strong 6011,mada taj model ide ocu,a meni ide 4125...

4. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

Znaj da se sa 7300GT nećeš naigrati.

5. Neo Bahamut Zero

...uzeo si Asusov monitor? :roll:

6. Looney

Looney Komšija

Morao je neku grešku da napravi :roll:

7. zoi

zoi Veteran foruma

@mobster:znam da se necu naigrat,ali ja i netrazim od grafe za 150KM da mi daje 60+ fps na 1280*1024,max detalji,aa+af i sl.imam ja dosta,dosta igara za odigrat,keoje sam do sada propustio i koje je steta neodigrat ;)

a trazio sam philipsov monitor,nije ga bilo,i ostao jedino asusov monitor..znam da ste nest govorili da nevaljaju,ale nemam pojma sto :? ???jel se brzo pokvare,daju losu sliku ili sta?stvarno neznam...

EDIT:recite dal da uzimam 17" 4:3 omjera monitor,neki samsung,LG i sl,ili da ostanem na ovom 19" wideu.mozda jos uvijek mogu reci da mi promijene monitor,jer racunar tek dolazi u petak tak da ima vremena...tnx unaprijed :smt006

8. Neo Bahamut Zero

koliko je para taj asus? moze to mnogo bolje...

9. zoi

zoi Veteran foruma

haman 420KM.samo da napomenem da kupujem u eurospletu,pa eto trebalo bi da znate kakvu ponudu imaju!!!poskupi su sto se monitora tice,sa ostalim cijenama su OK.

EDIT:sada sam skontao da monitor mogu kupit i na drugom mijestu...i ispade da mogu LG192WS dobit za 360KM cini mi se,i najvjerovatnije da cu to sada kupiti.hem cu proci jeftinije,hem bolje???

10. Neo Bahamut Zero

da. i bolje i jeftinije. :arrow:

11. Looney

Looney Komšija

zoi,
    Uzimaj taj LG.

12. zoi

zoi Veteran foruma

LG is in da house :) jbt koja razlika u odnosu na 17CRT :shock: sutra dolazi konfa,pa i to da onda rijesim.ali fakat sam prezadovoljan monitorom,valjda bog prelaska sa CRTa :) jedino sto mi9 sadasnja integrala nedozvoljaje rezolucije vise od 1280*1024 :?

hvala Bahi i looneyu na pomoci,moga sam se lako zahebat :)

13. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

Daj Bože da ti da 30FPS u CoD2.

14. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Hoce se naigrati ali bez 8x aa 16x af

15. Kingpin

Kingpin Aktivista

netreba toliko AA na toj rezoluciji i netreba toliko AF nikad :] uzmi ti taj 19 incha jer velicina je vazna believe you me.

16. zoi

zoi Veteran foruma

stigla konfa prekjucer,ljudi mi stavili vistu :roll: home basic verzija :? zacudio sam se kako mi sve igre,sem obliviona,imaju dobar framerate na max postavkama(sa ukljucenim AA),na 1440*900 rezoluciji :) neke od njih su CoD2(DX9),Battlefield2,FarCry.oblivion je isao na medium detaljima,istoj rezoluciji jako fino :) jbt ovo je preporod u odnosu na stari komp :D jedino jos trebam da probam neke od novijih igara da vidim kako se u njima ponasa :)
    imam nekih problema sa zvukom.kada slusam muziku ili igram igre,zvuk se "normalno" cuje,ali kada pustim neki film u avi onda se zvuk necuje :x koristim K-Lite Codec Pack ako to nesto znaci.
    stavio sam ovo normalno pod navodnike zbog sljedeceg:kada spojim kucno kino,cuju se samo zadnja dva zvucnika :cry: na starom kompu su se normalno culi svi zvucnici.ako zna neko kako da ovo rijesim bio bih zahvalan.

17. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

Koliki ti je FPS u CoD2 ? 30FPS ? Krasno haha :D Šala :D

K-Lite sucks. Use CCCP (SSSR :) )

18. zoi

zoi Veteran foruma

ma CoD letii :D :p nisu meni problem igre nego ovaj zvuk.sada sam samo na slusalicama :) a navikao sam na klite i probao u inat CCCP i nisam nest vidio da je bolje :?
    mene stvarno zivcira ovo sa zvukom :x da ovo nije zbog viste?ja nemam nekih drugih ideja :(

nego mobster kada budes prodavao konfu javi se da vidimo za proc i plocu(imas vec musteriju za za napojnu i grafu,zar ne ;))