Uglavnom standardna bolja PS5 kontrolera. Kupljen kao dodatni sa PS5, dobio je stick drift nakon 10 mjeseci koristenja i popravljen (zamjenjen za drugi) u BigBangu. Medjutim godinu dana kasnije opet stickdrift. Ima li neki servis koji ovo popravlja ili da jednostavno uzmem GameSir Nova 2?
Ako ti nije mrsko se zezati, kupi joystick (ne kontroler, nego samo taj zamjenski dio) s OLXa ili slično (ja sam na Temuu plaćao po 2km/kom, na OLXu 7km), i zamijeni oprugu/kontakt ispod zelenog poklopca. Ja tako riješio 2 XBox kontrolera, rade bez problema evo 6 mjeseci. Oko 10 min posla. Na XBoxu ti jedino trebaju sigurnosni torx T9 odvijači (imaju rupicu, za razliku od običnog). EDIT: u preview mi prikazuje thumnbail, kada postam ne, pa evo link ovdje: https://ibb.co/HLG0yk2t
Ja također tražim neki servis, imam xbox elite 2 kojem treba zamjeniti lijevu gljivu komplet ja mislim. Ako znate koga pišite
Obzirom koliko si uložio do sada u taj gamepad i očigledno da imaš tešku ruku predažem ti nabavku DualSense Edge kontrolera gdje možeš mijenjati kompletan stick kada ti se pojavi stick drift. Teško da će ti neko zamijeniti mehanizam ispod 50KM. Nov stick modul za Edge kontroler je 59KM. Posjeduje i torbicu u kojoj uvijek možeš čuvati jedan pričuvni da imaš pri ruci ako se pokvari
Ps5 controller / Playstation 5 dzojstik (100 KM) https://olx.ba/artikal/75963269 Ne znam isplati li se. Popravljati jedino ako sam radis, pogledaj na yt nije teško Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Prosli vikend gledao YT klip bas o tome. Covjek zamjenio sa hall effect magnetnim swicevima koji bi trebali trajati znatno duze. Ne djeluje mi tesko ko je imalo strucan u lemljenju. Mada bih ja licno kupio nekog kineza sa boljim swicevima tipa Gamesir, EasySMX ili Flydigi.
Ako ti nije potreban haptic feedback i slične "gimmick" stvari koje Sony gamepad nativno podržava onda uzmi kineza.
Ovo sto sam do sada vidio samo sam se jos vise iznervirao oko "quality nekotrole" Sony-a. 1. Narucio novi stick sa Temu-a. 2. Narucio novu bateriju za PS4 kontrolere isto sa Temu-a ( imam 2 u mint stanju ali baterija koju sam narucio sa amazona, mrtva x2), mozda to pomogne. 3. Sutra cu otici uzeti Gamesir Nova 1 - djeluje kao ono sto mi treba za eFootball na PC-u, samo me zanima kako ce raditi sa Bazzite-a, mozda kasnije uzmem G7 pro ili Nova 2 4. Elite kontroler mi na core levelu nema smisla, dati 250-300km za kontroler koji i dalje ima potencijalni stickdrift problem jednostavno nema smisla, prije bih uzeo Xbox one controler za tu namjenu.
Nije to samo sony. Meni je na xboxu isto počeo driftat na switcu isto mada istina na switchu je ciscenje rijesilo problem. Kako kod do ove generacije konzola nisam ni znao za drift. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ako iole znaš s lemilicom, ne radi popravku nego upgrade. Imaš 100% kompatibilnu Hall-Effect zamjenu za oba analoga, a nije ni preskupa: https://www.amazon.com/dp/B0DQ8LQQ7L Preko Kupiglobal dobaciš sebi i popravi to. Imao sam isti problem sa DualShock4, ali sam odlučio kupiti novi joy. Uzeo Gamesir Cyclone 2 sa Temu-a i razlika je nebo i zemlja. Ima sad stvarno kvalitetnih sa TMR i Hall-Effect senzorima, osim što su nepoderivi, preciznost im je nevjerovatna.
Ja sam na oriigi PS5 controler popravio stick drift takos sto sam ga otvorio , ispuhao stick switch i naprskao sa WD40, i dan danas fercera bez problema, iako L1 i R1 su mu otanjili.
Ja sam zvao onaj servis na -1 u BBI, da pitam za Xbox Series gamepad, zamjena 40-50 KM, a ako ja donesem stick, 30-40 KM. Na kraju odlucim sam zamijeniti, kupio neki stick za 10 KM, al ima idalje deadzone neki sitni. Uglavnom radi, ali sam narucio hall-effect stickove pa cu ih zamijeniti opet kad stignu, sigurno bolja opcija.
Evo finalni update. Bateriju zamjenio na PS4 i sada radi ko not. PS5 otvorio ocistio potenciometre alkoholom i sve je top. Usput zamjenio gljive. Imam sa 4 rezervna stick-a i jos 4 gljive ako kome treba neka se javi u pm
Ja sam par dzojstika od trice rastavljao ali gljive su bili totalno razvaljene,tako da im nije bilo spasa ali htio da vidim kako se mijenjaju i sta ima sve unutra. Inace otvorim ih cesto da ocistim od prljavstine i dugmice. Zadnjih par mjeseci imam novi hobi...igram se oko PS3 konzola,cipujem,cistim,mijenjam pastu,nakrcam igricama i prodajem tako sredjene dalje. Od svega,najteze je naci originalne dzojstike u dobrom stanju...vecinom uz konzolu dodju ili kopije ili razvaljeni originalni...par sam uspio spasiti,ostali budu unisteni,nista bez zamjene analoga a to jos nisam gledao isplati li se narucivati sa neta i mijenjati. Jer ovi za ps3 su jeftiniji od ps4 i ps5 ,gdje se to isplati vise.
Meni je samo cudno da originalni PS5 gamepad koji je dosao uz konzolu i dalje ko nov, a ovaj koji sam kupio u bigbangu isto, je vec dva puta crko. Izgleda da ima neke razlike u kvaliteti, jer su mi dva druga potvrdila isti problem sa dodatno kupljenim ps5 gamepadom
Ima sigurno razlike...uz konzolu isporucuju najbolje a ove sto prodaju dodatno,sigurno ima nekih usteda tu u kvalitetu. Ja generalno nisam nasilan i nisam sirovina,pa ne nabijam svom snagom te gljive,nego bas njezno to guram i nikada nisam razvalio dzojstik. Ne igram ni one igre gdje se to katilski pritisce,tipa teken i tako te,gdje moras svu dugmad pritiskati. Sada igram vecinom igre sa pricom...ono laganica i kada imas vremena prelazis. Mada sada i ne palim ps5,kako imam ovih ps3 konzola...pa na njima se igram. Evo trenutno igram Crysis serijal...presao sam prvi dio,krenuo drugi a i treci je vec na konzoli. Nostalgije malo...to sam igrao na racunaru davno nekada