Popravka PS5 kontrolera - stickdrift

Discussion in 'Igre i konzole' started by Stihoklepac, Apr 21, 2026.

1. Aldiin

Aldiin Overclocker

Da, na žalost, konzola je poprilično osjetljiva. Ja sam ovog debeljka od 20 GB kupio dok sam bio u Japanu za stvarno sitne pare. Uspio sam piano sačuvati da izgleda još uvijek kao prvoga dana. Konzola je spojena i stoji pored ostalih, samo što ju rijetko upalim. Nedavno prešao underground i to je to. Slim je definitivno najbolji izbor za nekoga ko planira svakodnevno peglati igre. Njega derem stalno, PS5 mjesecima ugašen. Po meni, ovo je i dalje najbolja konzola svih vremena. To je bilo vrijeme kada su igre bile samo igre, bez pretplata, poena, skinova i ostalih gluposti. Tada su još trajali pravi console ratovi i svi su se trudili da naprave što bolju konzolu i što bolje ekskluzive kako bi privukli igrače. Fokus je bio na kvalitetnom proizvodu i vrhunskim igrama, a ne na tome kako izvući još novca kroz mikrotransakcije. Ogroman library, uz mogućnost nativnog igranja PS1 i PS2 naslova, čini je apsolutnim ludilom.

2. Haker

Haker Veteran foruma

Stick drift se javlja na svim novim kontrolerima, nema to veze sa nacinom koristenja.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Skoro uzmem EasySMX D10 za oko 70KM. TMR stickovi, triger lock, dock za punjenje. Vidjet cu koliko ce trajati, mada mogu kupiti dva za cijenu jednog Xbox (kojeg takodjer imam i dobio je stick drift).
    Steta sto nema mogucnost da se PS i Xbox upari jer su kinezi prekucali igru na tom polju.

4. zoi

zoi Veteran foruma

Imaju i za to rješenja.

5. Ragnarok

Ragnarok Komšija

6. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Jučer mali opet javio stick drift, mada bih prije rekao stick sensor failure. Na kalibraciji lijevi stick vertikalno ode skroz lijevo. Probao očistiti potenciometar malo se smanjilo ali i dalje neupotrebljiv.
    Nakon više od decenije uzmem lemilicu i odradim lijevi stick na oba kontrolera.
    I oba rade perfektno bez kalibriranje.