Preporuka napojne

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by NaLe!, Jun 19, 2016.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Bas gledam, moje je Tier A. Corsair HX750i, kupio ga za 150KM polovnog tamo nekad mozda 2017., samo falila kutija. Full modularno, platinum, ima i posebnu funkciju monitoringa preko USB. Moguce pratit desetine parametara tipa napona, struje, efikasnosti, temperatura, fan rpm...

Bas tako znam da otkako imam to napajanje, jedva da se ikad upalio ventilator. Jedini minus je sto je nesto duze, npr ako slozim kakvu masinu u AP201, ovo napajanje je predugo.

2. Picoooka

Picoooka Komšija

Moja je isto HX1200i iz 2013 uvijek bila na tier A listi,a kupio je novu u vakum pakovanju 2019 god. od gamingshopbn za 300 km tada upola cijene jer je imao na stanju,a prestao sa poslovanjem pa cistio robu sa lagera.

3. p4ja

p4ja Komšija

Ja sam na forumu nekome prodao Rm 650, 3-4 godine radila, nikad se vent nije upalio, vjerujem da je forumas i dan danas koristi

4. Reznor

Reznor Overclocker

Ispade Gigabyte trash teški, slično ko i ploče, evo 3-4 ploče koje uzeh svaka ima neki čudan problem plus bugav BIOS

Uzmem A520M-K v2 novu jedva dignem sistem, B660 također uzeta nova ode u sleep neće da se vrati, ne svijetli power lampica a ventilatori se vrte, kad se Loada optimized defaults moram vaditi power kabl iz struje neće da upali, uzmem od kolege s foruma B450 Aorus Elite problem s Dual Channel isto moraš iz struje power kabl... ona im jedna napojna imala loše FET-ove koji su uzrokovali eksploziju, kino od proizvođača. Grafička Vega 56 isto zna nekad random poluditi, ali ona je zasad ok, jedino ne znam kakvi su im monitori. Sreća ne uzeh onda im onu napojnu što je imala taj problem, bila na akciji :D
    Iduća ploča vjerovatno će biti opet Asus, imao sam A320M-R najjeftiniju ploču i to dva komada, obje ok bile.

5. mobsterc

mobsterc Overclocker

Uvijek bio

aNaToMiC ! and Reznor like this.
  6. nivla

nivla Komšija

to je opet kako se potrefi, generalno najvise problema imao sa msi plocama, asrock pa onda asus,
    gigabyte nikad problema, ali valjda takve srece

u pravilu ako je napojna dobra i nema overclocka nikog ne znam da se zalio, a da sporadicno
    zna biti pokvarenih stvari, zna itekako
    naravno ne iskljucujem i sasvim drugacija iskustva kod drugih

Reznor likes this.
  7. Picoooka

Picoooka Komšija

Imao sam i ja losa iskustva sa gigabyte/aorus par puta,ali trenutno nova ploca aorus x670e xtreme radi perfektno.

8. mickey84

mickey84 Novi član

Sto se Gigabyte-a tice, na svjetskom nivou je u prosjeku svih ostalih brendovs, 1-2% reklamacija. Izuzetak su GM napajanja kad su se pojavila prije 3-4god, prva serija je bila felericna, te su za nekih 3 mjeseca to ispravili.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Stevie_Ray likes this.
  9. Picoooka

Picoooka Komšija