Preporuka napojne

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by NaLe!, Jun 19, 2016.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Kod mene je RM850x, ATX 3.1. Kabal je mlak, nikakvih problema. Sve 5.

2. AggressoR

AggressoR Komšija

Chieftec 850w Vega-m. vrijedi li 260KM ili ima nesto bolje za to?
    Na SPL's PSU Tier List ne izgleda lose.

Planiram mjenjati prije nego stigne graficka, da bude sve spremno.

3. zoi

zoi Veteran foruma

Za te pare teško novu 850w bolju napojnu da nađeš.

4. AggressoR

AggressoR Komšija

Ma nije problem dogurati do 300 ako je bas neka primjetna razlika.
    (750-850W otprilike, radit ce na )

5. zoi

zoi Veteran foruma

Ma ne trebaš dalje ništa gledati. Moj prvi izbor za napojnu je Corsair rmx serija, ali za oko 300 KM može max 750W, a nisam siguran da je to sad neka posebna razlika u kvaliteti. Kupi tu i uživaj, nije to neka b- ili c napojna, to je A kvalitet.

6. Picoooka

Picoooka Komšija

7. Stevie_Ray

Nesto mi puno 260 KM za to napajanje. Jest kvalitetno, ali opet puno. Razlika izmedju top napajanja zna biti da je jedno tiho a drugo glasno. Ali, ti ces vozit RX 9070 i i5 14600, nece ta masina vuc vise od 400W, nikad. Sta god kupis bice dovoljno.

8. selvin

selvin Moderator

Ja taman htio napisat, sad ce ti Stevie reci da ne kupujes preko 500W ali preduhitrio me. Jos downlockas i cpu i gpu, ustedis pola marke na struji, dzaba ih pretplatis, i mozes i na trenutnoj ostat.

p4ja likes this.
  9. Stevie_Ray

Ne seri Selvine, rekao sam samo da mi puno djeluje 260KM za to napajanje, te da sve i da je glasno, nece bit glasno na 400W loada.

10. zoi

zoi Veteran foruma

Pa eto nađi mu povoljnije ako ima u BiH . 260 KM za 850W A klasu napajanja nije puno. Kod nas kroz oglase svašta ima ali treba naći da je sa pravom cijenom i dostupno. Samo to ne vrijedi 20 30 KM patnje.

11. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ja bih prije Corsair RM750X nego Chieftec 850w

Posebno sto mu ni 750w ne treba. Ne treba mu ni novi tip pcie kabla.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

12. igor.g

igor.g Komšija

13. Reventon

Reventon Veteran foruma

14. Picoooka

Picoooka Komšija

Nema na stanju u ipon .. samo 1200W crna / bijela i 1000W bijela.

15. AggressoR

AggressoR Komšija

Ja se samo sjecam da sam prije mozda godinu dana gledao ovo DrPC i za sta god sam pitao, nije imao na stanju.

Ne zelim spajati graficku koja vrijedi ko ostatak komponenti u kucistu na neko jeftino napajanje i male snage, 99% bi sad ovo ms core m600 guralo ali ne zelim se zezati, vec kad uzimam da uzmem kako treba.

Ovo sto sam gledao Chieftec je u imel Lukavac, makar imas firmu koja stoji iza tog artikla, kupovina preko Olx nikad mi nesto nije bila draga pogotov za prodavace bez poslovnice, fiktivne.
    (usteda 20-30 km nije vrijedna toga, druga stvar da kupujem polovno nesto onda bi gledao olx.)

16. Picoooka

Picoooka Komšija

zoi likes this.
  17. Stevie_Ray

[mention]AggressoR [/mention] onda nisi ni trebao spominjat cijenu. Ja sam ti rekao da je kvalitetno, a i drugi su. Ako je tako rangirano na Tier listi, onda je kvalitetno. Ali se kladim da je glasnije od mog RM850x ili nekog drugog kvalitetnog napajanja od “jacih” brandova.

Sent from my iPhone using Tapatalk

18. AggressoR

AggressoR Komšija

RM850x nema ispod 320-350km i to na olx, naravno da ce biti tise nego ovo a i kvalitetnije.

Ja ti kazem, ja sam kontakitrao DrPC za neke druge stvari i vecinu nema od onoga sto postavi na olx ili cekaj dok nabavi (procesor, najniza cijena i onda kaze 2-3 sedmice cekanja), jedino ako TI nisi on.

19. selvin

selvin Moderator

Izvini ali morao sam. Kad smo vec kod glasnoce, zaboravio sam dodati i da tvoj komentar o glasnoci ima toliko smisla za @AggressoR pogotovo ako uzmemo u obzir da si ti u kuciste stavljao 16 ventova i vrtio ih na 100rpms da bi kuciste bilo tiho. Sta koga normalnog briga za 0.1dB razlike za 100KM doplate.

20. Stevie_Ray

Ne citas ti nego si vidio spomenuto 400W.

Ja sam rekao da sve i da je ovaj Chieftec glasniji nego neka usporediva napajanja, na 400W ce bit tiho, jer to nije nikakav load.

Sent from my iPhone using Tapatalk