Preporuka za novu konfu

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by MadbaLL, Jul 14, 2020.

1. Reventon

Reventon Veteran foruma

SpookyMoO likes this.
  2. zoi

zoi Veteran foruma

b850 i 7600 bacanje para. Ako će to ganjati neka ide na B650M i 7500F.

SpookyMoO likes this.
  3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Nisam u toku za 7500F, koja je cijena?

4. Ibrica

Ibrica Aktivista

teska grehota ta 5050 iskreno

to je varijanta nit luk jeo nit luk miris’o, bas ti je nezahvalan budzet iskreno, ni tamo ni vamo

5. zoi

zoi Veteran foruma

Ako se ne varam bio je po 230 na oglasima nov. Njemu je budžet tijesan tako da treba svaku marku uštediti, a to su dva ista procesora.

6. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ma to ce biti povremena igra, da gura na ips 1080p ekranu. Nista spec. Bitno da gura neke novije igre na ovoj rezi sa pristojnim fps.

Sent from my Xiaomi 15T pro using Tapatalk

7. Ibrica

Ibrica Aktivista

kod nas je sa racunom 300 KM, najcesce ide uz a620m plocu

ganjaj polovnu grafu to ti je najveca usteda

8. Reventon

Reventon Veteran foruma

Pa eto moze se uklopiti sve u buzet. Bolje nego da ide na AM4.

Onaj R5 7600 je 289KM. Barem dobija igpu za nedaj boze. A i ona B850 ploca od 260KM, mislim da je dobra ponuda.
    Ima i ova B650 za 190KM, bolja od bilo koje A620.
    https://olx.ba/artikal/74420900
    Ostane taman love za kuciste i napojnu.

A za grafu daj preporucite nesto za 400-500KM. Od polovnih prvo sto mi pada na pamet je RTX 3070, a mislim da za iste novce bolja RTX 5050 jer je nova.

9. p4ja

p4ja Komšija

Samo da te demantujem, jer zamalo nisam sprzio 2000km na monitor.. cim sam skopcao na ovaj stari 2k 1440p odma je sliku prebacio identicnu kao na win sto mi je bilo, 165 herza sve uredno bez ikakvih scalinga i zezanja, native rezolucija. ako neko bude imao slicne nedoumice da stivijeve savjete izvagate dobro :)

10. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Pa sta si mislio, da ce bit 1080p? Ili da nece moc preko 60Hz?

Sent from my iPhone using Tapatalk

11. selvin

selvin Moderator

Ma lupao gluposti, pisao 10 postova o problemima o fontovima i blur slikom i to pravdao nekim gemini ai summary-em (citaj: nije nikad ni probao). Logicno da ce radit sve top, cuj neupotrebljiv.

12. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Probao sam ja, ali se ne zelim natezat. Isto kao da sad nekog moram ubjedjivat da je voda mokra.

Sent from my iPhone using Tapatalk

13. p4ja

p4ja Komšija

Nisi ti bas dobre glave, a i trebao sam odma to uzet u obzir cim sam tamo negdje procitao da ram memoriju undervoltas lol, svejedno buraz, ne mozes ovake dezinformacije pisat i jos me ubjedjivati da ce slika biti blurry i sta sve nisi pisao tamo.