Preporuka za novu konfu

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by MadbaLL, Jul 14, 2020.

1. nivla

nivla Komšija

koliko pinova ima 5700xt a koliko napojna, mada bi trebalo da moze

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Pa nije dobra ideja. Samo 400W na 12V. CPU nije neki potrosac ali RX5700XT jest. Ona ce povuc preko 230-250W. Plus CPU to ide debelo preko 300W. Jos ako kartica ima power spike, vrlo moguce da tripuje OCP na 12V1 railu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. Stevie_Ray

Kod ovakvih napajanja 12V2 je u pravilu samo EPS za CPU. Znaci kartica i sve ostalo ide sa 12V1 raila.

4. Qler

Qler Veteran foruma

Probam privremeno. Šta bi preporučili da nije overkill a da je rahat. 800W nešto bi bilo skroz ok

5. Stevie_Ray

800W je bas overkill. Treba ti kvalitetno napajanje koje ima 500-550W na 12V.

6. Qler

Qler Veteran foruma

Ma kontam neki future proof... Ali i kvalitetno 550 600W je ok. Neka preporuka?

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

Bilo koji poznati brend, moze i B tier, ne mora biti A.
    Ako mislis nekada u buducnosti nadogradnje onda gledas da ima novi 12V konektor za nove grafe. Sve zavisi koliko planiras izdvojiti za napojnu.

8. Qler

Qler Veteran foruma

Kontam ima li šta za cca 100KM... Ili nisam realan? Može polovno...

9. nivla

nivla Komšija

ma kontam argus 720w gurala rx 580 moze i tu, mada i ta fsp bi to trebala moci gurati ako nije bas prestara

10. Qler

Qler Veteran foruma

Danas sam našao kutiju od nje :) tražio Kingston 2x8GB ram imao kekse, nema ih... Ne znam gdje sam ih ostavio....

11. nivla

nivla Komšija

12. Stevie_Ray

Kako dodjosmo do Argusa? Ne kontam. To nije ni D tier napajanje, ne znam kad sam vece sranje vidio.

13. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Ja sam vidio veća sranja, Spire napojna sa 80mm ventilatorom, lim savitljiv, kablovi tanki - nekad su ispadali iz konektora, vjerujem da je bila debelo ispod 80% efikasnosti, ne vjerujem da je bila teška pola kilograma ... radile su po 20 godina u nekim mašinama :D

14. p4ja

p4ja Komšija

Qler likes this.
  15. Stevie_Ray

16. nivla

nivla Komšija

nisi vidio ms napajanja, u odnosu na njih argus je a tier, a ganja svakako budzet varijantu, poznavajuci neke ne bih ja polovnu napojnu kod nas kupovao jer je veca vjerovatnoca da je popravljana i to samo na nacin da radi
    mozda mu mickey moze nesto preporuciti @mickey84
    uglavnom ima za stoju chieftec, cougar, lianli, everest, argus...

Last edited: Jul 27, 2026
  17. p4ja

p4ja Komšija

Svejedno ako je light upotreba, samo neka je nova.

18. Qler

Qler Veteran foruma

Ma light, nikakav OC niti neko aman naprezanje... Neće imati ni nekih dodanih potrošača... CPU i GPU najviše...

19. Reventon

Reventon Veteran foruma

Jesi pokusao sa tom napojnom sto sada imas, samo undervoltaj cpu i gpu. Dok ne nadjes nesto bolje.

20. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Ja sam 3090 par mjeseci vrtio na 650W sa undervolt i underclock, no problems. Još živa.