Preporuka za novu konfu

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by MadbaLL, Jul 14, 2020.

1. Ibrica

Ibrica Aktivista

nemojte zanemariti jednu cinjenicu polovnih napojnih, dugo stoje, dugo se ne koriste i kondenzatori se osuse + rezidualna vlaga u prostoriji se navuce

kad se upali - kaboom

2. Qler

Qler Veteran foruma

Upali ja, radi :) samo mi fali dodatno napajanje ono na ploči... 4 pin meni se čini da je... Al radi sve za sad, al svakako gledamo novu psu

ispade bolja grafička :) ja mislio 5700XT

Last edited: Jul 28, 2026
  3. Qler

Qler Veteran foruma

Evo danas I od kolege ispostavilo se sa posla :) a i hwb uzeo corsair 750tx :) tako da je i to završeno.

zoi and p4ja like this.
  4. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Fina je to sad masina Qleru, a 6700XT je puuuno bolja od 5700XT.

5. Qler

Qler Veteran foruma

Nemam ovo napajanje za CPU... Jel problem bez ovoga? Ni prošla PSU nije to imala, a vidim ni ova nema... Corsair TX750M je model...

6. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Neće se ništa strašno desit.

Qler likes this.
  7. Stevie_Ray

To ti ne treba. To je potrebno tek kod procesora koji vuku 300W+. Ni ja to nisam spojio a imam kabal.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Qler likes this.
  8. Qler

Qler Veteran foruma

E hvala :) manje briga. Ja koliko znam ovo kod AMD nisam viđao... Pa me zabrinulo

9. Reventon

Reventon Veteran foruma

Taj 8 pin kabal za cpu moze isporuciti oko 350W, a 4 pin oko 200W. Tako da nemas brige.

Qler likes this.
  10. Qler

Qler Veteran foruma

Eto, dobi mali finu konfu, nema ni pojma šta ima...

11. dino73n

dino73n Veteran foruma

Moj mali prije imao r5 2600x i 16gb rama i r7 260 2gb i sad ima R9 5900x i 32gb i RX9060xt 16gb na asus x570 wifi ploci i jedino sto je primjetio je da mu wifi radi cim upali komp i da mu ne puca veza. Prije bio neki usb wifi pa trebalo cekat dok se citav sistem digne pa se tek onda upali wifi a znala je i puknut konekcija.

Bitno je da ja povremeno sjednem i opalim BF6 po koju partiju.

Qler likes this.
  12. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ja sam se uhvatio u zadnje vrijeme da vise racunar koristim za YT nego za igre.
    Sta god krenem igrati ne moze me drzati duze od pola sata. Jel do mene ili do igara... Vjerovatno oboje :D

Zato sam se i ohladio od nadogradnji.
    Jedino nekada zganjati oled ili mini led monitor. To bi bio najbolji upgrade.

13. Qler

Qler Veteran foruma

I ja bi volio miniLED ili OLED ali mi je potrebniji sa USB-C da spojim laptop kad radim od kuće..

14. Stevie_Ray

15. Reventon

Reventon Veteran foruma

Sve je dobro dok se ne pocnemo vracati na ddr3.

16. zoi

zoi Veteran foruma

Kako smiješno sad zvuče žalopojke iz mining booma.

Stevie_Ray likes this.
  17. Qler

Qler Veteran foruma

Ja moram početi kupovati AM5 :D polako. CPU i MBO mi trebaju...

Stevie_Ray likes this.
  18. zippoo

zippoo Veteran foruma

Zadnjih mjesec dana,sveukupno sam racunar palio 4-5 puta i to da prebacujem igre na konzolu. I ne koristim ga ovog ljeta,cak sam i stolicu od racunara oprao a to se kanim svakog ljeta i bude mi mrsko.
    A igricu nisam na kompu pokrenuo,jedno godinu ipo.

19. Qler

Qler Veteran foruma

Ma ja ga palim svaki dan... surfam ,igram AoE2, gledam Star Trek :) imam ovu radnu sobu, svoj brlog :) ne smeta mi niko :) Prijašnji vlasnik od balkona napravio radnu sobu. Meni odlično došlo.

zippoo and zoi like this.
  20. Stevie_Ray

Obzirom da imas DDR5, to su sad slatke muke. :D

Qler likes this.