Preporuka za smartphone sa najboljom kamerom Oktobar 2013

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Tesla, Oct 30, 2013.

1. Esh

Esh HWB

Re: Preporuka za smartphone sa najboljom kamerom Oktobar 201

U ovom trenutku svakako Lumia 1020. Za one koji još nisu vidjeli iskustva National Geographic ekipe: http://www.nationalgeographic.com/nokia/.

2. Tesla

Tesla Komšija

Re: Preporuka za smartphone sa najboljom kamerom OSIM LUMIA

Uzeh malo Lumiu, istina 610 da se samo malo poigram sa WP i da dobijem neki feeling kako to sve sljaka. Ne znam da li je WP8 mnogo drugaciji od WP 7.8, pretpostavljam da nije.

Nema flipboard-a, aplikacije koja je neizostavna ujutro kada dodjem u firmu na kafu i akda svi pricaju o futbalu :)

Dobro, znam da je ima za WP8 ali nisam vidio nigjde da je prikazuju na 1020 samo na 1520, za sada cini mi se da cu ipak odustati od Lumie, dzaba i kamera i sve. Ipak WP nije za mene.

HTC One il NOTE 3, a mislim da ce ipak prevladati ONE zbog velicine i ipak valjda dobre kamere.

Windows phone je ipak veliko razocaranje za mene.

3. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

4. Tesla

Tesla Komšija

Da, Z1 mi i jeste zapeo za oko. Uklapa se i u budzet.

Evo pogledao sam, stvarno nevjerovatno kako je update popravio kvalitet fotografije.

Ovo me malo uplasilo sa GSM Arene "The 20.7MP camera promises much, but under delivers"

Hvala neo

5. Neo Bahamut Zero

Kad je tek predstavljen telefon kamera se bas lose ponasala u svim uslovima. Nakon par updatea sve je dosta bolje.

6. Qler

Qler Veteran foruma

Samo sa kazem da wp7.8 iako na prvu izgleda isto kao wp8, miljama su daleko jedan od drugog... Wp8 pored toga sto je zrelji os, dobija i dobijat ce nove update koji ce ga samo jos poboljsavati...

7. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

WP8 je odlican
    ne mozes uzeti lumiu 610 i na njoj testirati, kako bi bilo da uzmes neki low end android uredjaj da vidis da li ti pase OS

opet to je tvoj izbor, iduci Black update ce poboljsati kameru kod lumie 1020
    ako vec trazis dobru kameru na telefonu, steta bi bilo da propustis l1020

8. Tesla

Tesla Komšija

Vjerujem da 610 ne moze biti pravi telefon pri ocjenjivanju ove platforme.
    I sam znam da wp zaista ima velike promjene kod novijih verzija. Ovo sto sam vidio na ovoj lumia 610 spravi me bas obeshrabrilo. Uzet cu onda neki wp8 jeftikaner da vidim kakav je wp8. Vjerujem ljudima sa ovog foruma ali zelim da sve ispitam prije nego investiram pare u skup telefon jer planiram da se jos vise smirim sa slijedecim.

za taj black update nisam cuo ali zar moze jos bolja biti kamera=)

Hvala ljudi. Idemo dalje.

9. EL NINO CFC

ja sam sestri uzeo Lumiu 920, da malo eksperimentisem WP8, fakat sam zadovoljan sa istim, mislio sam da ce biti komplikovano kao sto izgleda, ali nije
    sve je tip top, ima malih iritantnih sitnica preko kojih se da preci, onda kamera, bio nedavno na koncertu ace pejovica snimao sa lumiom dosao kuci da pogledam sto sam snimio, kad slika, zvuk sve perfektno

i ja u buduce planiram kupiti telefon, ima tu par njih u opticaju, LG G2, Z1, Lumia 1020 i jos koji ako bi se nasao

10. Neo Bahamut Zero

Pored Nexus-a 5 mozes zaobici G2. Ima fin ekran, ali pozadinske tipke su jako nezgrapne za duze koristenje.

11. EL NINO CFC

kakva je baterija kod N5?

12. Neo Bahamut Zero

Slabija za 700mAh.

13. EL NINO CFC

ma mislim kako se ponasa telefon sa slabijom baterijom, moze li bar dan izgurati, koliko vidim ima 2300mah, s onakvim hardverom bas i ne obecava

14. Neo Bahamut Zero

Mislim da ce moci jedan dan izgurati. Bice za par dana poredjenje sa G2 na gsmareni pa cemo vidjeti.

15. Tesla

Tesla Komšija

Vidim cak i lumia 520 ima wp8. Da li njega da uzmem kako bih upoznao wp8 dubinski tako da kazem. Igre i nesto previse zahtjevni taskovi me ne zanimaju. Ovu 610 sam posudio na par dana a uzeo bih neki jeftiniji wp8 pa bih ga dao zeni kad i ako se odlucim za 1020 ?

Znaci ne bih sad da se uvaljujem. Ono sto me je iznenadilo kod wp je fluidnost i to da nema trokiranja. RESPECT

16. k0ST

k0ST Aktivista

Lumia 520 je OK, pocetni model, kamera je solidna, a prednje i nema (ako ti je bitno za video pozive). Ja bih (da imam kakvih para) radije isao u drugom smjeru, tj. na neki android model, recimo Sony Xperia ZR (ili neki od standardnih/izvikanijih modela od Samsunga, LGa ili HTCa).

17. Tesla

Tesla Komšija

Hvala care. Procitaj temu od pocetka. Kratka je da ne objasnjavam sve iz pocetka ziv bio

18. dino73n

dino73n Veteran foruma

Evo ja sam od skoro na wp8 i zaista sam odusevljen fluidnoscu i samom brzinom medjutim ima nekih sitnica koje nedostaju u odnosu na starije platforme al eto da se ziviti sa tim. Sve radnje vezane za internet su zaista odlicne,od surfanje do mailova i voip-a. Za sad nemam player sa podrskom za titlove,prioritete na wifi mrezama i opasno me zivcira sto nema profila sa vremeneski podesivom automatskom izmjenom. Lumia 920 je u pitanju.

19. Tesla

Tesla Komšija

Odlicno, jos jedan plus za WP8. Mogu Vam priznati da sto se vise igram i sa ovim WP 7.8 sve mi se vise svidja. Do kraja sedmice cu vjerovatno uzeti i ovu 520 pa da osjetim i taj famozni WP8.

Kaze mi drug danas ( samsung fan ), haj ti ziv bio uzmi NOTE 3 i ja cu ti na poslu davati kabal za punjenje, a kuci ga nemoj nikako nositi da ga slucajno ne bi rootao.

Misli covjek da meni treba kabal :mrgreen: , dobro dobro za Note 3 mozda i treba ali znam za koje ne treba :)

20. Qler

Qler Veteran foruma

Neki dan sam kupio moliplater pro. Jos nisam probao, ali procitaj na meni se cini allaboutwindowsphone.com recenziju...