Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

za poklon, do 450 KM fon, razmisljao sam o HTC Desireu 610, odlicno izgleda, nisu lose specifikacije, kupovao bi se u ovim ajmo reci standarnim radnjama ala univerzalno.com i to..

2. Piroman

Piroman Komšija

Vidi da li možeš naći Nexus 4 za te pare, on je best-buy do 500KM po meni! :smt002

3. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

razmisljao sam ali koliko sam upratio nema ga po radnjama? ili je to moto g pa sam ih zamijenio? je li ok ovaj htc, nista special user, momak koristi sms i pozive, wifi ukljuci godisnje do 30x..

4. Piroman

Piroman Komšija

Onda je i desire bacanje para, neka uzme kakvu lumiu za 200KM i fertig! :smt002

I da, moto g je najbolji "budget phone" kada je android u pitanju! :smt023

5. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

fazon je sto je potreban nov fon, sa garom i sve, android i da je i fluidan, jer ima xperiu neo i koristi je samo za ovo navedeno pa opet fon nije fluidan i pegla u radu haos

6. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Ovo,
    i ovo,
    nažalost ne ide u istu rečenicu.

7. suppa_FMB

suppa_FMB Komšija

Ne znam je li ovo odgovarajuca tema, ali svejedno da pitam. Da li je neko kupovao zastitne folije za mobitele preko neta? Ako jeste da li je to problem zalijepiti bez baloncica? Vala mi se ne daje cener ovim levatima po nasim radnjama.

8. Neo Bahamut Zero

Ako hoćeš da smanjiš rizik od "balončića" naruči tempered glass zaštitu. Lakše se stavlja, digitizer bolje reaguje od plastike, i osjećaj pod prstima je ugodniji.

9. black

black Komšija

Mat folije se odlicno nanose , ja sam na 4 fona prijateljima bez baloncica zaljepio.

10. Piroman

Piroman Komšija

Potpis, ta "garancija" u univerzalno je smijurija, lafo pokriva samo softver a ne hardver! :lol:

Ista je situacija kod većine tih švercera, samo kod ovlaštenih distributera možeš dobiti pravu garanciju, mada ćeš i masno doplatiti u odnosu na univerzalno! Lično bi radije uzeo polovan ali očuvan uređaj sa oficijelnom garancijom nego nov sa kvazi-garancijom! :smt002

11. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Iz prve ruke, ta garancija u nasim radnjama je beskorisna totalno, dok sam od BH telekoma dobio skroz novi telefon kad je bio neki problem oko dislaya.

12. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

znam druže sve, ali ljudi koji zele to kupiti za poklon hebiga zele novo iz radnje, a bitna je i cijena, a znam kako stoji stvar sa garancijom u univerzalno, citao sam im opis sta sve ulazi tj. sta ne ulazi u garu, ali za pravu garu se puno vise placa, a evo licno ja i evo dvije osobe sad znam koje su uzele fonove u univerzalno i fonovi su sasvim ok, tako da i nije bilo potrebe za peglanjem sa garom, ugl. kazem i njima kakva je situacija sa garom pa neka skontaju sami..

13. MakaveliTheDon

MakaveliTheDon Aktivista

Treba mi preporuka za smartphone do 450km

14. Piroman

Piroman Komšija

Zavisi, ako hoćeš isključivo nov uređaj: S3 Neo, Moto G a ako ti odg. i polovan: Nexus 5!

Lično bi išao na polovan N5, jer je zvijer i za mnogo skuplje uređaje, Lollipop je već tu, kameru također popravili, HDR+ ima kao i podršku za RAW dng format slike! :smt002

http://www.androidauthority.com/nexus-5 ... es-540858/

:smt023

15. AlieN

AlieN Novi član

Bolje ti je namiriti jos 100KM i uzeti N5 ako volis pure android ili G2 koji ima strasnu bateriju i bolju kameru. A u tom rangu jedino se mislim isplati N4 i MOTO G kao sto je @piroman naveo. Ostalo sve za mjesec dana ne vrijedi 2km ,laga na sve strane i samo se nerviras.

16. MakaveliTheDon

MakaveliTheDon Aktivista

Treba mi nov, nisam ljubitelj polovnih stvari i pika, a kamera mi i nije toliko bitna, isao sam danas u kam connecting i trazio moto g ali ga nemaju, tako da cu uzeti s3 neo, hvala na preporuci svakako :D

17. Reventon

Reventon Veteran foruma

Pogledaj LG G3 S (beat), uzeo sam skoro zeni, odlican telefon za 460km.

18. ColdFire

ColdFire Overclocker

19. Neo Bahamut Zero

SGS3 Neo je patnja od telefona. Bolje radi SGS2 Plus.

20. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ne vidim kako je to moguce cak i sa stock ROM-om, S2+ ne bi smio prismrditi originalnom S3 a tek onda Neo-u sa Snapdragon-om 400 i 1,5GB RAM-a.