Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. pac

pac Komšija

Sta je pokvareno na navigaciji?

2. adsubzero

adsubzero Komšija

Pa prvo ne prepoznaje ga na kompjuteru, dakle ne mogu povezati niti upaliti (mozda je i do baterije).
    Na auto punjacu radi, dakle moze se upaliti, ali ne hvata gps signal nikako.

3. gilla

gilla Aktivista

Hvala svima, naručio sam ovaj dio sa neta, pa će mi prijatelj gledati da to zamjeni. Valjda neće nešto zeznuti.
    Ako ne bude znao nosim u Kimtec.

Hvala Baha i ostali.

4. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

5. metallac

metallac Aktivista

Sta mislite o Huawei g630, mogu ga vrlo povoljno uzeti na preplati na 12 mjeseci. Najbitnije da ne stopa poslije dva mjeseca :D

6. Neo Bahamut Zero

Preslab je Snapdragon 200.

7. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Nema li on isti CPU kao Snapdragon 400, a slabiji GPU?

8. metallac

metallac Aktivista

Znaci stopace kao i svi ostali androidi ispod 400 KM? :D

9. selvin

selvin Moderator

Generalno nema, ali svakako ni 200 ni 400 nije samo jedna verzija:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Qualcomm_S ... 200_series

Recimo ovaj Huawei G630 ima 302 Adreno kao GPU i 1.2GHz quad Cortex-A7, dok imas Snapdragon 200 slabiji koji ima 203 Adreno i 1.2GHz quad Cortex-A5. Isto vazi i za Snapdragon 400, mada on ima 305 Adreno u svim verzijama, i naravno on ima i dual core varijante sa Krait 200/300 za CPU.

10. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

ima ih podosta ispod 400km koji ne štopaju.

ascend p6, g2 mini, xperia m2, desire 601, moto g, moto g2, itd...

11. Qler

Qler Veteran foruma

Ako P7 stopa, nesto ne vjerujem da P6 ne stopa...

12. Eldorado

Eldorado Komšija

Ima li kod od vas LG G3 :)

Mislio sam vec odavno da promjenim mobitel trenutno sam na S4, nema smisla da uzimam S5 a Note 4 je papren sto se tice cijene :D

Oneplus One, Z2 su alternative ali nekako nisam do sada imao LG mobitel pa da vidim vaša mišljenja o mobitelu. (gledao sam razne testove po netu ali marketing je cudo) :)

13. Neo Bahamut Zero

Uzmi Note 3, predobar telefon.

14. black

black Komšija

LG ima dobar hardware ali me nervira kod njih zakljucan bootloader.

Nego da i ja pitam.Imam trenutno S3 koji mi vadi zivce (kupljen polovan).Sad gledam na net-u cijene kod operatera i nekako mi se Eronet i blicnet najjeftiniji cine.Mislio sam uzeti S3 Neo tacnije GT-9301I .
    To je verzija sa Snapdragonom 400 @ 1.4GHz
    Ima li jos neki telefon u tom cjenovnom rangu?
    Xperia M2 je nestala iz asortimana operatera.
    Uzimam samo novo uz ugovor.

15. Piroman

Piroman Komšija

G3 je strašan ali Note3 je zasebna klasa! :smt023

16. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

ja sam kolegici sa posla nešto štimao na p6 i nisam primjetio štekanje.

17. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

ja bih išao na z2, radi dizajna i radi ovog "P58 certified - dust proof and water resistant over 1 meter and 30 minutes".

18. Vedo

Vedo Moderator

Jest, inace svi plivamo u kadi sa telefonom u dzepu xD

19. Neo Bahamut Zero

S tim Xperijama moraš uzeti i magnetni kabl za punjenje jer brzo telefon izgubi ta IP58 svojstva ukoliko se gumeni poklopci za usb/microsd stalno otvaraju.

20. Eldorado

Eldorado Komšija

Hvala na preporukama ostavit cu sebi malo prostora i naravno od neke ponude dobre necu bježati :)

LG G3 mi je prioritet, nisam imao do sada LG pa možda nešto novo da imam u rukama.
    Note 3 vidjet cu malo kako mi odgovara lakše je doci do njega nego do LG G3 mobitela.

Z2 opcenito mi Z1/Z2 na oko moje ne izgledaju dobro, ne znam zašto ali oblik mi nije nešto.. pozitivna stvar je ta "P58 certified" ali koliko potrebno to je diskutabilno.

Slatke muke, dosta sam testova pregledao ali na kraju svi testovi razliciti tj svako svoga konja forsira :D