Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. selvin

selvin Moderator

Sta je fazon sa tim bezelom okolo od gotov 0.5cm? Izgleda ko iphone X/11, mada su oni i tad imali manji bezel.

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Mozda i bolje jer ih neces slucajno dodirnut. Osim toga ovaj telefon je realno bolji od Pixel 9 a kosta manje.

3. Haker

Haker Veteran foruma

Treba sačekati i vidjeti kakav su modem stavili. Dzaba mu velika baterija ako cuga kao lud. Sto se tice ostatka sve ok, meni ne smeta ništa ostalo.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

4. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

5. Haker

Haker Veteran foruma

6. zippoo

zippoo Veteran foruma

Mene to uzasno nervira,kada telefon trosi bateriju u stand by. Nista mrze nemam nego kada napunis na 100%,ostavis preko noci i probudis se,ono 85% a ni wifi nije radio :D
    Ovo sam do sada nailazio na skoro svim flagship telefonima sa Snapdragon ,sve do SD8 gen 2 i 3 a posebno na Samsung Exynos...tipa S9,S10,S20...

Na mom trenutnom telefonu sa SD8 Gen3,preko noci potrosi 3-4% u stand by.

7mediN likes this.
  7. Haker

Haker Veteran foruma

Ma nije to samo stand by, mobilni podaci su najgori. Kada testiraju ove testove tipa jedan pored drugog yt i ostale stvari svi imaju sličan OST, ali u stvarnom svijetu tokom 24h razlika se napravi velika. Bas sam stavljao video gdje lik koristi cijeli dan s24 sa exynos i SD, hodao po gradu malo mape, slike, standardan user case, SD ga poderao.
    Šteta, bas sam kontao ovog pixela, ostaje onda čekati desetku ako i nju ne useru u nečemu.

8. Qler

Qler Veteran foruma

Evo danas mog usage-a S24 ultra...

9. Haker

Haker Veteran foruma

@Qler Pa i nije neki rezultat s obzirom da taj ima dosta veću bateriju. Gledam sta nam troši bateriju i sve su nam aplikacije slične osim tog always on dispaly, ugasi to velik potrošač [​IMG]

10. Qler

Qler Veteran foruma

Ma Pali se kad imam neku notifikaciju. Tako na ono glance znam da li ima šta, praktično mi :) a koristim to od Symbian doba :)

A inače imam osjećaj da je nekako oslabila baterija. Ne znam je li baterija ili software sjebo stvar...

11. Haker

Haker Veteran foruma

Jel ti one ui7 instaliran? Prije ce biti da je to, ipak je tek godinu dana. Meni izgleda da tu nešto cuga batt

12. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Wow, to je bas lose. Kod mene 3 godine star iPhone 13, ako ga koristim 4h (rijetko koristim vise od 4h) potrosi oko 40% baterije, ako koristim 1.5-2h, oko 25%. Ponavljam, tri godine star.

13. Qler

Qler Veteran foruma

Nije OneUI7, sve je stock. Good lock imam radi nekih opcija, ono wallpaper se kreće kako pomjeram telefon, infinite loop home screen I više ikona na njemu stoji. To su jedine prepravke

I sve je popaljeno uvijek, wifi, mobile data, NFC, GPS, bt... Full rezolucija, 120Hz refresh... Ne štedim nigdje :)

14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ti palis sve i kada ti treba i kada i ne treba :D

Evo kod mene,kucni uslovi i wifi,automatsko osvjetljenje...to je ta nova vrsta baterija ,silicij karbonska

[​IMG] [​IMG]

15. mobsterc

mobsterc Overclocker

lol skoro 9h sot, najbolje da ga u oci ugradis :D

3h i nesto sot sa 91% na 65% na mom hajfonetu za danasnji dan

Last edited: Mar 26, 2025
  16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Hah bilo nekog posla pa pola dana na telefonu visio

Ali baterija na ovom telefonu je stvarno vrh...skoro 9 sati SOT a ostalo pola baterije

Qler likes this.
  17. kvaju

kvaju Komšija

Ja gasim te postotke, mrzim ih gledati.
    Ako telefon prije nego želim ode u crveno često, mjenjam ga.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Stevie_Ray likes this.
  18. selvin

selvin Moderator

Jest bilo nekog posla na facebooku 3h :D

hurmash1ca likes this.
  19. zoi

zoi Veteran foruma

Pa čovjeku je posao prodaja, visi po oglasnicima. Valjda ste mogli to skontati iz dosadašnjeg pisanja.

zippoo and dams82 like this.
  20. selvin

selvin Moderator

Hvala Columbo :D