Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. Haker

Haker Veteran foruma

Nisam htio komentarisati, ali 3h fb i 9h sot wtf :D
    I ova moja 3h je previše.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. zippoo

zippoo Veteran foruma

Sigurno nisam citao komentare na vijesti po FBu ili gledao cure :D

Zna se cemu FB sada sluzi

3. Qler

Qler Veteran foruma

I ja nemam procente samo mi na 15% javi da je tanak :)

4. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

POCO F7 Pro 256gb i xiaomi bt zvucnik gratis za 449 eur? Kontam najvise radi baterije brutalan je pixel mi dodijao, 50 eur je doplata za 512gb model jel ok ponuda?

Last edited: Mar 27, 2025
  5. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Kupuj

6. zippoo

zippoo Veteran foruma

Kupuj,brutalan model a cijena bagatela...obzirom da je SD 8 gen3 u njemu. A ako ces duze vremena koristiti i ako imas puno multimedije,dokupi 512 GB a ako smatras da je i 256 GB dovoljno,nemoj.
    jbte ima i bateriju od 6000 mAh

7. forzamilan

Hvala.
    Narucih 512gb model i slusalice one jeftine njihove pa javim utiske. Najgore sto je tek danas prodaja pocela nema jos reviewa. Mana imho jbg nema esim i wireless charging.

edit: ako ko hoce pixel 7 pro 256gb crni ocuvan pravo dobro nema ogrebotina nek se javi na pm dostupan za 10ak dana.

Last edited: Mar 27, 2025
  8. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ne moze sve imati,jer bi onda bio punokrvni flagship :D
    Mora se nesto izbaciti ,da padne i cijena a i da bude zanimljiv sirim narodnim masama.

Btw. sada vidim da ima Poco F7 Ultra...koji se od Pro razlikuje samo u chipsetu,kod Ultre je SD Elite chipset ali ima i manju bateriju ,od 5300 mAh a ima brze punjenje od 120W a Pro 90W. Bolje da su i na Ultri ostavili 90W ali 6000 mAh bateriju.

Inace,ova dva Poco modela su mi i estetski jako lijepi,ova zuta boja mi je bas osvjeznenje u odnosu na ove standardne boje.
    Da nemam trenutno vrhunski telefon,tacno bi i ja ganjao ovaj model...tesko da ima sta bolje trenutno ispod 1000 KM a novo.

9. forzamilan

Gledao sam i Ultru ali osjetno skuplja jedino sto bi mi godilo je wireless charging ostalo sve sto treba ima i ovaj i bolju bateriju. Ima ultra i bolju (front?) kameru doduse a ne da je mi se 650 eur kolko vec za poco. Punjenje koliko vidim ultra 34min pro 37min do 100% a svakako punjac ne dodje poceo i xiaomi ciganjati :D imam neki 67W bit ce sasvim dovoljan

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma taj od 67W je isto munja...sa njim ce puniti 45 minuta od 0-100 a dopunjavanje je munjevito isto kao i sa 120W,jer ne puni max brzinom kada dopunjava.
    Svi proizvodjaci jedino nama u EU gurnu kurka,umjesto adaptera. Na ostalim trzistima,uz skoro sve telefone,posebno ove najskuplje,dolaze brzi adapteri,samo u EU i UK ne dolaze.
    Ista je situacija i za Vivo,Oppo,Honor,Xiaomi...za EU adapter nista.
    Imam i ja dva xiaomijeva 67W punjaca,cuvam ih sebi ali ne mogu puniti druge telefone velikom brzinom,jer nije im isti protokol punjenja.
    Ja imam Honor i iako telefon podrzava 80W punjenje,nemam originalni punjac,koji kosta 80 KM...ne daje mi se toliko za adapter iskreno...pa punim sa ovim od Xiaomija...mada je brzina punjenja nekih 15-18W tako...dakle prilicno sporo puni...ali je baterija nepoderiva,pa napunim navecer pred spavanje i onda gulim cijeli dan a moze i drugi cijeli dan bez problema izgurati.

11. igor.g

igor.g Komšija

Ili sačekaj SD 8s gen4(lite verzija Elite) Poco F7 u Aprilu/Maju za još manje para, isti antutu kao stari full fledged gen3 F7 Pro, ali novija generacija čipa.

12. Haker

Haker Veteran foruma

Ja punim na 5w. Od 30 do 80 malo ispod 1h i sve pet

13. zippoo

zippoo Veteran foruma

Nema sta cekati. Ako su isti rezultati,sta dobija/gubi? Bas nista. A uvijek je bolji flagship chipset,zbog grafike,nego lite verzije istog...malo ce sniziti clockove ali ce grafiku vise zainuti,barem je do sada uvijek tako bilo,nisam upratio specs tog Elite Lite chipseta...procitao sam smo da se nece zvati Elite lite,jer zele Elite ostaviti kao najjaci i brending da ne ukaljaju.
    Sto se brzog punjenja tice,kada se jednom naucis da dopunjavas telefon 10 minuta,tesko se navici ponovo na sporo punjenje

14. selvin

selvin Moderator

Jedino ako ti je baterija 2000mAh ili manje. Ne moze onaj od 5W standardni od 5V da napuni ispod 1h 50% neku standardnu bateriju od 5000mAh. Fizika mu ne da.

15. zippoo

zippoo Veteran foruma

Nije mu to 5w sigurno. Toga vise i nema u prodaji.
    Ili 10w ili 15/18W ako je originalni onaj Samsung adapter a kod njega je mislim S23 uredjaj,tako da je baterija 4000 mAh.
    Pola baterije na 15W moze napuniti tako oko sat vremena

16. selvin

selvin Moderator

15W moze i vjerovatno jest.

Teoretski i okvirno: puni 2.5Ah jer kaze 50% puni (ako je baterija 5). A 15W na 5V je 3A. Podijelis 2.5/3 i dobijes ispod sat.

zippoo likes this.
  17. zippoo

zippoo Veteran foruma

Baterija je 4000 i puni 2000 na 50%
    To je ta racunica

18. Haker

Haker Veteran foruma

Ne koristim samsungov on je 25w. Imam od pixela on je 18w ali ne koristim ni njega. Možda je ovaj 10w bas ću vidjeti večeras, mislim da je 15w pisalo bi na telefonu fast charging.

19. selvin

selvin Moderator

Pa teoretski moze bit i 10W tj 5V 2A, na toj manjoj bateriji ce napunit pola kapaciteta za sat. Tj. 2Ah/2A.

15W puni za 1h baterije od 6Ah na 50%.

20. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Steta je sto nema esim. Meni je to deal braker. Jako zgodna stvar za putovanja. Ima dosta servisa preko kojih se moze uzeti finih internet paketa za malu cijenu, a cas posla instalacija.