Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. Reznor

Reznor Overclocker

To je slicno i Apple pokusao pa zavrsio na sudu :D

Ali mislim da su oni sad usavrsili trajanje baterije, cak i oni stariji telefoni mogu malo duze izdrzati nego prije tipa iPhone XS ili 8.

https://www.cnet.com/tech/mobile/ap...batterygate-settlement-payments-what-to-know/

Ovo sto Google uvodi makar ne bi trebalo da usporava uredjaj, ali svejedno nece svima se svidjeti. Slicno kao onaj servis sto se potajno instalirao bez znanja korisnika.

S druge strane, s obzirom na efikasnost cipseta, vjerovatno neophodna mjera :D

2. Haker

Haker Veteran foruma

Pa ovdje je transparentno barem i nema uticaja na preformanse, dok je apple to jasno radio da namjerno uspori uredjaje.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

U S24 i S25 je snapdragon koliko sam upoznat. Jedino da nije bio exynos za Evropu. Mada evo kod mene je exynos u A55 i radi bez problema.
    S25 je u svakom slucaju najbolja opcija.

4. dams82

dams82 Overclocker

S25 je najbolje sad uzet, malo više od tih 1100,ali vrijedi I sutra će da se lako zamjeni za bilo koji drugi ako dođe do te ideje.

5. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam ženi neki dan uzeo s23 obični. Kako mi se sviđa telefon haos. Baš mi je krivo što Samsung nema ultra kamere na ovim manjim telefonima. Milina ga koristiti majke mi. Ove cigle su baš ne praktične

aNaToMiC ! likes this.
  6. bhd

bhd Veteran foruma

hvala decki puno, stavio sam namjerno par telefona flagship za par stoja, pa nek vidi.

dams82 likes this.
  7. zoi

zoi Veteran foruma

Ja sam zbog toga i prešao sa većih telefona na s23 jer je dosta praktičniji, a čak i on mi neka bude velik ali rijetko. Još nijednom nisam pomislio da mi je veći ekran na telefonu.

dams82 likes this.
  8. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ako se puno gleda i radi na telefonu,uvijek je bolji veci ekran.

A ako je telefon vise za ono pola sata sat dnevno upaljenog ekrana,onda jeste prakticniji manji telefon.
    Ja sam prije 2 godine imao istovremeno i s23 i s23 plus i plus mi je bio puno ugodniji za koristenje.
    Ali dizajn s23 se i meni jako svidio,svidja i dan danas...neko je sav meden u ruci

9. dams82

dams82 Overclocker

I meni odgovara veličina, prešao s većeg, bilo mi neobično dva dana i to je to...

10. Haker

Haker Veteran foruma

Sreća pa je sve vise ljudi sto su im dosadili bilje pa sad imamo renesansu manjih telefona.b

11. Qler

Qler Veteran foruma

Ovo Edge i kako ce se appleov zvati, air, ne znaci mi nista jer je velicina dispaya ista ostala... Treba mi S25 sa kamerom S25 ultra i novom silicijskom baterijom koja moze trajati dan bez problema.. zar trazim puno :D

Kad bi prelazio na Apple, samo iPhone Pro bi bio opcija, ovi Max i Plus me ne zanimaju. Asus ZenPhone je bio dobar, ali sta ces kad ih kod nas nema, nikako...

12. mobsterc

mobsterc Overclocker

Isto jedan od razloga sto predjoh na apple, htio manji flagship

13. Reznor

Reznor Overclocker

Xperia 1 VI isti slučaj, jedini koji još imaju 3.5mm i sd karticu.

Meni je Xiaomi Mi A3 bio idealan dimenzijama.

zoi likes this.
  14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Nisu ljudima dosadili veliki telefoni,nego proizvodjaci nemaju vise sta da ponude i mijenjaju i evo poceli su svi opet da smanjuju/stanjuju telefone i sada ce ti prodavati nesto sto je vec bilo aktuelno prije 10 godina,pod "novu formu".

Sve ovo je presipanje iz supljeg u prazno,nema tu nicega novog.
    Ovi ekstra tanki telefoni mi danas izgledaju nekako cudno i neprirodno...prevelik ekran a kuciste 5-6 mm,nekako ne ide jedno sa drugim. Ako im je vec to furka,zasto ne naprave ultra tanki i jos kompaktni telefon,sa velikom Si-C baterijom,da gura cijeli dan na max? Nesto od 6 inca display i debljina ova 5mm.
    E to bi bilo nesto novo u ponudi,pa ko hoce ekstra lagan i tanak model,da ima sta kupiti. Tezina bi mu trebala biti max 150-160 gr.

15. Haker

Haker Veteran foruma

https://www.gsmarena.com/xiaomi_15-13472.php

Ovo je dobar "compact" telefon šteta samo sto je xiaomi, valjda s26 bude ovako nesto.

Pixel 9a bi bio top da opet nisu usrali sa modemom pa džaba što je baterija 5100mah opet truba

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

17. mobsterc

mobsterc Overclocker

Skuplji jer je laksi :D
    Drugi od razloga sto predjoh na apple je sto je samsung postao gori sa sibicarenjem :D
    Haha, vrtim ko pokvarena ploca xD ali fakat mi gaze sve principe

18. Haker

Haker Veteran foruma

Hoćeš 2,4mm tanje moraš platiti

Stvarno mi nije jasno sa ovim novim sto su izbacili sta su mislili. 1000mah manja baterija, jedna kamera manje da bude 2mm tanji. Wtf

19. selvin

selvin Moderator

Mislis 1.4mm tanje? :)

20. mobsterc

mobsterc Overclocker

Moras da shvatis :D da kopiraju apple haha, oni najavili air pa i ovi da izbace 5 koma nesto telefon i ako moze da ga duplo naplate