Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Zivimo u Skylake eri mobilnih telefona. Nemaju sta vise, pa eto sad stanjuju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Vi ste bas postali bumeri, i to oni koji vec zaboravljaju kako market funkcionise.

Apple uskoro izbacuje svoj slim model, koji ce se vjerovatno bolje prodavati od samsunga. I ovi jednostavno ranije izbacili da uspiju prodati koliko toliko, a i kad apple izbaci, ljudi ce traziti nesto slicno u android svijetu i tu ce se nameti upravo samsung sa svojim Edge modelom.

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Neka ostave A seriju kakva jeste, meni dosta. 1000 eura za telefon...

4. bhd

bhd Veteran foruma

Sve mjenjaju shapeaju samo baterija u k…u

5. zoi

zoi Veteran foruma

Šta fali baterijama? Meni na s23 top.

6. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa vec su u upotrebi silicij carbonske baterije,koje donose vecu gustocu u istoj zapremini...tako da ti ne stoji konstatacije.
    Mislim da ce od ove godine svi preci na taj tip baterija

7. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Krajnje je i bilo vrijeme za novu tehnologiju. Svake godine citam neki breaktrough u tom sektoru al nikad nista.

8. Picoooka

Picoooka Komšija

9. bhd

bhd Veteran foruma

Pa stoji ako sad nema neke wow benefita za korisnika.
    Jel ima neko 16pmx jel velika razlika?
    Mislim na ono 3-5 dana kao se i nokia u stara dobra vremena

Last edited: May 20, 2025
  10. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ma kakvih 5 dana…
    Imas fino na gsmarena odaberes svoj usecase pa vidi za svaki telefon

11. zoi

zoi Veteran foruma

Nokia imala ekran 1,5 inča i bila debela nekoliko centimetara, bez mobilnog interneta, NFC, lokacije, push notifikacija itd. Suludo je očekivati da danasnjo telefoni toliko izdrže.

12. adsubzero

adsubzero Komšija

Iskljuci mobilni internet, wifi, bt, obrisi sve socijalne aplikacije koje rade u pozadini, smanji osvjetljenje, ne koristi kameru, ne cackaj ga vec samo koristi za pozive i trajat ce ti 3 dana. Ali onda ono sto tebi treba i jeste Nokia 3310. Ako hoces sve benefite modernog smartphone-a, ne ocekuj da ti traje 7 dana.

Vec sada imas telefona koji traju 2 dana uz neko laganije koristenje. Stari koristi Oppo X7 Ultra (znaci flagship) i traje mu 3 dana, ali to je zato sto ga ne drnda svakih 5 minuta niti visi na socijalnim mrezama.

zippoo likes this.
  13. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma mogu i 2 dana jaceg koristenja.
    Evo kod mene je ta nova baterija,5600 mAh,vrhunska baterija.
    Postavljao sam SOT jednom,ali napadose me forumski moskitosi,pa necu vise :D

14. mobsterc

mobsterc Overclocker

Puno zavisi kako ko koristi, zato napomenuh gamarena, fino selektujes tipa pozivi 10% igrice 0% ako ne igras i ostalo rasporedis na surfanje i video pa vidis koliko sati moze

15. selvin

selvin Moderator

Ebg, sad ne znamo moze li ti baterija i dalje izdrzat 12h facebooka dnevno :D

A taman da drzi baterija i 2 puna dana, ja svakako punim svaku noc. Stetilo, ne stetilo, vjerovatno ce nadzivit telefon :)

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Trebas ti nauciti sta je trgovina i socijalni marketing :D

17. bhd

bhd Veteran foruma

Jasno je meni to sve sto je napisano, nisam od juce, kazem da ce breakthrough biti jedino to sve ostalo ce biti ove finese u milimetar i lagani rast cijena.

18. selvin

selvin Moderator

Pa zaebavam te logicno, ali se moram vratiti na ovu izjavu "socijalni marketing" posto si me htio nesto naucit... "Socijalni" u tom izrazu nema veze sa marketingom preko socijalnih mreza, vec je to marketing za promovisanja nekih aktivnosti koji dovode do poboljsavanja drustva. To sto ti radis je internet marketing. Tako da smo ipak naucili nesto novo :)

19. Qler

Qler Veteran foruma

Od 15 do 6 danas evo sad imam 13% baterije, 4h35min screen on time...

Jebo ga, ne može 2 dana s24 ultra :)

20. mobsterc

mobsterc Overclocker

Sa 85% na 46%
    4h sot
    16pro
    Moze dva dana nekog prosjecnog koristenja, recimo do 5-6h sot dnevno