Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Neka si ti googlao pa nesto i naucio :D
    A sto se tice one slike,bilo se vas par upalilo na sliku a mogao sam ja i isjeci onaj donji dio,gdje se vide koje app koriste koliko baterije,ali nisam...sa razlogom :D

2. Qler

Qler Veteran foruma

samo da napisam ispravno :D od 5:45 jutros do sad :D

3. selvin

selvin Moderator

Nazalost sam o marketingu naucio silom prilika, nije sto sam htio :D Gerila me natjerala.

Pa upalili se da te zezamo, a ti se uzeo branit, doduse imao si pomagace da nam objasne da ti prodajes preko facebooka :)

Nego on topic za bateriju, meni sad jedva izgura dan, doduse mala baterija na flip3. Ugasio sam one mjere opreza na 80%. A kad upalim wifi hotspot uz sve ostalo brze prazni nego sto se puni :D

4. adsubzero

adsubzero Komšija

A ljudi pljuju kinezere sto moraju ukljuciti notifikacije na par bitnih aplikacija. Na samsungu dok ne poiskljucujes sve gluposti koje rade u pozadini i ne mozes imati dobru bateriju :)

5. Qler

Qler Veteran foruma

Džaba, ja kad uzmem Žaomi, loše mi. Ne svidja mi se njihov skin i one reklame, i sve to nikako... I danas sam bas govorio kolegi na poslu, Huawei mi je i dalje No1. Da ih nisu ameri sjebali, mene Samsung ne bi vidio. Ali realno, OneUI je trenutno najbolji skin andorida, koji radi out of the box sve.

aNaToMiC ! likes this.
  6. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Napišem duži post da se osvrnem na zadnji post od kolege Qlera al ne vrijedi i obrisem ga :)

Qler likes this.
  7. Reventon

Reventon Veteran foruma

Nisi ti druze dugo koristio Xiaomi. A i ja sam na Samsungu da se razumijemo.

8. Qler

Qler Veteran foruma

Ne znam koji je sad aktuelan, al sam neki dan cackao neki note 14, sad jel redmi, xiaomi, ovaj onaj, ne znam, ali nije mi legao. Vidi, to je subjektivno sve. Nekome odgovara nekome ne. Meni ne. Honor i Huawei su mi dobri, OnePlus mi je dobar, Pixel je OK, Sony mi je isto OK, to je sve sto sam hajmo reci u pola godine cackao... Subjektivno, xiaomi mi je daleko najgori :)

9. Reventon

Reventon Veteran foruma

Sve je to u 5 deka vjeruj. Samo moras porediti telefone istog cjenovnog ranga, ne S seriju na Redni Note serijom. Redmi Note 13 Pro Plus u ruci izgleda bolje od A55 serije, a i skuplji je. 14 seriju nisam koristio. Skin na svakom stavljas koji hoces, to je kozmetika, Xiaomi moze izgledati kao iphone ili Samsung i obrnuto. DNS-om blokiras reklame, to sam i na Samsungu nabacio. Reklame jedino dobijam od Googla na YT. Evo pocet ce i svoje cipove da prave sto je dobro za konkurentnost.

10. mobsterc

mobsterc Overclocker

Zavisi kako neko percipira stvari. Cinjenica je da zaomi nema svoj design language, samo je blijeda kopija. Mislim da on prica o tome, sve je u pet deka sto se tice osjecaja brzine, ali subjektivno dizajn na trenutke moze biti itekako ruzan. To je ono kada si prije mogao vidjeti da neko na telefonu drzi ona pisana slova kao, odvratno :D ali eto opet je to neko koristio i bilo mu ‘lijepo’.

11. Haker

Haker Veteran foruma

Plus kinezi su opsjednuti kopiranjem posebno appela. Ja do hoću Ios kupio bih Iphne, tako da nikad ne bih dao istu lovu za šamu iako npr ovaj 15 je top sto se tice hardwarea i velicine

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

12. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

A Samsung narocito opsjednut Appleom, u tolikoj mjeri da ni reklamu ne znaju bez njih napraviti.

13. Haker

Haker Veteran foruma

Ja mislim isključivo na software, ipak ovaj one ui ima neki svoj stil i smjer, mada je meni google, Google, tj njihov skin na pixelima mi najviše leži

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

14. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kakav god da je MIUI, dobro je da ga ima. Da nema konkurencije sada bi low end telefon bio 1500-2000KM. Isto kao i sa grafickim karticama. Flagship telefone bi placali 5000KM.

A toliko ih narod koristi, da ne valjaju nebi se prodavali.

15. mobsterc

mobsterc Overclocker

Kasnis, sada je hyperOS u trendu:D

Last edited: May 21, 2025
  16. Qler

Qler Veteran foruma

Mene zanima ovaj HarmonyOS od Huawei. Sto rece neki dan jaran ni Apple nema google servise :D pa ljudi koriste. I Huawei sve vise popunjava svoj store, skoro svaka bitna aplikacija je tamo.

17. mobsterc

mobsterc Overclocker

kako mislis apple nema google servise?

18. zoi

zoi Veteran foruma

Mako mu jarana prenijelo. Windows phone nije imao Google servise pa se patio i na kraju propao. Huawei drži kinesko tržište.

19. mobsterc

mobsterc Overclocker

I ja kontam da je zajebancija, al haj znaj, mozda ima ljudi da misle to...

20. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ljudi,nije 2020.godina,da ne rade google sevisi i na Huawei modelima.
    Radi sada sve i nema nikakvih problema ni na ovim nepodrzanim Huawei modelima. Aplikacije isto sve imaju...bukvalno svaku android apk. mozes instalirati na svaki android a sa koje trgovine instaliras,to je nebitno. Na netu ima svaka apk da se skine.
    Opet se svodi sve na neznanje korisnika pametnih telefona...ljudi bi da koriste najnovije telefone ali da je koristenje tih telefona isto kao prije 15 godina.