Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. Qler

Qler Veteran foruma

Nažalost @zippoo stanje je takvo da i nemaš baš nekog izbora. OnePlus, Vivo, Oppo, nema ih kod nas. Meni se ti neki sviđaju, ali ne daje mi se bruku para ako nemam servis, podršku lokalno. Honor mi je isto dobar, ali sve je to neki kompromis. Ja fakat ne volim Samsung, al stvarno nisam nikad bio oduševljen samsungom, ali mi je most convinient za koristiti. Posao mi kaže ne možeš imati Huawei...

Ja nemam neki izbor u android svijetu, a vjeruj mi, prvi bi ja volio da je veća konkurencija i veći izbor.

nenji_avero likes this.
  2. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Meni ne bi bio problem sideloadati aplikacije. Ali sam siguran da ce google servisi kad tad prestati raditi na Huaweiju. Ili ce prestati raditi ili ce doci period kad ce biti nekih problema, npr sa kasnjenjem notifikacija.

Ja sam prosle godine jedno mjesec-dva dana imao na pixelu problem sa kasnjenjem notifikacija. Dodje mi poruka na whatsapp nista ne svira, tek kasnije kad otkljucam telefon onda dodje notifikacija.

Preko instagrama trazio rezervaciju u jednom kaficu za sebe i drustvo. Kako mi nije dosla notifikacija tako sam mislio da mi nisu ni odgovorili na poruku i s toga nisam ni ulazio ponovo na instagram. I bukvalno iduci dan mi stigne notifikacija, ljudi mi odgovorili na poruku nakon 15 minuta.

To su stvari na koje sam navikao da rade i koje moraju da rade. I da mi to jedan dan dodje da prestane radili ili pocne zajebavati jednostavno ne zelim.

Ja nisam pobornik da se android zatvara kao iOS. Neka se zatvara ali neka mi ostave mogucnosti da radim sa svojim telefonom sta zelim inace u cemu ce onda biti razlika izmedju androida i ios-a. Necu da mi google diktira kako cu ja koristiti svoj telefon.

Eno Nintendo kaze ako krenete modati Switch 2 imaju pravo da ti brikaju uredjaj. Bez obzira sto si dao pare i sto je uredjaj u tvom vlasnistvu. A nesto slicno ce sigurno biti u buducnosti i za telefone ako se Nintendo provuce sa ovim.

3. zippoo

zippoo Veteran foruma

Kakav je kompromis sa Honorom?
    Zasto ni Honor ne valja?

4. Reznor

Reznor Overclocker

.

Last edited: May 23, 2025
  5. selvin

selvin Moderator

This is wrong on so many levels :) Kakve veze ima Firebase FCM i custom backend... I sta je nativno android okruzenje?

6. Reznor

Reznor Overclocker

.

7. selvin

selvin Moderator

Ja i? Nema to veze sa onom izjavom gore :)

8. Reznor

Reznor Overclocker

.

9. selvin

selvin Moderator

Kopiras mi iz nekog gpt-a odgovor :) Kad takvo pitanje postavis, takav ces i odgovor dobit. Backend nema veze sa FCM i na to sam se referisao. Previse lupanja o temi o kojoj bi trebao da bolje znas. Ali offtopic svakako...

10. Reznor

Reznor Overclocker

Svejedno, molim obriši komentare iznad, ja sam svoje editovao. Ovdje ionako svi sve znaju, samo je narodu dosadno.

11. Qler

Qler Veteran foruma

Honor nije kompromis, pogrešno sam napisao zaključak. Problem je i to što nažalost nemam taj luksuz da testiram flagship telefone koji mi se sviđa. Gledam more review onog oppo, beton kamere i onda gui mrtva kopija iOS-a. A nemoj mi reći da launcher mijenja sve, jer settings menu ostaje, kao nor opcije za share dokumenata, meniji, pod meniji, i sama srž. Launcher promijeni homescreen i app launcher eventualno. Ja tebe shvatam zippo šta pričaš, fakat. I fakat mi je drago da možeš sve da probaš i čačkaš. Ja nemam ni taj luksuz ni vremena ni iskreno volje više. Treba mi nešto što znam kako će mi raditi, i da mi radi.

Zato vjerovatno i najviše igram Age of Empires 2, nemam kad da učim stellaris i druge nove igre. I zato mi se i tempest rising svidio jer je to red alert...

Reznor likes this.
  12. Reznor

Reznor Overclocker

Mene je privlačio posve otvoreni koncept telefona poput Fairphone, te os poput postmarketOS, Ubuntu Touch, Plasma Mobile, jedno vrijeme je i FirefoxOS postojao koji je bio tanak doduše, ali imao potencijala. No sve je to entuzijazam, treba imati nešto što je production ready, neće te niko čekati da samo nešto namjestiš
    Da ne kažem za ove fensi OS iznad desiće se slučaj nema aplikacije koja ti treba, a tebi gori da završiš nešto...

13. Qler

Qler Veteran foruma

Ja vec duze vrijeme planiram da bar vikendom nosam ili Nokia Luna 8600 (samo da bateriju kupim) ili PureView 808 ili neku Lumiu, gdje sam dostupan na telefon i SMS. Ali jebeni whatsapp i viber se se toliko integrisali da ako se ne javim odmah neka panika.. A cekam iskreno da bateriju nadjem i da kazem ovim bas najblizim da me mogu dobiti samo na telefon, i ostali nek cekaju... sa se malo odmorim od svega.

Reznor likes this.
  14. Reznor

Reznor Overclocker

Kod mene isto, viber mi je katastrofa što ne može na više uređaja, a tu mi je čak i ovaj drugi posao što radim, grupa za komunikaciju. Telegram mi je recimo super što možeš linkati na puno uređaja i na svakom sve isto. Discord također. Na iPhone nemam više memorije, a na Pixel ako pređem ode sva historija konverzacije.

15. Qler

Qler Veteran foruma

Ma necu da ih ni koristim vikendom. SMS ako nekom nije hitno, poziv ako je hitno. To je to. Sa 808 mogu slikati, da se ne postidim slika ni pored najnovijih telefona.

16. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

17. Qler

Qler Veteran foruma

Onda sam skroz nedostupan, a to ne mogu

18. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

https://ebay.us/m/s78c96

Jel ti to ta baterija što ti treba?

19. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa jel ovo neka zajebancija, ugasis data+wifi, blokiras te odredjene app vikendom itd :D

20. Qler

Qler Veteran foruma

To je ta. Imam već spašeno na eBay.

@mobsterc neću da imam opciju da upalim. Znaš ono dosadno, daj klix da vidim vijesti, daj Reddit da vidim šta ima.. ovako nema. Nema opcije da išta upalim

zoi likes this.