Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Reznor, vidim da ti je ostao post u quoteu.

Ne iskljucujem mogucnost da moze biti i do aplikacija. Ali kad obavijest kasni kod vise aplikacija i to duze vrijeme onda mi je u tom slucaju telefon kriv. Aplikacije svako malo dobijaju update svakako, tako da je do njih, eventualno kroz neki update bi to trebalo biti popravljeno.

Nisam jedini, bruka raje se na reditu zalila na isti problem, ne sjecam se koji je bio update tada, ali jedan period je bas bilo frustrirajuce.

I ja bih volio da se desi neki zaokret i da se vrate oni stari basic telefoni. Meni su stvari postale bas frustrirajuce. Nekad mi se pricinjava da mi telefon zvoni, nekad osjetim vibraciju iako mi telefon nije u dzepu.

Vrijeme je takvo da moras stalno biti dostupan.

Pocetkom maja kada je ono sunce pocelo jace grijati, izasao van na kafu i kako sam vani sjedio, sunce udaralo direktno na telefon i telefon se ugasio od pregrijavanja.

Sakrio telefon u dzep da se ohladi, telefon nije bio ugasen mozda svega nekih 30 minuta. Haos notifikacija i poziva bas tad kad sam bio nedostupan. Ljudi iz nekog razloga automatski posumnjaju na najgore i hoce da im se odmah javis.

2. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa ti onda imas drugih problema, nisi dijete ni narkoman, imas samokontrolu valjda…
    U digital well being podesis vikend da nema notifikacija za viber/wapp i cao.
    Isto tako vikendom postavis chrome da imas pola sata recimo za neke hitne stvari.
    Ako ces ici i mijenjati raspored i gasiti restrikcije jer ti je dosadno, jbg onda. A i za to ima rjesenje, 3rd party app kojoj das permisije da zakljuca neke stvari, ali onda potencijalno ispasta security.
    Ne znam, meni je neshvatljivo da tako nesto ima kontrolu nada mnom, ja bih isao na odvikavanje da ne mogu da se nosim s tim. Nedavno sam se tako rijesio jedne igre, primjetio da je preraslo u skoro svaku noc po par sati, a pocelo eto 20-30min razonode. Fino uninstall i dont look back.
    Po meni samo stvar volje, postavis restrikcije i krenes ljudima lagano govoriti da si vikendom dostupan samo na sms i poziv. Evo ja godinu dana nemam viber na telefonu, pomalo ljudima govorim kako se ko javi da sam dostupan na drugom mjestu. Grupe pregledam navecer i odgovorim ako me se tice, ili tako sa vremena na vrijeme provjerim ako ocekujem nesto. I vec sam se navikao, kao i dosta drugih ljudi koji znaju da me vise ne trebaju tamo kontaktirati.

Last edited: May 24, 2025
  3. zippoo

zippoo Veteran foruma

Otisli svi u K a meni pisu sto sam jedan dan, bio cijeli dan na FB,trgovao :D:D:D:D

Ja nemam tih problema...po noci mi je wifi ugasen svakako,ujutro kada se probudim upalim i sacekaju me notifikacije,viber,olx poruke i onda uz kafu laganini.
    Kada sam van kuce,mobilni net palim po potrebi...nekako mi navika da nije uvijek upaljen,nego samo kada mi treba.
    Ovo ostalo,pozivi,sms,gdje sam,sta sam...sa tim nemam problema niti obracam paznju da moram uvijek bti dostupan.
    Kada odem na njivu raditi,budem van telefona par sati,nekada 3-4 sata...ako je ko sta pisao ili zvao,odgovorim/nazovem kada vidim.
    Uopste se ne opterecujem tim da sam uvijek dostupan :D

4. zippoo

zippoo Veteran foruma

Obzirom da si koristio Huawei telefone,na Honoru je isti skin kao i na Huaweiju,tako da se tu nemas sta navikavati a sve radi "iz kutije". Ja sam nevjerovatno zadovoljan ovim svojim modelom Honor magic6 pro...nisam mu nasao manu...sve je perfektno a kamera,display,baterija,brzina...sve za 10.
    Razumijem ja i tebe i sve vas,ne radi se o tome...nego ovdje se u svakoj raspravi ide u krajnost...i ispadne po prici,osim Samsunga i Appla,nijedan drugi telefon ne radi dobro. A ja najbolje znam da je to laz,jer svaki dan imam neki drugi telefon u rukama i cackam...od najskupljih do najjeftinijih i znam kako sta radi. Imam i licnih telefona sijaset...imam i tih starih Lumija,dvije rade jos uvijek...L950 i L1520,imam i stari huawei nexus 6p,neku nokiju na tipke,xiaomija kojekakvih uvijek ima i tako to...

Qler likes this.
  5. Haker

Haker Veteran foruma

Jao price, ovaj zippo je čak i u pravu
    Pa druže, vikendom samo ugasiš net na telefonu i cao. Sad sto si ovisnik o istom to je druga stvar.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

6. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Ja sam podesio da samo od zene prolaze pozivi uvijek ako se sta desi, sve ostalo mute, ukljucujuci notifikacije. Na poslu naravno sve popaljeno. Podesio jednom i ne diram.

7. mobsterc

mobsterc Overclocker

Dosta stvari se moze podesiti, a ako bas vidis da ne moze, ides na odvikavanje. Tako sam ja zeni, ona nema nesto vazno na telefonu pa se nisam libio ici na 3rd party varijantu. Prvo nakon 3h dnevno da joj dokazem da predje to na instagramu, onda za 10dana 2.5h i tako do 1h. Tako ostalo sve dok sporadicno se nije javljao app block da je iskoristen dozvoljeni sat.

8. Qler

Qler Veteran foruma

Nego ima li gdje 1520 da nije crna ili bijela?

9. zippoo

zippoo Veteran foruma

Zuta je top ali je nisam vidio dugo, dugo na oglasima.
    Jako malo je uopste tih modela sada u prodaji,par oglasa.
    Pogledaj na ebayu

10. Qler

Qler Veteran foruma

joj ebay mi je pun svega :D ne smijem ni pogledati. Od baterija, telefona, nekih sitnica za auto, ma svega... ako kliknem na checkout odoh u minus :D

11. Haker

Haker Veteran foruma

Meni je baterija katastrofa otkako sam instalirao ui7. Na početku ok bilo sad primjetim kako se telefon ugrije u najobicnijem radu, sve kontam nesto ga zeza ali evo konstantno mi po pola sata - sat lošiji on screen time, a dole nista neuobičajeno da neka aplikacija vuče. Jos mi ovaj profil na light.

12. zalizani

zalizani Aktivista

@Haker
    Izbrisi cache nakon svakog updatea. [​IMG]

Haker likes this.
  13. kvaju

kvaju Komšija

Uzeo ima par dana iphone 16e, baterija na ovom zvrku je brutalna, podsjeca me na iphone xr nekad.
    Prije ovoga sam imao iphone 13, kamera u nikakvom smislu za moje potrebe nije downgrade, sve ostalo je vrh upgrade.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Haker likes this.
  14. zoi

zoi Veteran foruma

Meni isto sve. Ja sam uradio hard reset nakon update.

15. dams82

dams82 Overclocker

Ja nisam primjetio nikakve promjene, baterija manje više isto se ponaša. Čitao sam negdje da je problem bio sa update na nekoj A5x seriji (ne znam tačno koji model) dosta bugova je bilo....

16. Qler

Qler Veteran foruma

Ma kakav hard reset, ne mogu sve ponovo vraćati, plus za posao moram tražiti ponovo da se neke stvari srede i pošalju, a ne mogu na VPN bez telefona, a ne mogu dići request Bez VPN :) a 2fa imam na svemu, haos posla da bi uradio hard reset...

17. Haker

Haker Veteran foruma

Ne znam, katastrofa je. Moram jos cache očistiti, obično očistim nakon većeg updatea sad nisam. Od ovih socijalnih mreža Imam samo instagram [​IMG]

18. zoi

zoi Veteran foruma

Ne radim ni ja inače, nego eto sad uradio i ne mislim zadugo.

Napatio sam se i ja momački, svi passwordi mi na Google i Microsoft Authenticator, a nisam se mogao logovat na email jer ne znam password napamet jer su mi neki komplikovani što ih authenticator izmisli. Joj tu se baš bilo zakomplikovalo, pitao sam samog sebe što mi je ovo trebalo u životu.

19. Qler

Qler Veteran foruma

Ja koristim bitwarden za password manager, a ms authenticator za MFA. Plus MFA za poslovni VPN, plus intune portal za work profile... Vjeruj mi, svaka promjena telefona je prvi psihička priprema 7 dana, pa onda ostalo.

zoi likes this.
  20. nivla

nivla Komšija

meni je promjena telefona naporan proces koji znam odlagati mjesecima, da ne kazem godinama