Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Za kes imas da biras sta hoces a ako ti se bas ne zuri toliko,mozes proci i bolje,ako nacekas nekog ko je digao na rate i preprodaje.
    Prati oglase 5-6 dana i naci ces nesto sigurno,jer stalno se vrti i to budu telefoni sa 2 godine garancije.

2. selvin

selvin Moderator

Ja ne bih isao na s23 za tu cijenu. Bolje ici na s25, 2 generacije noviji. Prvo upgrade za s23 ide od Androida 13 dobice max 4 major updates (dva prosla), a s25 ide od Andorid 15 i dobice max 7 major updates, znaci 3x duze ce imat podrsku. Malo bolja baterija, bolji cpu i display i naravno vise rama, 12 vs 8GB. Kad budes prodavao za 2-3 godine, s23 ce bit prestar. Sve kad saberes za 15-20% razlike u cijeni ne vrijedi uzimati stari. A imat ces ih sad na olx more novih.

kvaju and dams82 like this.
  3. Tesla

Tesla Aktivista

Uzeo sam S24 256 za 1080 KM. Na OLX-u. Covjek oglasio 23 za 1000, nije imao i ponudio mi ovaj. Sutra ujutro putujem pa da prebacim sve taman veceras.

Hvala svima koji su mi pokusali pomoci i davali savjete, ovaj je onyx black, zapakovan, 2 godine garancije, ali na A5 papiricu virtuelnog shop-a, a istina je da sam uvijek uzimao ispod stola, bez garancija i fiskalnih i aposlutno nikad nisam imao problema, a ako nisam promijenio 100 telefona u proteklih 17 godina, nisam niti jedan.

SM-S921B/DS This is the dual-SIM version of the international Galaxy S24, which allows users to use two SIM cards at the same time. Exynos 2400 je u njemu.

Last edited: Sep 19, 2025
  4. dams82

dams82 Overclocker

100% se slažem.

5. Haker

Haker Veteran foruma

I ja :D
    Sad vidim kolega zoi objavio oglas i za tu cijenu je mogao kupiti s25. Jos ako je taj s24 na exinos onda nekim ljudima je bas dzaba davati savjete

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

kvaju and dams82 like this.
  6. Tesla

Tesla Aktivista

Bas

7. Qler

Qler Veteran foruma

A jeste exynoss

8. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ima skracenica za to.

KGMO

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

dams82 and Haker like this.
  9. KingT

KingT Veteran foruma

Jucer stigao iPhone 17 Sage , upgrade nakon 5 godina sa iPhone 11. :)

10. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ja cu svoj 13 jos makar par godina nosat.

Evo bas narucio Apple original koznu masku, sad su pravo jeftine za starije modele. Cekam da dodje…

Sent from my iPhone using Tapatalk

11. Tesla

Tesla Aktivista

Elem, evo narucio sam od ZOI-ja S 25 256 GB. Prodao sam svoj stari kolegi. Ovaj moj je sad na prodaju, naravno gubim malo na njemu, ali sam S25 uzeo bas povoljno tako da... Uvijek mi je problem, hocu manji telefon, ali onda baterija pati. Malene sake imam.
    Hvala svima jos jednom.

A sta znaci ovaj akronim ?

12. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ja kontam svoj prodavati s23 pa nešto novije uzeti. Koliko mogu dobiti za njega? Kod mene je 128gb I od početka je u oklopu I zaštićeno staklom. Nema ogrebotine. Misl da je još pod garancijom možda još mjesec dva.

Sent from my galaxy s23

13. Reventon

Reventon Veteran foruma

Oko 500KM

14. selvin

selvin Moderator

Imam i ja s25 256GB silver shadow i s25 128GB navy. Jedan prodajem, drugi ostaje meni, pa koji prvi ode. Oba su jos neotpakovana. Pa ako je ko voljan nek se javi. Mogu iste cijene sto je zoi stavio (1150 i 1000) ako je licno preuzimanje TK ili dostava starijim clanovima foruma.

15. dams82

dams82 Overclocker

Evo Dino kaže da ti napišem
    "Qurcu govori,muda otpadoše"

16. Tesla

Tesla Aktivista

Hvala na klarifikaciji.

17. Haker

Haker Veteran foruma

Šteta sto samsung i apple ne koriste ove baterije. Top telefon samo da nisu opsjednuti sa kopiranjem apple- a

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

18. nFare

nFare Overclocker

Toliko opsjednuti da su preskočili broj 16, šta li će raditi ako iphone ukine numeraciju.
    Ako sam dobro skontao kamera se hardwerski jedva razlikuje od 14 serije, veličina senzora ista?
    Serija 15 je faktički bila redizajn i ustvari 14+

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Svaki novi telefon...ISTI.
    Bukvalno se vise nema gdje sa napretkom...kinezi dizu tamo gdje mogu a Samsung i Apple ni to.
    Ove baterije su stvarno za veliku pohvalu.

Sto se kopiranja tice...to radi svako od svakoga ali jesu iz Xiaomija malo komicni,preskocili jedan broj,da bi imali isti naziv kao Apple hahah

Vjerovatno i Hyper OS 3 ide u glass temi :D

20. Reventon

Reventon Veteran foruma

Svaki veci proizvodjac izbacuje skoro pa iste telefone. Sto bi rekli samo facelift.
    Uzmem zeni neki dan A56 8/256GB, u odnosu na stari Poco X3 NFC je velika razlika, pogotovo u ekranu. I to ima smisla, a ja sa A55 imam skoro pa isti telefon, vjerojatno cu i iduci model preskociti.