Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa logicno da je velika razlika,kada je Poco LCD a A56 AMOLED :D
    Samo to je dovoljno da bude wow razlika a gdje sve ostalo .
    Ali da si presao sa nekog sa OLED ekranom na taj isti OLED,ne bi bilo neke drasticne razlike.
    A5x serija kod Samsunga je dobra,pravi srednji rang...ko hoce da je sve ok a nista da nije ono bas vrhunsko. Ali dobri telefoni generalno.

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ma kakvi novi telefoni… evo dosla mi jucer original Apple kozna maska, jao kakva izrada, toliko precizno sjedne na telefon, to nije normalno.

Ljepse nego da sam novi telefon uzeo.

Sent from my iPad using Tapatalk

3. selvin

selvin Moderator

Je li jos i preklopna? :D

aNaToMiC ! and EL NINO CFC like this.
  4. Haker

Haker Veteran foruma

Pa vrti se prica ista, niko ko ima 14 nece ni raditi upgrade. Opet ovi imaju novi dizajn, kamere su im hardwareaki vec i bile najbolje, nakacili najbolji procesor, sta ce vise.
    Da imaju neki svoj dizajn a ne ovo kopiranje appela bili bi top, mada ove mede, ekran pozadi kopija iphonea je jasno napravljeno za kinesko tržište, a glopbalno sta se proda, proda.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

nFare likes this.
  5. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

https://www.youtube.com/shorts/ZveJSDlRDU4

Reventon and nFare like this.
  6. nFare

nFare Overclocker

Samo se čeka momenat kad će doživjeti sudbinu Huaweija

7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Dynamic Island je meni top feature...to su usvojili svi na androidu i ekstra je,posebno za player muzike ili youtube i jos pokoja aplikacija to koristi.

8. Qler

Qler Veteran foruma

Kad su mi u kimtecu ono mijenjali display u garanciji očigledno nisu dobro zalijepili leđa telefona. Sinoć izvadimo iz maske kad vidim malo se na jednoj strani odlijepilo. Sad moram u fontele nositi da mi to vide, jer ovi više nisu servis...

9. Stevie_Ray

Eto i Dini su usrali iPhone i to u Mekline, a ko fol ovlasteni Apple servis. Pa ako si pazljiv, bolje sam mozes odradit.

Qler and Reventon like this.
  10. Haker

Haker Veteran foruma

Ma koji svi. Možda svi kinezi zbog tog fetisa za mrtvo kopiranje

11. zippoo

zippoo Veteran foruma

Bukvalno ga ima i Samsung,samo sto su ga nazvali "now bar" i smjestili na dnu,kad pjeva muzika. Eto nisu htjeli oni "kopirati" pa su napravili gluplju izvedbu. Ovo gore gdje imas prorez za 3D kameru i gdje se prilazuju onda te neke obavijesti je ekstra prakticno. Plus,iz dynamic islanda povuces aplikaciju koja radi,ne moras ici u multitasking.

12. Qler

Qler Veteran foruma

Evo i epilog, danas odnio u fontele, moram pohvaliti servisera jer je uzeo odmah da radi telefon, iako sam došao s ulice bukvalno. Problem je bio da se baterija napuhala. Stavio je novu, sad je sve koliko vidim naleglo kako treba. Par sati bez telefona, odavno nisam bio nedostupan :)

13. zippoo

zippoo Veteran foruma

Interesantno je to da se baterija napuhala na telefonu koji nije ni 2 godine star. To jos nisam dozivio a i rijetkost je da se cuje. To se obicno desi kod telefona starih 5+ godina i koji cesto stoje i ne koriste se,pa se onda nekada napune,baterija se naduva.
    Jesu li ti zamijenili bateriju u garanciji ili si morao platiti ?

14. Qler

Qler Veteran foruma

U garanciji sve.

Fazon je sto su mi svi punjaci original, svaki koji imam, i u autu je original Samsung... ne znam što se ovo desilo...

15. dams82

dams82 Overclocker

Ja inače baš čuvam mobitel, nije neka opsesija, ali ga čuvam i gledam da uvijek kupim nov ako sam u mogućnosti i evo zadnjih bar 5 sam nove kupio i svaki sam nakon dužeg korištenja predao ženi ili nekom od djece da nastave koristiti. Nisam ni jedan polupao, nije mi crkao, a koji god polovan sam kupio imao je neke nedostatke pa i kad su bili jedva nešto korišteni, ili su ogrebani, ili je sjeban konektor za punjenje ili neka treća stvar.... A ako je popravljan meni se gadi, jer stručnost tih servisera je jako upitna... Evo i kod Dine taj slučaj mekline, jedno smeće od servisa, pa kod qler ta zamjena displeja nije baš da nema veze s tom napuhanom baterijom, čim pipnu neko novo s*anje.... Kod našeg druga zamijenili staklo i odmah nakon toga prašina u prednjoj kameri, a i prestao da radi Sim port, samo esim aktivan.... Znači kad nešto krepa na mobitelu izgleda treba to baciti i kupiti novo, nije auto da se popravlja
    Isto kad kupujem nov radije ću uzeti neotpakovan bez garancije nego otpakovan sa.... Jer i te garancije su polu žive, vazda će naći razlog da ne uvaži ili će nešto popravljati samo da ga oživi i vrati, a popravljanje mobitela kao što napisah već gore mi se gadi....

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ne znam jesam li u zivotu sreckovic sa telefonima...ali u zivotu mi se nikada nije pokvario nijedan.
    Barem od ovih pametnih...one prije se i ne sjecam,na tipke ali mislim da nije ni taj.
    A kupovao sam i nove i polovne i kratko koristene i dugo koristene...kod mene se to ne kvari :D
    Doduse,ako kupujem polovan za sebe,istestiram prije kupovine i ako je kupljen ispravan,ispravan ode dalje od mene...nijedan mi se nije pokvario ili stao. Nijednom nije prestao raditi port za punjenje,kamera,ekran...bas nista. I meni je to malo fenomen,obzirom da sam ih prilicno promijenio zadnjih godina ali eto...valjda barem u tome imam neke srece,kada vec nemam u nekim drugim podrucjima :D:D

A kod mene je moto kod kupovine...da je sto niza cijena ili da je best buy.
    Ja kada vidim vas ovdje da date po 3000 KM za telefon,meni se oci ukrste :eek::eek::D

17. Stevie_Ray

Nemas nijedan doviljno dugo da se pokvari :p

18. dams82

dams82 Overclocker

Meni je to nečije davanje novca za neke stvari odavno postalo svejedno, to ako ja ne bih, a neko bi, ja ne smatram greškom, niti kolutam očima, ako si sam zaradio troši na šta hoćeš. Svi znamo da ni jedan mob ne vrijedi 3000KM,ali eto ima neku cijenu pa ko želi(i može) nek kupi.... Kad pogledaš npr premium klima uređaj košta oko 3000KM i može da služi 10-15 godina (ili više) , dok mob uvrh glave 5 godina....

Haker and aNaToMiC ! like this.
  19. Qler

Qler Veteran foruma

Ma i meni je prvi da je čak dva puta bio na servisu. Do sad fakat ništa. I sad imam Huawei P20, i p30 je tu njemu je doduše žena jednaka znanje ali mene služio dobro van garancije. I prije, nikad problema, samo sa ovim. Valjda se podrepilo tako. Jebaji ga, dobro je dok je u garanciji. Nadam se da će do S27 serije izgurati.

20. Qler

Qler Veteran foruma

Joj tek sad vidim da mi je baterija bila u kurcu :) evo sad 81% imam jutros prije 9 ga skinuo sa punjača :) ovo sa prošlom nije moglo ni blizu... Kako se to spuštalo postepeno da nisam ni primjetio...