Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. Reznor

Reznor Overclocker

Ove sluše su im pravo kul :)

SpookyMoO likes this.
  2. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

A tek kako fino sviraju

Sent from my 2506BPN68G using Tapatalk

3. nFare

nFare Overclocker

Kako si zadovoljan sa kamerom sad nakon dužeg korištenja? Gledam po netu X7 pro ima poprilično mlaku kameru

4. zippoo

zippoo Veteran foruma

Kod njega je F7 Pro,nije X7 Pro...to su dvije potpuno razlicite kategorije telefona,pa samim tim i hardwarea.

5. nFare

nFare Overclocker

Znam da je F7 pro zato ga i pitam koliko je zadovoljan generalno, jer X7 i F7 imaju identičnu kameru (taman kad si već uskočio da mi objasniš tu kinesku logiku jer su mobiteli različite kategorije) a F7 pro ima veći senzor i bolji autofokus, ali eto pitam se i dalje šta misli neko iz prve ruke.

6. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Velika je steta sto Xiaomi nije podrzao eSim kod F7 i F7 Pro, inace top telefoni.

7. nFare

nFare Overclocker

Da baš deal braker, ove godine bio u albaniji ne znam šta bi da nije žena imala e-sim, dok se snađeš da te neko ne odere plus aktivacije SIM-a i sl...
    Po specifikacijama piše da X7 ima, pa nema tog ko može upratiti kinesku logiku, isto kao da iz zezancije stave u svaki telefon neki easter egg da te nervira.

8. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Jest kod mene je f7 pro 512gb.
    Telefon je generalno zaista dobar nemam puno velikih zamjerki. Zaista je brz ko munja čak i kolega na poslu koji ima s25ultra kaže kako ti Multitasking leti na pocu. Uzeo sam original punjač Xiaomi 120W punjenje dok se istusiras 80%. E SIM je i meni bio crnjak ali imam sad dvije fizičke kartice i ne treba mi više, EU svakako nema Roaming vise.
    Kamera iskreno u odnosu na pixel 7 pro dosta lošija. Ja sve uvijek slikam na default i ne znam stimati. Video stabilizacija je užasna ono kad hodam i snimam nešto gubi se fokus pri kretanju. Ako ti je kamera baš bitna zaobidji ga. Meni i nije al nekad uslikas nešto i bude ti kasnije malo krivo kad vidiš na šta to liči.
    Dogodine kad mi istekne ugovor moguće da uzmem s25 ultra ili 26 jer je to u DE povoljno sta bude već iako mi je i Samsung ciganije ista ko i Apple ali onda imaš flagship i sve što ti treba.

Baterija 99% tek odnedavno punim do 80%

Evo jedna nedavna slikano ispod Untersberg vrha sve default pa prosudi sam

nFare likes this.
  9. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kod mene ne pokazuje br ciklusa punjenja na A55. Jel zato sto mi je u postavkama nastimano punjenje do 80%?
    https://ibb.co/8gxQgfYF

10. nFare

nFare Overclocker

Tu gdje su borovi u sjeni se slabo šta raspoznaje, treba mi dobra i brza kamera zbog djeteta kad slikam najviše, tad se mora sve brzo odraditi i fokus i svjetlo :) ništa izgleda bez T serije

11. Haker

Haker Veteran foruma

Jesi li dobio one ui 8?
    Prije samsung nije imao battery health, to je novo

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

12. zoi

zoi Veteran foruma

Gdje ti je to? Kod mene je ui8 i nemam te informacije, imam one koje sam i prije imao.

13. Haker

Haker Veteran foruma

Možda stariji modeli nemaju, bas cu pogledati kod.mame na s23. [​IMG]

14. zoi

zoi Veteran foruma

Nema to ništa kod mene. Hajd baš provjeri.

15. dams82

dams82 Overclocker

Vidi stvarno ima battery health, nisam ni ja znao.... Nema S23, sad ja gledao.... [​IMG]

16. Haker

Haker Veteran foruma

S23 nema, očigledno samo s25 serija

17. Reventon

Reventon Veteran foruma

Skoro sam instalirao taj update i nema. Nije bilo ni na proslom.
    Nema ni na A56.

Last edited: Oct 18, 2025
  18. Reznor

Reznor Overclocker

S25 Ultra mi nije bas najbolje legao, evo par pros i cons.

Pros:
    - Veliki i kristalno jasni QHD+ ekran je zaista veliki plus, lijepo je gledati u njega, lakse je tipkati, ali sa GBoard ne sa Samsungovom tastaturom, koja mi je bila grozna jos od vremena S8/Note 8
    - Veliki dio OneUI 8 je iskopiran s iOS i izgleda jako lijepo, posebno sto se moze odabrati launcher da ima ikone bez labela, lakse mi je tako naci app nego da citam sitna slova
    - Reminder je skoro identican iOS-ovom Reminder-u
    - DeX je plug & play, radi s jeftinim kineskim adapterom s Temu
    - DnD se moze podesavati da propusti odredjene notifikacije, slicno kao iOS Focus Mode
    - "Spotlight" povlacenjem odozgo prema gore (vs iOS-ov u obratnom smjeru)
    - AI je sminka

Cons:
    - Face Unlock ne moze ni primirisati FaceID, radi u slucaju dobrog osvjetljenja, u mraku ne radi nikako, cak ni s povecanjem svjetline, potrebno je i registrovati vise ocitanja lica za bolji rezultat
    - Ultrasonicni citac otiska prsta je katastrofa, ne radi sa svakakvim tipovima zastitnog stakla, mora biti ili clear glass ili neki Samsungov approved, inace ne registruje uopste otiske
    - Mikrofon je previse osjetljiv ili ima neko cudno filtriranje, kako koristim StarMaker za karaoke, na iPhone 14 Pro i na Pixel 3XL glas zvuci mnogo bolje i prirodnije, na Samsungu moram primjenjivati EQ i filtere i opet ne bude najbolje
    - Baterija je tek prosjecna, cak i sa stednjom baterije ne traje nesto narocito duze u odnosu na iPhone, plus iPhone 14 Pro je uredjaj sa 85% baterije, kakav ce Samsung biti za te dvije godine onda
    - S Pen nije bas intuitivna u brzim situacijama kad treba napisati brzi note, mora ekran biti ugasen pa onda da se izvuce olovka da bi se otvorila opcija za pisanje/crtanje
    - Snooze i Complete na Reminder cini se da nisu previse pametni, iako Snooze opcija radi sto joj je receno, Complete mi ne dismissa Reminder vec ga ponavlja dok ne odem u samu app i rucno obrisem
    - Kamera je super, ali u nocnim uslovima je tek prosjecna
    - AI je sminka

Iako sam trebao lagano preci na Android i uzeti i neki sat da ga uparim, ipak cu te finansije preusmjeriti da zamijenim postojeci 14 Pro sa 16 Pro Max, a ovaj ostavim za potrebe posla, svakako sam teglio sa sobom ovaj prethodni Pixel gdje god krenem, sace to biti S25 Ultra. Probao sam u Neptunu i 16 Pro Max i 17 Pro Max te S25 Ultra, 17 Pro Max mi se ne svidja i djeluje mi jeftino u ruci, sinoc sam ga opet testirao, Air mi je bolje odradjen dizajnom.

Last edited: Nov 7, 2025 at 7:09 AM
  19. forzamilan

forzamilan Veteran foruma