Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. Haker

Haker Veteran foruma

Ne bih telefon stariji od pola godine radi baterije..
    Sada je imao xiaomi note 10pro, pa kintam nesto od šame jer se navikao na ovaj njihov android.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

2. zippoo

zippoo Veteran foruma

Uzmi onda taj Note 14,nije nesto brz i ultra giga ali biti ce mu dovoljan, ako je vec koristio Note 10 Pro.

Haker likes this.
  3. dino73n

dino73n Veteran foruma

[QUOTE="Qler”]mozda zippoo ima nesto fino u ponudi?[/QUOTE]

Kad bi zippoo i Haker napravili deal evo ja bi platio telefon.

p4ja, EL NINO CFC, Qler and 1 other person like this.
  4. zippoo

zippoo Veteran foruma

:D:D
    Bogatiji si za 300 KM :D

5. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Sta ima sad za preporuku do nekih 400-500 max, sto blize 400 to bolje.

Trebao bi ici kao poklon osobi tako da je uslov novo i da je u radnji nekoj, tj da nije ispod ruke i da je sto vise future proof.

Valjda je minimum neki 8/256, ako nista 8/128 ako je neki model vrijedan bas.

Sta ima sad popularno i da valja uzeti za te pare od Xioamija i Samsunga?

6. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Možda Redmi Note 14 Pro, ovako na prvu.

7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Novo iz radnje,za 400 KM...tesko ista da je dobro a posebno jos i dugorocno...
    Upravo spomenuti Redmi Note 14 Pro 4G u piljarama.
    Od Samsunga za novo za te pare,mozda A25 ili A26,ali to su ulazni modeli A serije,bolji je Note 14 pro
    Sa 2 godine garancije je preko 500 KM.

aNaToMiC ! likes this.
  8. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

@zippoo

A A35 i A36?

Vidim ima nekakav na olxu u nekoj piljari s garancijom i A55..

I je li taj Note 14 Pro najbolji od Xiaomija za tu lovu, vidim ima i Poco modela bruku:

X5 Pro, M6 Pro, M7 Pro, X6, X7, M4 Pro, X4 Pro, ko govana :D

Hvala ti puno.

9. Haker

Haker Veteran foruma

Ja sam starom kupio taj 14 pro. Ok je telefon, radi.

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Dobri su i A35 i A36 a i A55...za normalnu upotrebu ,sve ok. Jako brzo rade na androidu 15 i 16 i One UI 7 i 8.
    Imaju jos i podrsku za nadogradnje.

Ima i Poco dobrih modela,mislim da je X6 Pro dobar ali ne znam cijene...a ima ih toliko da to ni ja ne mogu sve upratiti i vidjeti neke vece razlike.
    Nisu to losi modeli,nijedan od ovih sto si spominjao i nisu neke velike razlike medju njima...za neku normalnu upotrebu i vise neko solidni.

11. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Jel' ko stavljao u skorije vrijeme neki screen protector na displej sa zakrivljenim staklom i otiskom prsta na istom? Konkretno riječ je o Redmi Note 14 Pro+.

Na ovom prethodnom Note11 nikako nisam uspio naći neki s kojim radi otisak prsta, tj. od nekih pet pokušaja uspijem jednom otključati na otisak.

12. nFare

nFare Overclocker

13. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja koristim neke folije trenutno za zakrivljen ekran ali to isto nije neka sreca,jer se odljepljuje i prlja po ivicama i onda ruzno izgleda.
    Nisam nikada htio stavljati zakrivljeno staklo koje se lijepi onim uv ljepilom,jer je to muka ocistiti u slucaju skidanja ili mijenjanja.
    Muku mucim sa ovim folijama ali generalno stojim pri stavu da na zakrivljene ekrane nema dobre zastite. A nije da ne treba...ljetos da nisam imao ovi foliju,zagrebao bi ekran a mozda cak i razbio,jer sam imao pad a torbica je bila ispred mene i sav pritisak je zavrsio na kraju na telefonu.
    Otisak prsta radi uredno,mada je otisak rijetko koristim,jer ima biometrijsko otkljucavanje preko kamere,kao iPhone.

14. Haker

Haker Veteran foruma

Ja u životu nisam stavio nista na ekran, nikad ogrebotina ili puknut ekran. To je samo sranje koje smeta.

dams82 likes this.
  15. Qler

Qler Veteran foruma

Nisam ni ja te folije nikad volio, niti koristio. Generalno ne volim ni maske, ali imam osjećaj da ako jedan dan je skinem to će biti dan kad mi je telefon prvi put u životu ispao :)

16. dams82

dams82 Overclocker

Nisam ni ja

17. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Pisao sam vec, ode oleophobic premaz i onda ekran vazda umazan od prstiju. Osim toga, budu sitne ogrebotine, koje se vide samo pod jakim direknim svjetlom.

Ja zato stavljam svako par godina novo staklo. Evo mom iPhone 13 ce uskoro 4 godine. Jos ko nov, baterija 87% - naravno diskutabilno koliko je to tacno, ali i dalje dobro traje. Ali isto tako jos sam na iOS 18.

18. selvin

selvin Moderator

Zadnja 3 telefona ne stavljam ni folije ni te gace. Sta dodje fabricki to je to. Ebg ljudi uloze milijarde u dizajn, osjecaj u ruci, dimenzije, materijal i nabijes mu kondom od 10KM i tako ga nosis. Ne ide, ebg :) Hajd razumijem neko prljavim rukama dira telefon, na poslu iz dzepa moze ispast i to, npr @dino73n i ekipa ali mi IT-evci sa zenskim rukama i poslovima nemamo potrebe realno.

19. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ja imam original Apple leather case. Jel ne valja to?

20. selvin

selvin Moderator

Ma super je ako volis kozni kondom i jos da ga i pretplatis ako na to mislis? Ne osudjujem izbor konkretnog kondoma, vec svaki je po meni bespotreban radi gore nabrojanih stvari. Ko voli nek izvoli :)