Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ja koristim masku. Jbg moram. Zato uvijek idem na neku highend da sto manje upropastim telefon.

A kad imam priliku pronosam telefon bez. Ono svadba ili neka svecanost kad sam gotivno obucen i cistih ruku.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

dams82 and selvin like this.
  2. dams82

dams82 Overclocker

Maska obavezno, ja kad izvadim telefon ne znam se ponašati s njim, isto k'o jaje koje čeka da se razbije, nekakav mi klizav, a korištenju na poslu da ne pričam....

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

3. Haker

Haker Veteran foruma

Ja samo kazem da to naljepljeno staklo pukne kad telefon ispadne i ljudi misle spasio im ekran a zapravo ekran ne bi pukao u velikoj većini slucajeva, a kad se bas potrefi onda puca pa puca dzaba zaštita.
    A za ogrebotine, ja svog maltretiram sekunde ne čuvam i kao sto rekoh nikad nista.

4. zippoo

zippoo Veteran foruma

Nije to bas istina. Staklo u velikoj vecini zastiti ekran od pucanja,jer vecinom kod mobitela i jesu padovi sa manje visine ili da isklizne iz ruku i proklize po betonu/asfaltu. A u tom slucaju ako ne pukne,izgrebati ce se bas jako display ikao takav smeta u upotrebi. Ovdje pricam o malo boljem staklu,barem 15-20 KM sto se kod nas prodaju i koji idu do kraja ekrana a ne ono samo pola ekrana da prekrije. Ja to nikada nisam stavio na svoj telefon,iskljucivo ova sa crnim obrubom,koja idu do kraja displaya i koja su malo deblja.

Drugo,bez zastite se ne mogu izbjeci sitne parnice koje se pojave u svakodnevnom koristenju. One ne smetaju u koristenju,osim sto se bas vide kada je telefon ugasen i na odsjaju,kada stoji na stolu. Meni jako ruzno.
    A na trenutnom telefonu,gdje je ekran zakrivljen,ova folija sada je tu cisto samo kao zastit od grebanja,ona je mekana i nema neku zastitu od padova i udarca. Mozda malo da moze amortizovati ali ni blizu kao kaljeno staklo.
    Ja licno,iako nisam neko ko razbija,unistava,razvaljuje bilo sta...od obuce,odjece,bilo cega...zastitna stakla su mi spasila display na 3 telefona do sada...od padova. Puklo je staklo a ekran ispod netaknut. Jednom mi je telefon pao sa vodokotlica,sa jedno 2 metra visine...pregorila sijalica u WCu a prozor zamracen/zakovan bio i ja upali svjetlo i stavio na vodokotlic a vodokotlic neki prijeratni,zakrivljen i padne sa vodokotlica na ivicu solje i onda ga ja docekam na nogu i dalje sa noge sklizne na plocice. Ja mislio nema od njega nista,kad uzmem u ruke...zastitno staklo smrskano a ispod nista. Sreca,jer se to nije desilo u BiH.
    A maskice nosim uvijek,jer telefoni su stakleni i bas klize iz ruku bez maskice. Posebno je problematicno u zimskom periodu,kada se ide iz toplig u hladno i obrnuto i kada se orosi telefon,bjezi iz ruku.Meni je telefon 5 puta funkciionalniji sa maskicom,kada imam grip. Ne nosim ja maskicu toliko da ga cuvan,nego cudno mi i ikoristiti bez maskice i bez gripa.
    Kome nije,neka ne koristi maskicu.

Reznor likes this.
  5. Reznor

Reznor Overclocker

To su oni telefoni što se prodaju s malim tragovima korištenja, stanje 9/10, a ono ko da je rezao hljeb na njemu, posvuda linije ili je izguljen sa strana.

zippoo likes this.
  6. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Maska i staklo kvalitetnije od prvog dana i telefon nakon 2-3 godine ko nov. Hebe mi se za dizajn telefona svi su ionako 99% isti.

zippoo likes this.
  7. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ne kupujem telefon da ga cuvam iducem vlasniku tako da sam bez maskice i stakla, as intended :D

selvin likes this.
  8. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam na Huawei P30 imao samo kao foliju zaljepljeno nazad... Još stoji, mislim da nema packet na telefonu. Nikad maska samo ta folija.

9. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

I ja koristim ovu masku koja je došla, lakše mi rukovati i ništa više. Sada vidim da na ovom ima fabrički folija zalijepljena, dok Nilkin recimo navodi za svoje staklo da otisak prstom neće raditi tako da sam odustao od potrage.

10. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

11. selvin

selvin Moderator

Eh to :D

Cuj klizav telefon u ruci, pa nemojte mazat kremama ruke pa nece bit :D To je samo osjecaj kad uzmes poslije te gume. Naviknes se na to vrlo lako, a i nisu ga ljudi pravili da ispada...

12. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ako cemo po tome sta bi proizvodjaci, oni bi najradije da im dodjes sa polomljenim mobitelom i da ti uzmu jos para za popravku. Ili da im das pare za AppleCare. Ili za maske.

Ili jos bolje, polomis telefon i kupis novi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

13. selvin

selvin Moderator

Jest, oni zive od popravke tvog displaya. Namjerno mazu telefon guscjom mascu prije pakovanja u kutiju da ti moze ispast :D

Neko voli bez kondoma, neko s kondomom, nema potrebe da ubjedjujemo jedni druge :D

Qler likes this.
  14. Haker

Haker Veteran foruma

Sto manje čuvaš i mislis hoce ispasti onda su sanse da se nista ne desi vece, barem kod mene. Prije dok je bilo wow kupiti novi telefon pa.na početku ga mazis i pazis a on samo ispada :D

Evo prošli koristio jace od dvije godine prodao ga kao da je tek izvađen iz kutije a bilo je par padova na beton.

Prije toga pixel 5, e on se napadao jadan uključujući i pad sa krova auta dok je isao i opet ekranu nista niti tačke na njemu.

15. Stevie_Ray

Ako ti je nakon dvije godine bez maske i sa par padova na beton bio kao nov iz kutije, onda je moj bolji od novog neotpakiranog.

Smijesne izjave.

16. Haker

Haker Veteran foruma

Imao sam case onaj najmanji bez ikakvih gluposti na ekranu. Zašto bi bilo smiješno?

17. Haker

Haker Veteran foruma

Nema ali flip je mnogo ugodniji za koristiti bez oklopa dok na primjer ovaj s25 je klizav i imaju ovaj kockasti dizajn, bez oklopa jako nezgodan za korištenje.

18. Stevie_Ray

Zato sto je taj ekran prepun sitnih ogrebotina. Koje se inace ne vide. Ali se vide pod jakim svjetlom.

Ne mozes rec da je kao nov.

19. selvin

selvin Moderator

Pa i ja sad imam s25 poslije flipa, zasad ne ispada, ugodan pod rukom, mozda ispadne i razbije se ali Boze moj, ne znaci ni da bi u kondomu prezivio.

@Stevie_Ray previse se sikiras. Nemoj koristit lampe od 2000 lumena da pregledas mikro ogrebotine i sve ce biti ok.

20. Stevie_Ray

Nista se ja ne sikiram. Mene bas briga. Moj je pod staklom, i moj je kao nov. Samo hocu da kazem da IMA razlike.