Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. dino73n

dino73n Veteran foruma

Da u pravu si,nisam se dobro izrazio. FB aplikacija ne crasha nego freez-a ili bug-uje jbg novi sam u android svijetu pa ne znam rijecnik bas najbolje,znaci samo odjednom prestane da reaguje na dodir i jedino sto mogu je izaci na homescreen pa je kill-at i onda opet ne mogu da je otvorim odmah nego malo kasnije kroz pola minute minutu ozivi.

2. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Na Android-u sam od 2009, ali opet to nisam lično vidio. FB nije sjajna aplikacija ni po mom ukusu, ali ozbiljnih problema nema.

3. Qler

Qler Veteran foruma

Ni ja nemam nikakvih problema sa FB-om ni na symbianu ni na wp pa opet ljudi pricaju svasta....

4. dino73n

dino73n Veteran foruma

Mozda je KitKat kriv za to al tako je kako je. Meni jednostavno android nije legao,ako cisti android na nexus telefonu sa takvim hardverom zapinje kakva je onda situacija sa ostalim brandovima ozloglasenim na zapinjanje.Takodje vec sam spominjao i prije,zvuk samog telefona pa onda i na slusalice pa i kamera i da ne pricamo zvuku snimljenog videa su smece u poredjenju sa lumia telefonom.

5. anel007

anel007 Komšija

@ninja: 6tag je i dan danas bolji od sve i jedne oficijalne instagram aplikacije s kojom sam se do sad susreo, probao sam ovo beta cudo sto su za wp izdali, davao mu sansu nekoliko puta sli 6tag je jednostavno bolji i nekako mi sve na dohvat ruke

elem jedini problem na wp-u su igre, a ako vec neko ima da se po vazdan igra na telefonu nek sebi kupi ios i nek bude miran :)

6. XTRage

XTRage Veteran foruma

To je od zadnjeg fejsbuk overhaul-a od prije par sedmica, isto mi se desava, promijenili brdo stvari i izbacili bagovitu verziju, jbg.

7. Haker

Haker Veteran foruma

Meni još gore. Ne može da se loguje i kada izađem iz aplikacije i zaključam tablet ne mogu više da ga otključam, jedva se probudi, jedino reset pomaže. Skontao sam da je baš do FB-a.

8. Qler

Qler Veteran foruma

Meni tablet na win rt :) za fb koristim IE :) i nemam problema :)

9. metallac

metallac Aktivista

Ja ne znam zasto se pojedinci zale na gmail na wp8 (vjerovatno ga nisu ni koristili sta li?), uglavnom od kada sam kupio Lumiu ubacio sam tri svoja email-a i sva tri su gmail. Nisam nista posebno instalirao nego preko ugrađenog email klijenta sve podesio. Notifikacije dobijam, email procitam - odgovorim - prosledim - zakacim fajl iz telefona - skinem fajl iz email-a... Interesuje me kakav je sada to problem sa gmail i wp8 posto ga ja iskreno jos nisam imao?

Za buđavi FB nisam kompetentan da komentarisem posto nemam profil.

Youtube mnogo ne koristim, ali imam aplikaciju youtube HD koja normalno obavlja posao.

10. Tesla

Tesla Komšija

Potpisujem, ako smijem jer koristim tek 7 dana WP, i prezadovoljan sam.

@metallac, znaci ima ipak jos jedna osoba bez FB profila :)

11. metallac

metallac Aktivista

Primjetio sam da me ljudi čudno pogledaju kada im kazem da nemam FB profil :shock: ja ne znam šta je ovom narodu danas :smt017

12. Piroman

Piroman Komšija

Ili kad im kažem da ga otvaram možda jednom sedmično a i to samo radi jebenog fax-a koji ne može web stranicu srediti pa tamo izbacivati neke stvari pa me tjera da koristim shitbook.

13. Arnie

Arnie Novi član

Pozdrav svim clanovima, ako moze mala pomoc, mislio sam bio da uzimam odvojeno navigaciju za auto pa sam se sada predomislio jer imam stari mob bez ikakvih opcija,tako da sam mislio uzeti neki ok mob
    i koristiti ga takodjer kao navigaciju u autu, razmisljo sam o ovoj motoroli moto G pa me zanima kakva je kod nje navigacija i jeli problem snimiti je (zaista nemam nikakva iskustva) pa bi svaka pomoc dobro dosla, najbitnije mi je da je navigacija sto bolja u telefona.Pozz

14. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Imas na Androidu veliki izbog software-a za navigaciju (ali vecina se znacajno placa), ona koja inace dolazi od google-a je online tipa pa skida samo ono sto se nalazi oko tebe.

Medjutim, Nokia (Lumia serija ali i Android 'X' Nokije) ti nudi out-of-box offline navigaciju gdje samo checkiras za koje drzave zelis mape i unaprijed sve skines.

15. AggressoR

AggressoR Komšija

navigon najjednostavnije instalirati, pokrenes instalaciju, kad zavrsi izabares koje mape hoces da skines i to je to, inace svjeze su mape
    (ako ti treba apk file javi).

a mozes koristiti google maps isto, koje pruzaju jednostavnu navigaciju (nedavno su omogucili skidanje mape)

16. Arnie

Arnie Novi član

Ok hvala puno , a za mobitele koje bi mi preporucili i gdje bi mogao te da nadjem ovdje u Sarajevu.
    Mislite li da sa dobrim software ove navigacije na mobitelu mogu da mi budu dobre dovoljno ili da razmislim o kupovini i posebnog gps uredjaja nekog uglednog brenda??
    Hvala vam unaprijed ,beze mi da vas peglam al nemam iskustva sa ovim:(

17. kvaju

kvaju Komšija

Već si spomenuo Moto G, topla preporuka za telefon.
    Kolega ga platio ja mislim 315km u Xmobile-u (Mostar), imaš njih i na piku.

Do kojeg cjenovnog ranga bi išao?

18. AggressoR

AggressoR Komšija

Kakve su na zasebnim uredajima takve su I na mob. Nikakve razlike nemas. Mape se svake godine 3 do 4 puta osvjeze.

19. apokalipso

apokalipso Aktivista

20. anel007

anel007 Komšija

^ ovih besplatnih koje koriste open street mape je i u doba kad sam ja bio na androidu bilo solidnih, vjerujem da je sad to puno bolje uredjeno

ako vec hoce nesto sto se placa onda iGo ili CoPilot od mene imaju preporuku jer su stvarno odlicno uradjene aplikacije, za sve se moze naci i narodna verzija tako da mu ga i to dodje djaba

a kad vec pricam o CoPilot ko ima windows phone moze i njega koristiti za dz, samo je potrebno na nekom androidu instalirati narodnu verziju i napraviti acc koji se mora napraviti da bi aplikacija radila, onda na WP telefonu instalirati trial verziju i pri prvom pokretanju koristiti acc koji je kreiran sa androidom i trebalo bi sve da radi uredno kao da je placen, ja ga tako koristim vec mjesec i da je malo bolje sredjena sama HERE navigacija ne bih ni pomisljao na nesto drugo ali stvarno aplikacija ima puno nedostataka u odnosu na ostale, mape ko mape su haman pa iste kod obje ali aplikacija je skroz losa