Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Ma Z1 radi sto posto pod vodom, malo je reci da smo ga testirali :D

2. Sena

Sena Veteran foruma

Raja, gdje se nalazi opcija za system restore na androidu 4.4, nikako da je nađem.

3. AggressoR

AggressoR Komšija

mislis recovery mode?

"How to Enter Recovery Mode on Xperia Z1

Enter recovery mode using classic method – recommended for entry level users
    Take your Xperia Z1 and turn it off – that can be achieved by pressing the power button once and then by selecting “power off”; also you can press the power button for about 15 seconds and then you phone will be powered off.
    Now, turn on your smartphone, but when its LED notification light turns Pink (or any oother color in that matter) press volume up or volume down button for a couple of times until the recovery mode is being displayed.
    You can use the volume up / down buttons in order to scroll up and down on the recovery mode menu and the power key to select.
    You can go back to Android OS by selecting “reboot system now”."

4. Sena

Sena Veteran foruma

Hmmm, hocu da vratim sve na stock postavke, nesto sam ceprkao, ocd mi neda mira :D , pa hocu sve na stock da vratim.

5. AggressoR

AggressoR Komšija

mislim da to mozes uraditi preko factory data reset

na S5 se nalazi pod "backup and reset"
    settings - user and backup - backup and reset- factory data reset

Kako znam pobrise sve postavke sa mobitela (brise i accaunt, poruke, brojeve, slike, sve sto si skinuo na mob itd itd, vraca mob. u stanje kao kad ga prvi put izvadis i kutije)

6. Sena

Sena Veteran foruma

Bemu misa, kod mene opste nema backup and reset.

EDIT: nasao, thx agresor.

7. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

najbolje taj reset odradit preko recoverya

8. Sena

Sena Veteran foruma

Raja znali netko zasto mi notification led blinka u standby modu, iako nema nikakvih notifikacija.

9. AggressoR

AggressoR Komšija

koje boje???

pogledaj da nemas kakvu poruku ne procitanu, ili do nekog messengera da nije.

(citao sam da zna biti ljubicasta zbog yahoo maila)

10. Sena

Sena Veteran foruma

Bijele boje, sad ne blinka, svasta. :mrgreen:

11. All4AMD

All4AMD Aktivista

Dajte ljudi neki savjet koji fon uzet, limitiran sam novcem na nekih 300km, aj mogu razvuc jos koju marku ali ne previse, do 330max.. a ne znam sta da uzmem da je ok, bitno mi je da je sto veci ekran 5"+ i da ima solidne perfomanse za surfanja. Zagrijao se za S3, ali sad ga gledajuci djeluje mi maleno sa svojih 4.8". Novo, polovno.. nebitno samo da se da nac u dobrom stanju za te novce.

Sta mislite o Huawei G730? 5.5", quad proc, 1gb rama, cca 300-330km nov???

12. Reventon

Reventon Veteran foruma

Slaba je baterija na tom Huaweiu, bolji je LG G Pro Lite ili Sony Xperia C.

13. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Cak i na stranu bateriju, premala rezolucija za 5.5". Surfanje ti opet nece valjat.

14. kvaju

kvaju Komšija

Mozda mozes note 1 nac do tih para. Ali ja bi isao na nov Motorola G.

15. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Moto G je predobar fon. Mislim da je jedini koji sam imao a da ga nisam poželio prodati nakon mjesec dana. Sa 4.4.4 radi možda i bolje od SGS4.

16. AggressoR

AggressoR Komšija

Kad nema tonu bloatware kojeg samsung instaliran na s4
    (jedna od najpametniji stvarni od motorole)
    I mislim da ce moto G duze dobijati update od s4

17. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Moto G će gotovo sigurno dobiti nadogradnju na 5.0, a sada kad je na tržištu verzija sa MicroSD slot-om, prava je no-brainer kupovina.

18. All4AMD

All4AMD Aktivista

hmm moto g ak je bas toliko optimiziran mogao bi proci, ali je 4.5", a trenutno sam na 4.3" tj. samsung s2 i premalo mi je postalo pa ne znam.

Taj preporuceni LG G Pro Lite je povelik i pasao bi mi ako je ok mob, note 1 sam isto gledao, ali to je poprilicno star model, ali ne bih bjezao od njega uopce, to je uvecani s2.

19. Reventon

Reventon Veteran foruma

Obzirom da ces ga kosristiti samo za surfanja G pro lite je dobar, ako ti odgovara rezolucija naravno. Baterija mu je poprilicno dobra 3140 mAh. Xperia C je 5" sa istom rezom i slabijom baterijom ali boljim procesorom.
    Imas i ovih kineza sa 5" + ekranom ako ti odgovaraju na piku ali se ceka narudzba, Lenovo S920, Huawei 3C, ZTE V5 red bull.

20. All4AMD

All4AMD Aktivista

Ma za surfanja i gledanje filmova, a znaci valja i ovaj huawei honor 3c? specifikacije su odlicne, i 5" je mjera nekako.