Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. black

black Komšija

Ljudi kupio sam Galaxy S3 u subotu pravo jeftino ali imam sad par problema.Baterija je slaba pravo 3 sata screen on time.Na GSM Areni stoji da moze 6:30 sati drzati baterija kad se surfa.
    Drugi mi je problem oko punjaca.Samo kabl koji imam od Nokie E75 moze da puni tel.Originalni nije punio nista pa sam ga bacio.Probao sam i kabl od prvog Galaxy S , puni samo kad drzi telefon uspravno.Taj isti kabl puni Desire 500 bez problema.
    Mislio sam sutra kupiti novu bateriju u Agramu za 36 KM.

2. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

vjerovatno do baterije koja je dugo koristena i do toga da je malo otisao punjac moze biti da ne reaguje isto svaki fon,ili alternativna opcija,da je otislo cudo kod mob gdje se usteka punjac..

3. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Ja sam baš sinoć čitao nekakav review o tom telefonu. Uglavnom to je Sonyev odgovor na motorolu G. Kažu da im je baterija beton.

4. black

black Komšija

Xperia M2 ima prilicno solidan procesor.Niza rezolucija i nije mana jer su igre fluidnije.Ja sam se prosli put zaletio sa LG L9 , na internetu sam vidio da postoji cyanogenmod za njega pa sam predpostavio da ce ga lako biti modificirati.Samsung je stvarno najbolji sto se modifikacika tice.Dolazi sa vec otkljucanim bootloaderom.Sony i HTC nude otkljucavanje ali prvo se mora zatraziti kod koji ponistava garanciju.

5. black

black Komšija

Re: Odg: Preporuka za smartphone

Telefon je dvije godine star pa vjerovatno je baterija otisla.Bilo bi pravo lose da moram mjenjati micro USB na telefonu.

6. Reventon

Reventon Veteran foruma

Meni kod Sony telefona se nesvidjaju boje na ekranu, kod rodjaka na Xperiji Z izgledaju isprano. Mogu misliti kad dodje još i slaba reza...

7. Sena

Sena Veteran foruma

Xperia z ima katastrofalan ekran, zbog toga sam i ja uzeo z1, koji je mnogo bolji.

8. Reznor

Reznor Overclocker

Na M2 se vec sada moze sigurno otkljucati bootloader bez gubitka DRM kljuceva, ima TA backup/restore programcic, a onda i najnoviji Flashtool moze da radi otkljucavanje. ROMova jos nema, ali citam da ljudi hvale i Sonyjev 4.3 da radi super kao sto sam i napisao, a i pocinje uskoro razvoj CM11, jos uvijek je to relativno nov telefon, pa bi trebalo biti, jer za svaku Xperiju je jako dugo bilo razvoja, cak i Neo V star 3 godine ima CM11 zadnji.
    A ima i source, mogu i sam probati nesto smuckati, vec sam to radio. Otom potom.

@black.razor to je bas peh. Mozda i ti kablovi gube kontakt, bar je tako s kablom od stare Xperije, dosta je bio savijen pa puni samo kad drzim ravno kabal. microUSB ispusi i provjeri da se ne klima kad je kabal ustekan, mada to kod Samsunga mislim da i nije moguce saznati bez otvaranja, jer je slot ucvrscen dodatno oklopom. Barem je tako kod S2 bilo, njega sam rastavio, jer sam imao problema s tim portom, tel. se ugasi pa se opet upali, to je cest issue, medjutim bilo je do cachea. Wipe cache je rijesio taj problem. Baterija je vjerovatno potrosila (skoro) svoje cikluse punjenja pa se ne puni do kraja ili nikako. Nadam se da je to jedini problem. Je li napuhana?

@Reventon, moguce, medjutim meni se SAMOLED ne svidja, pogotovo kad sam vidio burn-in kod S2, nakon toga sam postao pravo skeptican i radije bih uzeo obicni LCD, mada sto se tice boja, ne gledam bas toliko detalje, nisam strucnjak po tom pitanju, pa sam mozda zato i ovako zadovoljan.

9. Reventon

Reventon Veteran foruma

Mislim da je G2 mini bolji izbor od M2.

10. black

black Komšija

Evo stavio ArchiDroid na S3 da vidim kako ce se baterija ponasati.Znaci telefon leti u poredjenju sa stock 4.1.2.Antutu skocio sa 14k na 22k.
    U viberu mi je ekran malo kao treperio sad nema vise toga.

11. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

ja dosad nisam naletio na telefon na kome se nije barem mrvicu klimao kad ga probaš pomicati lijevo-desno. to nema toliko veze ako prikazuje da puni dok to radi. govorim o priključku usb kabla kad se ušteka u usb utor na mobitelu, da ne bi bilo zabune.

12. AggressoR

AggressoR Komšija

Za veliko cudenje na S5 ni trunke lufta + dosta je teze izvuci kablo nego na drugim modelima.

Mislim da je taj problem davno prevazidjen, jedino ako si peh pa te potrefi los model.
    Jaran mi ima s3 nema problema nikakvih, prije toga s2 nije imao, ja sam imao s4 nisam imao problem.
    Kolike su sanse da burn-in tolike su sanse da ces dobiti mrtvi piksel.
    Na xperiji S u roku 7 dana kod mene se pojavise 3 mrtva piksela, kod rodjaka na xperiji E vec se pojavila 2, a nije stara ni 2 mjeseca.
    Sve zavisi kolike si srece i koliko se detaljno zagledas u display.

13. kio

kio Komšija

Nesto razmisljam o novom fontelu. Sada datum kupovine ne znam, mozda za mjesec ili 2-3... koji je best buy u nekom cjenovnom rangu 300-350 KM. Da li je to jos moto G, nesto gledam i onaj xiaomi hogmi novi :D
    Savjeti :smt006 :mrgreen:

14. black

black Komšija

Nije losa Moto G ima jedan moj jaran.Solidan telefon.Jedinu manu koju sam mu nasao je sto nema naseg jezika.

Danas cu kupiti novu bateriju pa cu vidjeti kakvo je stanje.

15. black

black Komšija

Ova trenutba baterija je pravo cudna , do 90 posto napuni se za sat onda do 100 treba jos sat.

16. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

To je mislim normalno. Kod mene na Moto G isto tako do 80% sa kvalitetnim 2A adapterom.

17. NAILS

NAILS Moderator

Nadam se da ti je samo baterija ali je odgovor na sva tvoja pitanja ovaj:

"Ljudi kupio sam Galaxy S3 u subotu pravo jeftino"

Sa takvim stvarima se ne treba zezati vec vratiti telefon, ako je u mogucnosti. Ako od toga nema nista, moli se da je ostatak teelfona ispravno. Treba izbjegavati super jeftine, hitne i XY prodaje. Ako eventualno ne poznajes lika kojem bas trebaju pare pa daje "djabe".

18. Reznor

Reznor Overclocker

Zato sam ja vratio S2. Primjetio sam svasta da mu fali, srecom, preko prijatelja sam uzimao i on je rijesio za mene da dobijem pare nazad. Samo novo uzimam, jedino da je ono koristen par dana, ima garanciju, to je ok.

19. black

black Komšija

Ima garanciju u Fontele jos mjesec dana.Nista vcrs stock rom na tel pa triangle away pa cu ga odnjeti.Malo je udaren sa strane i ima cudnu fleku pri vrhu valjda ce ga primiti na servis.

20. NAILS

NAILS Moderator

Druze zasto si uopste takav telefon uzimao ili ako si poslije vidio zasto odmah nisi vratio. Nosi cimaj se ne uzimaj ga nazad.