Preporuka za tablet

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by aeRo, Nov 18, 2014.

1. zoi

zoi Veteran foruma

Iko sa još nekim savjetom? Za tastaturu ću se raspitati, ali bih volio još neki savjet ako ko ima. Kakva je situacija sa Android tabletima, isplati li se na njih ići za surfanje i office?

2. aeRo

aeRo Komšija

Ne znam kakva je cijena u BiH ali ja sam prije par mjeseci ub'o Galaxy Tab S 10.5 i ovo mi je jedna od boljih investicija u zadnjih par godina. Za razliku od ostalih Samsungovih lame poluproizvoda tipa Galaxy 4 i 5 sa kojima sam imao lose iskustvo ova stvarka je top notch. Za surfanje i office i generalno multi tasking je beton. Tanak da tanje ne more, a display gori. Ja koristim bluetooth tastaturu od Logitecha, tako da u kompletu ispadne nesto tipa surfacea.

3. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Na androidu bez problema koristis WiFi tastaturu i misa. Nabavis USB otg kabal, u njega ubodes WiFi adapter i tastatura i mis rade ko doksa, ja probao kod buraza na nekom china tabletu sa no name tastaturom i misom i radi normala, probao i na svom Nexusu i radi.

Znaci ganjaj dobar tablet na Androidu, otg kabal i bilo koji wifi set tastature i misa i imas to sto trazis. Jedino je pitanje sta mislis raditi od office poslova posto su mogucnosti ogranicene.

4. zoi

zoi Veteran foruma

Na kraju smo uzeli iPad 4 i mogu reći da smo prezadovoljni uređajem. Inače mi je ovo prvi iOS uređaj ikad :)

5. kvaju

kvaju Komšija

Dobar izbor. Sada vidi zasto smo ovce svi koji volimo iuredjaje :)

6. MakaveliTheDon

MakaveliTheDon Aktivista

Samo da pitam kakva su misljenja sto se tice SG Tab4 i imali nesto bolje u tom cijenovnom rangu u nasim radnjama?

7. AhmeT

AhmeT Overclocker

Ja malo kasnim ali ako je ko u istoj dilemi kao i Zoi, Apple iPad mini retina 2 se moze nabaviti za tacno 400 km. Ja sam ga platio skuplje prosle godine, ali prije manje od mjesec mi je prijatelj kupio za te pare i covjek prezadovojan :)

Sad deri aplikacije i uzivaj :)

8. XTRage

XTRage Veteran foruma

Da, mini 2 je trenutno dobar deal.

9. aeRo

aeRo Komšija

Ako kome bude slucajno trebao flagship tablet nek se meni obrati. Ne prodajem aktivno (trenutno) ali sam spreman da prodam Galaxy Tab S 10.5. Kupio sam ga na zimu i bukvalno je nov. Bio mi koristan nekih mjesec dana za predavanja i od tad skuplja prasinu. Sa njim imam i Logitech case/tastaturu. Posjedujem i racun.

10. stripiii

stripiii Aktivista

neka preporuka do 400KM, 10" i da podrzava SIM...

11. X-Factor

X-Factor Komšija

Sto se tableta tice, iPad definitivno, nadji neku cetvorku dobro ocuvanu za te pare...

12. zoi

zoi Veteran foruma

Neki dan ja prodo svoj imao je sve što ti je trebalo. Otišao za 370 KM. I od mene preporuka za iPad 4, da mi nisu trebale pare ne bih ga zadugo prodao.

13. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Ja neki dan pazarih ovo

http://techtablets.com/chuwi-vi8/review/

Kinez sa win 8.1 origi, odradio sve update, dosao mi upgrade za win10, odradio i to. Sve OK, windows activated, tablet radi ko sat. Nakon sto sam probao tablet sa win sistemom ne bih se vise vracao ni na jedan drugi.

Uglavnom u svakom slucaju mislim da ozbiljno treba razmisliti o opciji sa windozama kada je u pitanju izbor tableta. Jos sam narucio USB OTG hub sa 4 izlaza i mogucnoscu punjenja, ma komp pravi ako zatreba :D

14. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

To sam i ja rekao još početkom godine - ubuduće ću kupovati samo Windows tablete, sve ostalo su polu-proizvodi.

15. zoi

zoi Veteran foruma

Ja sam htio uzeti tablet sa windozama kad sam tražio, ali nije bilo neke povoljne opcije pa sam se odlučio za iPad. Volio bih i ja nešto kvalitetno sa Windowsom, ali ne znam ima li šta kod nas da ne deru sa cijenom. Doduše 7-8" mi je malo kad nosam 5,7" telefon :D

16. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Kod nas slabo ima 10", ali imas na DX.com ovih Chuwi, cini mi se 10" je oko 180 USD sa free shipingom. E sad kako ces proci na carini to je lutrija kod nas.

Ovaj sto sam ja uzeo je 8", hd rezolucija i vrlo ugodan za rad. Nekad se prosto iznenadim kako sitne stvari "pogodim" touch-om, a odziv je fenomenalan. Imam tablet slicnih specs na Androidu Acer Iconia B1-750 ali ovaj sa windozama radi daleko fluidnije a osim poneke igre ne vidim nikakvu prednost androida na windozama u segmentu tableta. Naprotiv mislim da windoze imaju daleko vise mogucnosti sada kada su u pitanju tableti.

Cak sam nabavio jos jedan Toshiba WTC-7, kupio polovan, a mislim da je njih djelio BH telekom i on radi ko sat samo je ekran malo losiji, tj rezolucija. Ali kcerka ganja igrice na njemu i stoicki je izdrzava :)

Eto danas smo proveli veci dio dana u putu i evo baterija je na 30% sada.

17. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

U 10" kategoriji odličan izbor je Linx 10. Trebao bi da je oko $200.

18. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Yep, vidio sam dosta raje po stranim forumima da spominju taj Linx 10.

19. zoi

zoi Veteran foruma

Au, pa ovo je već nešto :D Gledam specifikacije i recenzije i stvarno za te pare zgodna stvarka. Dobro bi došla i da zamjeni ženin dotrajali netbook, a i iPad kojeg smo prodali. Šteta, a možda i sreća što nisam u mogućnosti sad kupiti ovo :D

20. stripiii

stripiii Aktivista

hvala svima na odgovorima...odustalo se od SIM-a i na kraju je uzet ASUS ZenPad 10"