Preporuke za graficke karte

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by SoloUltra, Nov 26, 2016.

1. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

RX 7600 treba da rastura tu igru, meni je na RX580 isla bez ikakvih trzavica

2. zippoo

zippoo Veteran foruma

Probaj sa nekim starijim driverima...obzirom da je igra toliko stara,moguce je da novi driveri i nove tehnologije ne guraju vise dobro stare igre,

3. igor.g

igor.g Komšija

Definitive verzija je iz 2021, mobile port.

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Koji je fazon sa RTX 4000 serijom pa drzi istu cijenu kao i nova RTX 5000 serija? Mislim i na polovne i nove.
    RTX 4070 serija sve su preko hiljade. Jel nisam nesto upratio, mozda su jednako dobre kao nova serija ili sta?

5. p4ja

p4ja Komšija

i ja sam to smekao neki dan, haman ista cijena, ili je skuplje 50-100km, gdje je bolje onda ici na 50 seriju..

6. Picoooka

Picoooka Komšija

Dobro je odraditi upgrade ko je naumio svakako jer od januara novi uvoz kada bude po najavama koje vidimo cijene ce biti znatno vece,a to znaci da ce i polovne nazalost poskupiti.

Kod Mikija je vec tako jer do prije par sedmica ove su mu bile 2600-2700 km.

https://olx.ba/artikal/66050592

7. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Meni je "problem" sto imam RTX4070Ti Super, pa mi ni RTX5080 nije neki upgrade. Morao bih ic na 5090.

8. Picoooka

Picoooka Komšija

9. zoi

zoi Veteran foruma

Pa nema smisla ići gen after gen. Dva minimum, tri optimum za mijenjanje.

10. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Sa 3090 možeš aposlutno sve na 100 fps +
    Za igranje to mijenjati je...
    Za druge stvari... nekih 48GB VRAM bi dobro došlo! :D

11. zippoo

zippoo Veteran foruma

Iz kojeg razloga vi mijenjate graficku koja u igrama postize 100+ fps u svakoj igri??
    Ne kontam?
    To samo da se ima najnovija ili zbog posla?

12. Picoooka

Picoooka Komšija

Ja sam do ove serije mijenjao jer mi je bilo isplativo kada prodam grafu koju sam koristio dvije godine i doplatim za novu par stoja,ali vise to nije izvodivo :D kada zastari par generacija valja iskesirati za novu :p

13. zoi

zoi Veteran foruma

Pa i tako doplaćuješ, ne dobiješ džaba :)

14. Picoooka

Picoooka Komšija

Lakse mi je bilo tako u godinu i pol ili dvije ustekati da ne osjetim par stoja do milje za sve i cpu,mbo,ram i gpu u zamjenu+doplatu nego nekada se istresti 5-6k i dizati kredit.
    Sada to vec vise nije moguce kao prije nazalost tako da cemo morati za sve dobro da se iskasljemo ubuduce.

zoi likes this.
  15. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Ja sam zamjenio RX580 8Gb sa RX9060XT 16GB, sad s malim igram Roblox-a u 200fps :)
    Gaming PC prebacio na 2K monitor, smanjio kuciste i et. Realno nije mi trebalo.

16. Pionir

Pionir Overclocker

Može li brza procjena;

120 - RX 580 8GB SAPPHIRE Nitro +
    160 - Sapphire NITRO+ RX 590
    170- ASUS GTX 1070 8GB WHITE EDITION
    200- MSI GTX 1080

Da li 1080 vrijedi razliku nasuprot ostalih?
    Da li je 1070 best buy ovdje, vrijednost za pare ?
    Još neki komentar, tišina, performanse, potrošnja w itd. Hvala

17. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Prvo, RX590 je overclockana RX580 (koja je zapravo overclockana RX480) i performansama je slicna kao GTX1060 6GB.

GTX1080 definitivno vrijedi 30KM vise u odnosu na GTX1070 i bez sumnje je najbolja kartica od ovih.

Pionir likes this.
  18. zoi

zoi Veteran foruma

Kad su izašle razlika bila 500 KM, naravno da se isplati doplatiti 30 KM više :)

Pionir likes this.
  19. Pionir

Pionir Overclocker

Ok, hvala. Naručio ovu 1080. Nadam se da nije s nekom greškom aBd.

20. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ipak ti to dobro provjeri. Stara je to grafa a trosi poprilicno znaci grijala se a i prosla je kroz vrijeme majning ludnice.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

hackintoshOS and Pionir like this.