Preporuke za graficke karte

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by SoloUltra, Nov 26, 2016.

1. Reventon

Reventon Veteran foruma

Malo se igram sa undervoltom. Onako na prvu bez puno zezancije boost clock 2790Mhz @0.885V u Arc Raiders, potrosnja 150W , temp 50C. :) mislim da je ovo izvodljivo sa svakom 5070 Ti.

2. dino73n

dino73n Veteran foruma

A na koliko ti je gpu % u tom trenutku? Vidim i ja cesto da gpu nije na 99-100% i da je potrosnja mala. A nije da je CPU koci nego jednostavno igra nece brze da se vrti. recimoBF5 nece brze od 200fps i to grafa radi na 60% i odmah padne gpu usage i temp i samim time i potrosnja.

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

U ovoj igri je 82-89% jer je procesor slab da je pogura 100%. Meni i ne smeta, imam dovoljno fps, oko 150. Nekada u buducnosti ganjati jaci cpu.

4. dino73n

dino73n Veteran foruma

Meni tek sad naupade da mi monitor nije G-sync. Nije mi to bilo ni na kraj pameti.

Ima li sta da se instalira kakavc patch pa da to radi kako treba i sa freesync monitorom?

5. zoi

zoi Veteran foruma

Pa pogledaj kako sklapaju poslove, tri kompanije sklope posao gdje novac ide kružno iz ruke u ruku.
    Sa undervolt potrošnja će pasti bez obzira na zauzeće.

6. dino73n

dino73n Veteran foruma

Past ce potrosnja. Al ako gpu nije na 100% onda je stabilnost upitna dok se ne optereti do kraja.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

7. zoi

zoi Veteran foruma

To svakako. On haman do toga još nije ni blizu :)

8. Reventon

Reventon Veteran foruma

U Nvidia Control panelu trebao bi da imas opciju "G sync compatible" za tvoj monitor. Konekcija mora ici preko display porta.

A stabilnost undervolta testiram u 3D marku, Steel Nomad, tu ide do 250W. Igre su obicno manje zahtjevne od benchmark testova.

Last edited: Jan 17, 2026
  9. mickey84

mickey84 Novi član

9060 XT 16GB, 5060 Ti 16GB, Rtx 5070 Ti poskupile 30-50% u nabavi u odnosu na decembar.
    Rx 9070 i 9070 XT 20-30%, a icice sve jos jos gore. I vec su limitirane kolicine koje se mogu naruciti.
    Od februara i Low/Mid segment poskupljuje.

zoi likes this.
  10. dino73n

dino73n Veteran foruma

Kakvo je stanje s monitorima? GPU sam nabavio,poceo sam zagledat neki miniled sa pravim HDRom pa da vidim smijem li cekat ili da pozurim.

11. mobsterc

mobsterc Overclocker

pozuri polako :D

dino73n likes this.
  12. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Dodje vrijeme da nema covjek sta razmisljati :D

13. Reventon

Reventon Veteran foruma

14. mickey84

mickey84 Novi član

Ne sumnjam da ce izmisliti nesto da i monitori poskupe - tipa, svi monitori da budu smart, sa minimum 8GB rama, cime bi digli cijene za 200KM :DD.
    Salim se, monitori su u padu sa cijenom zadnjih godinu dana, nema nikakvih najava za poskupljenje.

dino73n likes this.
  15. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ocekivano, sto bi rekli ko je jamio - jamio. Sve bude i prodje, do tada se okrenuti drugim stvarima.

Mozda maticne i procesori budu jeftiniji, jer ko ce sklopiti novi racunar ako nemas ram, disk i gpu.

17. Picoooka

Picoooka Komšija

Da se pohvalim i ja sam jutros kupio Strix 5070 Ti OC :) vidim da divljaju cijene pa reko hajde da uzmem novu dok se jos moze ugrabiti iole po normalnoj cijeni.

forzamilan, bojler, p4ja and 6 others like this.
  18. dino73n

dino73n Veteran foruma

Dobro dosao u klub :D

Da bude sa srecom. Zelim ti stabilne drivere i niske temperature :D

Mujka and Picoooka like this.
  19. KingT

KingT Veteran foruma

Neka je sa srecom.
    nema sta, laze ko kaze da se lose zivi u BiH :D

Picoooka likes this.
  20. Reventon

Reventon Veteran foruma