Preporuke za graficke karte

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by SoloUltra, Nov 26, 2016.

1. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kod nas je oko 1600KM, mada ima i jeftinijih modela.

2. dino73n

dino73n Veteran foruma

To je cijena od XT. 1300/1400 je non xt model

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

4. zoi

zoi Veteran foruma

Najavljeno je poskupljenje za juli.

5. mickey84

mickey84 Aktivista

Da,
    Prema zadnjim dostupnim informacijama, Rx 9070 XT poskupljuje u julu 10-15%, dok ce Rx 9070 vjerovatno prestati proizvoditi da vjestacki naprave mjesta za 9070 GRE.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

6. AggressoR

AggressoR Komšija

Znaci bolje da vec sad uzmem pa neka ceka septembar.

(Stalno u tom cjenovnom rangu izlazi i nvidia 5070 12gb model dok je amd 16gb)

Last edited: Jul 1, 2026
  7. AggressoR

AggressoR Komšija

XFX Swift AMD Radeon RX 9070 OC Triple 90mm Fan Gaming Edition with 16GB

Uzeta za 540$ na amazon, snizenje neko na 579 i jos neki bonus.

E sad moram uzeti i novu napojnu, jer ova sigurno nece moc gurati.

Reventon and zoi like this.
  8. Reventon

Reventon Veteran foruma

Neka je sa srecom.

9. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ta kartica trosi 200-220W, samo da znas. Ako imas kvalitetno 500W napajanje, dosta je. Osim ako imas i9 14900K al garant nemas.

Sent from my iPhone using Tapatalk

10. AggressoR

AggressoR Komšija

12400f + asus b760m-k d4, 32gb dd4 ram, endorty regnum 400 kuciste (3 naprijed i 1 nazad ventilatora) i neko je ms core m600 napajanje + 4 diska (1 obicni i 3 ssd)

Na stranici pise da je preporuka 800w i ako mislim da bi kvalitetno od 700 islo bez problema.
    (ne znam koliko mi je sigurno s ovim gurati a i mislim da ima samo jedno 8-pin kablo koje se racva na dva)

11. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

800W??? To je ludost. Kako rekoh, to je 200-220W kartica. Znam iz prve ruke.

Ali da, to tvoje ne ulijeva povjerenje. Bilo bi pametno u tom slucaju da kupis neko bolje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

12. AggressoR

AggressoR Komšija

Ma kad sam kupovao u planu je bila da ide 4060 umjesto ove 1060 (4060 cak i manje trosi kako vidim) ali onda uzmem laptop i odustanem od kupovine. Tako da mi nije igralo neku ulogu dosta jace napajanje jer nije bilo potrebe, dok sad vec ima, nesto u rangu 200km mislim da ce biti dovoljno.

Trebao sam jos dzabe da dobijem i 9060xt, jer je pogresno bila narucena ta kartica. Da je prodam i uzmem pare ali sam nekako uspio nagovorit da vrate.
    Narucio bi i napajanje ali teret za nosit je u koferima.