Preporuke za grafičku !!

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Adony, Jul 20, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sumeir

sumeir Komšija

2. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

3. syss

syss Veteran foruma

oprosti, ali zna se da su asus karte precijenjene, to što ti je sad to prva informacije je drugi par rukava.

moja msi je kod nas jeftinija oko 300kn od asus-ice, a po svemu sudeći je bolja karta od ove ako gledamo voltažu i clock.

4. KingT

KingT Veteran foruma

Voltaza zavisi od samog grafickocg cipa..

Tako da dvije identicne karte mogu imati veoma razlicite stock voltaze (VID) za GPU..

I nebih izdvojio nijedan model od ta dva spomenuta,oba su odlicna (custom PCB i extra hladjenje)..

5. syss

syss Veteran foruma

svejedno je dao previše za asus-a jer su sve te drk-mega-rog modeli custom kao što si spomenuo samo što sa asusom dobiješ neki smiješni bundle i veći price tag.

za par km manje je mogao dobiti 560ti hawk... lol :)

6. KingT

KingT Veteran foruma

A gdje si ti kupio kartu?

7. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Isto su kostale Hawk i ova moja,s tim da Hawk nije bila na stanju :) , za nju sam dao oko 245 eura s tim da sam ja dobio popust inace kod nas kosta oko 265 eura,kod nas u BiH su inace sve precijenjene skupi smo do bola,nazalost :(

8. syss

syss Veteran foruma

znam da nije bila na stanju jer ni kod nas je nije bilo, pa sam morao uzet ovu :)

9. Sena

Sena Veteran foruma

Bolja je ova GTX 560 Ti od te hawk, nemam nish protiv msi, ali realno direct cu su najbolje karte kad se uzme u obzir custom design, a to za rog proizvode, necu komentirat.

10. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Da upravo tako i ja sam u pocetku mislio da je Hawk bolja,ali ASUS je jednostavno nepravazidjen sto se tice u custom cooling-a i njihovog support-a u svega..

11. Sena

Sena Veteran foruma

Ma ova moja ploca RE III je skoro u svakom kontestu bolja od Gigabyte UD7, a isti su price range.

12. KingT

KingT Veteran foruma

Ma sta ba kenjate tu po cemu je Asus bolja karta?

Obje karte imaju custom PCB,poboljsano napajanje i custom cooling..

A sto se tice overclockinga MSI je bolja karta jer ima podrsku za profesionalni OC u vidu overvolta na PLL,vGPU i vMEM i takodjer ima measure points za te voltaze..

13. Sena

Sena Veteran foruma

Overvolt PLL je obicni marketinski trik, jer overvolting PLL ne donosi nista cak ni na LN2, dok su karte is direct cu 2 serije rusile rekorde.

14. KingT

KingT Veteran foruma

Ajd ba nemoj se roflat bezze..

I nisi odgovorio na pitanje,po cemu je Asus toliko bolji od MSI kada obje karte imaju custom PCB i cooling a uz to MSI ima PLL i vMEM podrsku kroz Afterburner?

15. Sena

Sena Veteran foruma

Ja roflmao, vidi ovo : "Seasonic prava napajanja kakav FSP moze da sanja" by KingT .

16. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

17. syss

syss Veteran foruma

ostavimo se ln2 i fokusirajmo na normalno korištenje i stock kuler oc.

twinfrozr3 i cu2 su vrlo sposobni hladnjaci bez daljnjega, međutim hawk ima prije spomenute voltage kontrole, headere za ref. point mjerenja skupa sa izvodima, aktivne faze napajanja sa led dijagnostikom, hw switch za efikasnost kulera (oba moda su i dalje temp zavisna) i to sve za ~200kn jeftinije od asusa.

moj twinfrozr2/oc ima ponešto bolje rezultate od asus-a kao što smo vidjeli gore i košta još jeftinije od hawk.

ko tu sad koga?

18. Sena

Sena Veteran foruma

Mislis ima vise fps. Ili mislis na temp i te stvari.

19. syss

syss Veteran foruma

pa mislim da su temp tu negdje, a čip ide istom brzinom sa manjom voltažom.

30k mark06 baca ako te fps zanima.

20. Sena

Sena Veteran foruma

Ok, iako to za voltazu je vise sreca nego razlike medju brandu, npr. u mene inno3d gtx 570 je undervolted sa 1.075 V na 1.025 V i prolazi crysis 2, dok na 0.975 prolazi sve ostale igre i benceve ali nece crysis 2, dok ova druga palitova nema sanse da prodje 3d mark vantage ako joj smanjim voltazu ispod 1.000 V.

Thread Status:
Not open for further replies.