Preporuke za kuciste

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by RaP, Nov 19, 2009.

1. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Zaista lijepo izgleda ali ti ta tastatura i miš na kabal baš narušava postavku :D

2. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Fino izgled na cistom stolu.

3. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Apsolutno ne, bice kablovi dok sam ziv.

Sent from my iPhone using Tapatalk

4. Picoooka

Picoooka Komšija

Pa sva wireless periferija moze da se koristi i preko kabla,ako mislis na zivotni vijek baterije uredjaja.Imam tastaturu wireless koju nisam nikada koristio bezicno,ali sam je kupio jer me ispala veoma povoljno.

5. p4ja

p4ja Komšija

I ja sam bio skeptican uvijek kada je bezicna periferija u pitanju, ali sad stvarno radi sve bez ikakvog laga, prekidanja i slicno.. ne moras ni punit vazda, mis i zaboravim kada sam zadnji put stavio zicu..

6. Qler

Qler Veteran foruma

Ja imam sve bežično, za rad mx3s i K780 a za gaming G915 i G903, nekad nastavim sa ovim office i opet nema problema :)

Još slušalice G915 za gaming sav sam u Logitech :)

Jedino što sam kad sam preklapao laptop zagrebao display na monitoru, kao dlaka da ima, a žao mi mijenjati, dobar monitor Dell 2k 155Hz S serije, a pored njega isto Dell 2k U serije.

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

I ja sam bio skeptican za wireless, ali Keychron K8 TKL preko BT radi bez problema.

8. Stevie_Ray

Ma ne radi se o tome, nego mi ne treba. Imam ja slusalice i kontroler wireless. To najvise i koristim.

Sent from my iPad using Tapatalk

9. iPlay

iPlay Komšija

Ja recimo sada ne bi mogao kupiti miš, tastaturu ili slušalice sa kablom. Miš, tastature i slušalice su wireless (MX Keys, MX Master 3, G915 TKL, G502 X Plus, Razor Barracuda X).

PC mi je na podu a na internet sam spojen preko WiFi kartice (Archer TX50E). Nemam problema sa lagom ili interferencijom. MX Master mi je čak spojen direktno na TX50E i ne koristim njegov resiver.

Tebi je PC pored monitora i bukvalno bi ti je resiver tik do miša. Razmisli kada budeš uzimao novi miš, samo nemoj neku šklj marku. :)

PS. Odlično si ti to uklopio. ;)

10. Aldiin

Aldiin Overclocker

Apsolutno ne osjetim nikakav lag u FPS igrama.. ne mogu zamisliti opet kablove.

[​IMG]v

iPlay, p4ja, Picoooka and 1 other person like this.
  11. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Jedini bezicni mis koji je pravio neki "lag" je M720 Marathn, svi ostali su radili bez primjedbi.
    Sto se tice tastature od kako mi je MX Keys crko, ne zelim vise dati 200+ km na tastaturu koja moze crknuti sad pa sad.
    Imam od prije Apple full size i to za sad radi, jedino sto nema multidevice support

12. Stevie_Ray

Nije stvar laga, ne igram ja nikakve brze pucacine da mi treba low latency, nego me uopce ne zanima imaju li tipkovnica i mis kablove ili ne. Irelevantno mi.

Sent from my iPad using Tapatalk

13. Stevie_Ray

Nego “mali” update, 200mm Noctua na krov i 2x140mm bocno, da cirkuliraju oko GPU. A pale ae samo kad GPU predje 55C.

Nazad sam skinuo vent, jer sam skuzio da nema neku svrhu, i to je bilo cak prije nego sto sam ugradio ovaj 200mm fan. On se opusteno vrti na 300-tinjak rpm, ode na oko 500rpm ako su i GPU i CPU optereceni.

Sad me nerviraju ovi Arctic P14 Max, jer ideja je da su ugaseni skroz dok ne zatrebaju. Na niskim rpm im se cuju lezajevi, vidjecu da im nadjem zamjenu. U svakom slucaju iza radijatora su tri Fractal 140mm venta koji rade pull, ne moze falit airflow-a. CPU i igrama bude tipa 45C, hahah. Sa veoma lezernim rpm svih 6 ventilatora naprijed.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stig L Stoner likes this.
  14. iPlay

iPlay Komšija

Poslije koliko vremena korištenja i kako je crkla Keys?

15. p4ja

p4ja Komšija

[​IMG] [​IMG] [​IMG]
    S
    amo cistina, drago mi vidjeti da sve manje raje fura jelke po stolovima, sve je manje i manje rgb-a, mozda kako se stari :)

Picoooka likes this.
  16. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Maconac glavni :cool:

p4ja likes this.
  17. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

@p4ja koje je kuciste u pitanju?

18. Stevie_Ray

Pise mu u signature, NR200P. To je Coolermaster mini ITX kuciste.

A sto se RGB tice, ja bih to banovao. Cak mrzim kad kuciste ima ikakve led-ice, tipa power led ili hdd led, ako su prejake. Sjecam se da sam na nekim kucistima otkopcao ledice skroz.

BTW trenutno mi je na grafickoj crvena ledica na konektoru ako je PC ugasen. Samo tad gori, i blago se vidi kroz bocnu stranicu. Nije bas da me nervira, ali bilo bi bolje da je nema.

Na monitoru je power led prejaka i ugasio sam je, upali se samo zelena ledica kad monitor radi panel refresh, tad ga moram ostavit na miru.

Stihoklepac likes this.
  19. Stevie_Ray

Jos jedna stvar koju mrzim su kucista sa staklenim bocnim stranicama. Kad god je takvo kuciste na stolu, cak i ako racunar nema nikakvog RGB, sav odsjaj od monitora tamo bljesti, kao da imas jos jedan monitor sa strane, ili ogledalo.

20. zoi

zoi Veteran foruma

Meni dobro dođu rgb ventovi. PC je u dnevnoj, u windows ugašeno sve rgb pa kad upalim PC znam kad je došlo do desktopa po gašenju rgb bez da upalim TV :D Da mi se da zezati sa tim otvorio bih kućište i pogasio rgb ali zasad mi je i ovako ok.

Stig L Stoner likes this.