Preporuke za kuciste

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by RaP, Nov 19, 2009.

1. selvin

selvin Moderator

A što ti imaš slobodnog vremena i fetiš na ventove :D Čuj 10 komada...

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Priznajem, pretjerao sam. Vrijednost kuciste+AIO+ventovi su oko 500EUR (mada sam samo A14x25 G2 platio po punoj cijeni, nije to mene bas toliko izaslo).

3. p4ja

p4ja Komšija

Ma samo deri :)

4. 7mediN

7mediN Aktivista

jedan budget build u a21 plus
    naisla mi micro atx ploca, a ovo kuciste iskace na olxu vec par mjeseci, pa reko da probam.

kuciste samo po sebi ok, al ovi ventilatori su mi stvarno isli na zivce, toliko sve zapetljano malo mi je falilo da odrezem skroz argb kablove sa njih.
    da je bilo prostora u budzetu povadio bih sve i ubacio 4x p12 pro, pa da budem bar mirne glave.

zadnja stranica iznenadjujuce siroka, realno ne treba ni radit kablove u ovom kucistu, staju bez problema.
    front panel na magnet, skida se u sekundi.
    od problema na koje sam naisao, radijator nije stao zbog heatsinka na ploci, pa sam morao odrezat malo plastike sa ventilatora da bude knap

sve u svemu nemam vecih zamjerki, i ja previse ocekujem za 150km, sasvim solidno kuciste

temperature odlicne, procesor 30c idle - 80c pod max loadom, gpu 38c idle - 70c pod loadom
    13700kf undervoltan
    b760m tuf
    32gb fury renegade 3600
    3070 gaming z trio
    freezer 2 360mm
    focus 750w
    sve skupa oko 1400km

sutra cu uradit build sa 12x p12 pro u frame 4000d, pa okacim slike i toga ako ne zaboravim

dino73n and p4ja like this.
  5. 7mediN

7mediN Aktivista

frame 4000d jedno od interesantnijih kucista u kojem sam radio.

svaki dio rasklopiv, nema gdje ne mozes ubacit ventilator, ovdje ima sve ukupno 12.
    3 front, 3 side panel, 2 ispod gpu, 3 na radijatoru i jedan nazad.

realno ovi na side panelu nemaju nikakvog efekta, al prejako izgleda, a i ja sam htio isprobat kuciste do kraja.
    temperature cpu 35 idle - 70 load, gpu 40 idle, 75 load.

9800x3d stock
    b650 aorus elite
    gigabyte 5070ti
    trident z5 32g 6000
    freezer 3 pro 360
    rm850e