Privacy blocking?

Discussion in 'Operativni sistemi, aplikacije i programiranje' started by Inzinjer, Feb 3, 2006.

 1. Inzinjer

  Inzinjer Aktivista

  Ma nema tu puno dileme. Kao što bi se reklo : ''Ne mijenjaj konja koji pobjeđuje!''

  Sa Kombinacijom ZoneAlarm i Avast sam uvijek bio zadovoljan i nema potrebe mijenjati zaštitu. Nego mene sad interesuje sljedeće:

  Nakon što mi se prvi put Avast pokrene (nakon reinstalacije) javi mi neki problem vezan za nekompatibilnošću sa ZoneAlarm-ovom ''privacy blocking'' opcijom, tako da mi da mogućnost da je isključim ili da ostavim. Obično je isključim (jer tako oni preporučuju), no da li je to ispravno. Da ne bi ja sad dalje duljio evo prekopiraći pitanje pa recite šta bi trebao odabrati:


  Avast je primetio da trenutno koristite ZoneAlarm firewall.

  Pronašli smo da Avast WebZaštita modul ima problem sa kompatibilnošću sa ZoneAlarm-ovom opcijom ''privacu blocking''.

  Ovo može imati za posljedicu da se neke web stranice neće ispravno učitavati (kao prijava na Yahoo mail i sl.). Radimo zajedno sa ZoneLabs timom na pronalaženju rešenja.

  U medjuvremenu, preporučujemo da isključite ''transparenti proxy'' mode WebZaštite za koji je utvrđeno da izaziva neslaganje. I dalje možete da koristite WebZaštitu sa ZoneAlarm-om ručnim podešavanjem vašeg web pregledača (opisano ispod).

  Da li želite da onemogućite ''transparenti proxy'' mod WebZaštite? (odaberite ''Ne'' samo ako ne koristite ZoneAlarm-ovu ''privacy blocking'' opciju ili ste do sada koristili avast!4.6 sa ZoneAlarm-om bez problema)?


  P.S. Znam da sam naporan sa ovim pitanjima ali ja sam samo jedan mali dječak koji želi sve najbolje za njegovo računalo :)
   
 2. syss

  syss Veteran foruma

  ukratko... avast treba imati upaljen samo outlook i rezidentalnu zaštitu (dobro p2p ili IM ako koristiš nije naodmet, ako ne - gasi) kako ne bi teško sjeo na želudac.

  zone alarm onda dalje podešavaj za filtriranje internet prometa.
   
 3. Inzinjer

  Inzinjer Aktivista

  Dobro....hm....dobro......
  ...........
  ..............................
  ............................................
  .......................................................

  A hoću li isključiti ''transparenti proxy''?