Problem...

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by Benq, Mar 14, 2006.

1. Benq

Benq Komšija

Imam jedan problem, skidao sam filmove sa neta i imam oko 15GB filmova sve su divx format, kupio sam cd-ove prazne naravno i krenuo da to sve poskidam na cd-ove, ali dodje negdje do pola i samo prestane kopirat i prikaze error, koristim NERO 7.0 i sve mi kopira bez problema al eto te filmove koje sam skinuo sa neta nece da ih copy na cd.
    Ako neko zna rjesenje problema bio bi zahvalan jer nemam jos mnogo prostora na hdd-u....

2. -aMiR-

-aMiR- Novi član

ukluci task manager dok kopiras i pogledaj koliko ti koristi mem.
    ako ti pagefile dodje do max zadane vrijednosti moze se desiti da prikaze error to se meni desavalo

pokusaj i reinstalirati nero, mozda ti to rijesi problem

3. Benq

Benq Komšija

Gledao i jedno i drugo i vracao na NERO 6 i opet isti belaj, pokusaj sa CDBURNER XP PRO opet isto... imam 1GB RAM-a i sve je u redu sve filmove hoce a te koje sam skidao sa neta nece... :|

4. GV

GV Komšija

Onda je neka greška u datoteci (a baviš se warezom sram te bilo), čuo sam da firme tako daju na p2p mreže lažne datoteke na koje samo potrošiš vrijeme, negdje sam pročitao, da li ovdje na forumu ili u nekom časopisu o jednom takvom programu koji samo jednostavno preskoči grešku i nastavi dalje tako da ti fali nekoliko frejmova ili minuta zavisi od greške.

5. Benq

Benq Komšija

Neznam majke mi , ono filmovi su regularni jer raja prave DVDRip sa originala i uploaduju pregledao sam sve filmove i sad kad hocu da skinem na cd neda mi..mozes li mi nac nekako kako se zove taj program..

6. 3xD_design

3xD_design Aktivista

Meni je nero 7 stvarao probleme s DVD diskovima. Upola przenja prekine. Dok sam recimo sa alcohol 120% przio dvd bez problema. Ja bi ti preporucio da snimis sebi Roxio Easy Media Creator 8. Ima svega i svacega a super je optimizovan i brz. Sada nemam problema s przenjem cd-ova... Snimi Roxio i neces se pokajati. Ja sam bio za neru uvijek dok mi nije unistio par dvd diskova. :D

7. Benq

Benq Komšija

Hehe ja sam unistio 8 obicnih cd-ova... pokusat cu i sa Roxio pa cu javit kako je proslo :|

8. Benq

Benq Komšija

Nazalost nemam Roxio program... neznam sta da radim pokusao sam sa Alcohol 120% i pokrenem simulaciju snimanja filma na cd i sve uredno prodje bez greske, i poslije taj isti film hocu da snimim sa hdd na cd al me sa 17% izbaci i kaze greska u kopiranju ... zna li iko na ovom forumu sta bi mogao bit problem stvarno me izludjuje :cry:

9. Qler

Qler Veteran foruma

i meni je javljao slicnu gresku i kada sam promijenio raspored IDE kablova i mastre/slave odnose proradilo je.... jgb mozda je i kod tebe do toga.....

10. Benq

Benq Komšija

Ma ne vjerujem da je do toga jer sve ostale filmove mi super kopira bez greske i obicne i dvd, al eto skinuo sam oko 30 filmova sa neta i dva sam uspio kopirat na cd a ostale nece nikako, zabrinjavajuce je to sto simulacija kopiranja prodje bez problema a kopiranje nece ...

11. Qler

Qler Veteran foruma

a da nije otisao pisac :D

12. Benq

Benq Komšija

nije maloprije sam kopirao jaranu dvd i snimio jedan divx iz svoje kolekcije sve odlicno radi..

13. -aMiR-

-aMiR- Novi član

kad isprobavas s tim filmovima s neta, radi RW,
    inace ce ti racunica biti jednaka 0

pregledaj jedan od tih filmova koje pokusavas prziti, ako se negdje ukoci ili trzne , ima gresku a nero je jako osjetljiv na tako nesto!!

14. Benq

Benq Komšija

Pregledao sam sve filmove i sve i jedan je odlican bez trzanja i zamrzavanja jednostavno normala film

15. -aMiR-

-aMiR- Novi član

:smt017

neznam ni ja dalje :roll:
    mozda im je neko ubacio neku zastitu, mada sumnjam u to

16. Samir_Masinac

Samir_Masinac Aktivista

Jedino da kupis novi Hard a taj izvadi da ti filmovi stoje na njemu. hehehe

:smt066 :smt071 :smt070 :smt068 :smt067 :smt063 :smt065 :smt062

17. GV

GV Komšija

Skini ih opet ili pogledaj ovdje

18. Benq

Benq Komšija

Ma drug moj imam ja externi HDD od 30GB al je pun muzike i filmova moram i njega rasteretit al dzaba kad nece na cd-ove da se kopiraju, a sa harda na hard kopiranje protekne bez problema.. eh neznam nisam pametan nimalo...

19. Benq

Benq Komšija

Raja vama svima koji ste pokusali pomoc hvala na trudu, al nesto kad se ne moze i kad je nesto nelogicno onda ga hebi...

20. DC One

DC One Aktivista

adresa sajta]zeljeni text