Provjera PIK prodavača - If it sounds too good to be true, it probably is

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NaLe!, Jan 18, 2014.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Otanjalo je trziste i kupoprodaja opasno.
    Ponude ima a potraznja nikakva.
    Posebno skuplje stvari su pale,barem kod mene.

2. 7mediN

7mediN Aktivista

3. zippoo

zippoo Veteran foruma

I meni to nikada nije bilo jasno na olxu.
    Zabrane profil a svi oglasi ostanu.
    Logika u PM na olxu

4. Reznor

Reznor Overclocker

Ko se sjeća kako je app dobro radila na početku rebrandinga u OLX, otuda vjerovatno i taj detalj ostao da se ne sakriju banovani korisnici :D
    A možda nije bug već feature :D

5. zippoo

zippoo Veteran foruma

Sjecam se ja...kakva je to smijurija bila od app a najgore od svega je sto su mnogim ljudima zagubili profile i neki se nikada vise nisu ni vratili na olx.
    Ono bilo nemoguce logovanje,iako su sifra i pass uredni bili,pa se trebalo njima javiti na support a to mnogi stari korisnici nisu ni znali. Neki su pravili nove accounte odmah.

Zato sada za posljedicu imamo ove prevarante,koje te stare neaktivne profile nekako probiju sifru i onda varaju sa accountima napravljenim 2009. godine :D

A vjerovatno je to feature,ako se prati logika OLXa.

Meni recimo jos uvijek na desktop stranici ne radi klikanje na artikle da otvori,recimo ne mogu otvoriti svoje poruke u istom prozoru,nego moram otvoriti u novom tabu.
    Ne znam je li mozda adblockeri prave taj problem ali ovako mi je godinama na desktop verziji.
    Pretrazivac je Edge a nije bolja situacija ni sa drugim.

6. 7mediN

7mediN Aktivista

na ovom novom olxu mi je najgluplje sto vise ne vidis na koje artikle ljudi ostavljaju dojam, narocito kod prodavaca koji prodaju koristene stvari.

takodjer ovaj novi sistem za dojmove mi se uopste ne svidja.
    razumijem da je sad “farmanje” dojmova prakticki nemoguce, ali ako neko nece da radi sa bh postom, u potpunosti je iskljucen iz tog koncepta ostavljanja dojmova, koliko god artikala prodao ili kupio.

zoi likes this.
  7. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ne treba nista za sada, hvala. Mislio sam na hercegovca i sebirada koji su mi djelovali kao ovi banovani na olx-u.

8. Picoooka

Picoooka Komšija

Sebirad je regulara ;) kupio sam Aorus 4070 Ti Super Master od njega.a moze sve licno da se oproba i testira tako da nije prodaja kao kod ovih iz BL i BN shopova.

Reventon likes this.
  9. Reventon

Reventon Veteran foruma

Od koje firme je garancija?

10. Haker

Haker Veteran foruma

Svako dvije stranice ista priča na ovoj temi. Druže kupuješ novo bez garancije i to je to. Ako hoćeš garanciju bujrum genelec, plus pa plati.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

11. Picoooka

Picoooka Komšija

Zavisi kako sta potkaci pa nekada ima sa lokalnom garancijom,nekada bez,a nekada upravo od tih iz BN i BL.Ova ne moze biti sa lokalnom jer nisu nasi ni uvlacili Master modele 4070 Ti Super sto znaci ova je sa BN garancijom tj. bez :D

12. bojler

bojler Aktivista

Jel DrPC u redu? Prijatelj naručio grafu jučer.

13. Picoooka

Picoooka Komšija

Sto se tice kupovine pouzdan je kao i svi,ali u slucaju reklamacije ko zna.

bojler likes this.
  14. Reznor

Reznor Overclocker

OLX theme, posebno ovaj dio "no money back no guarantee":

NeTRa1der and Reventon like this.
  15. Picoooka

Picoooka Komšija

Odbanovali su LuxTehnika profil vjerovatno sto uredno placa radnju,a da je obicni profil u pitanju ne vjerujem da bi tek tako skinuli ban :
    https://olx.ba/shops/LuxTehnika/aktivni
    Znaci moguce je na piku regularno raditi sa laznom lokacijom bez posljedica,ako se radnja uredno placa :(

bojler likes this.
  16. zoi

zoi Veteran foruma

Šta misliš pod plaća radnju? Misliš ono olx radnja?

17. Picoooka

Picoooka Komšija

Ma da uredno placa mjesecno OLX radnju,a varanje korisnika je manje bitno i lazna lokacija.

zoi likes this.
  18. zoi

zoi Veteran foruma

Nažalost nemamo izbora. Smeće od platforme ali smo osuđeni na korištenje što i oni znaju.

Picoooka likes this.
  19. dmr

dmr Veteran foruma

Ja sam kod PeroPa uzimo vise puta vise stvari i regulara je. Prosli ssd mi je vratio i zamijenili za novi, pod garancijom. Jeste da sam ceko preko 1 mjesec al opet je ok (inace kupljen na ipon.hu.)

bojler likes this.
  20. mickey84

mickey84 Novi član

Pozdrav svima.
    Samo da se prijavim na forum, pa kad sta budem mogao tu sam da pomognem :).

Reznor, EL NINO CFC, Qler and 5 others like this.