Provjera PIK prodavača - If it sounds too good to be true, it probably is

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NaLe!, Jan 18, 2014.

1. Reznor

Reznor Overclocker

Slabo sam bio na OLX u zadnje vrijeme, ništa nisam kupovao ni prodavao :D

2. iPlay

iPlay Komšija

Istu sam poruku i ja dobio i ignorisao je. 24h poslije je OLX poslao poruku da je banovan.

3. zippoo

zippoo Veteran foruma

Prevare ...samo sto to nije od jucer...ima 4 godine kako je to krenulo na olxu...od korone. Hakiraju neke stare naloge i javljaju se ljudima...ali ako malo obratis paznju,odmah na prvu imas 2-3 red flag-a. Eto u toj poruci...broj koji nije iz BiH.
    Drugi trigger..."vaiber" :D
    Ko u BiH pise "vaiber" ???
    Niko.

4. Qler

Qler Veteran foruma

Šta god sam stavio na oglas u zadnje vrijeme odmah mi se neko javi, lafo kupuje, i sve su bolji. Sad pita je li stanje kao na slici, da li može preko olx naručiti, i onda kaže evo platio sam, samo otvori ovaj link i prati upute...

Last edited: May 4, 2025
  5. zippoo

zippoo Veteran foruma

Meni se ti scammeri nisu javili bas dugo. Vise od 6 mjeseci :D

6. bhd

bhd Veteran foruma

Ni meni, a vala su bili navalili sta god sam objavio hoce odmah. Cak i neke oglase koji su istekli, ludilo.

7. Reznor

Reznor Overclocker

eh et :D

8. Qler

Qler Veteran foruma

I meni su javili da su blokirali ovog zadnjeg.

9. Reznor

Reznor Overclocker

10. Qler

Qler Veteran foruma

Šta je sjebao? Valjda nije nešto trajno.

11. Reznor

Reznor Overclocker

Nije nista zeznuo, samo je dosta naplatio, na brzinu odradio i kaze meni kao klijentu da ja testiram :D
    Jos nesto racuna oko goriva, pa nisi dosao iz Mostara :D
    Ipak, vratio se da ispravi gresku, u pitanju je bilo crijevo od tusa koje je puklo, a nisam mogao sam skinuti, samo sam jos slomio nastavak od crijeva, plus novi je sistem s dva tusa nisam htio jos nesto pokvariti. Kako je otisao prsce na sve strane nije bilo ni zategnuto. Ovog vise necu zvati definitivno, svakako imam svog majstora koji je dobar, ali je tesko doci do njega jer ga svi traze.

Qler likes this.
  12. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

nekoliko stvari koje me užasno iritiraju na piku i pitam se čemu im služi administracija:

- prvo i osnovno - dozvola objave oglasa bez kontakt telefona i sakrivanje broja
    - nereagovanje odnosno sporo ili paušalno reagovanje na prevare korisnika kada prodaju očito korištene i/ili servisirane artikle kao nove
    - nereagovanje na oglase za artikle koji nisu na stanju

Last edited: Jun 30, 2025
  13. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

I OLX shopovima treba ukinuti opciju za cijenu po dogovoru.

Takodjer, ima i neazuriranih cijena. Ne sjecam se sad koji je shop bio kad sam nedavno uzimao ruter, na olx jedna cijena, a u deskripciji vidim link za web stranicu od te prodavnice. Tamo skuplji proizvod. Poslao upit koja je tacna cijena, naravno ova skuplja sa web stranice.

Slabo sta oni rade po pitanju ovog, najvise se oslanjaju na dobru volju korisnika, ako neko prijavi artikal za neke od ovih stvari.

14. zoi

zoi Veteran foruma

Pa sve dok pare idu neće se oni ništa truditi, samo dalja monetizacija. Džaba što je odron kad nemaš alternative.

15. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

slažem se.

ja recimo prijavim kad nešto primjetim, ali jako rijetko administracija reaguje.

kvaju likes this.
  16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Smanjili su broj osoba koji odgovaraju na prijave...tako da sada prodju 1/2 od 5 prijava. Nekada su prolazile sve...znao sam dnevno nakucati finih olx kredita. Vecina ih se nikada ni ne pregledaju.
    A na olxu je pravilo...radnje koje im mjesecno placaju,mogu sve...njima je sve dozvoljeno

kvaju likes this.
  17. nivla

nivla Komšija

naravno da su smanjili uvazavanje prijava kad sam ja za 2h nakucao preko 300kredita od prijava pogresnih artikala

18. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa ostavi sta i nama ebemu,meni 15 dnevno doata

19. AjnuR_

AjnuR_ Novi član

Iskustvo sa GamingShopBN ?

Interesuje me Rx 9060 XT graficka, na njegovom profilu vidim dobre ponude za mnoge modele, ako neko ima iskustva sa njim bilo bi mi mnogo od pomoci.

20. Picoooka

Picoooka Komšija

Kao i svaki prodavac iz Bijeljine i Banja Luke tj. kada narucis sve ces uredno dobiti i fabricki zapakovano,ali ako bude nekada neki problem reklamacija je upitna.

Kupovao sam ja kod njega procesor i7 14700k i napojnu Corsair HX1200i i sve je doslo fabricki upakovano.