Provjera PIK prodavača - If it sounds too good to be true, it probably is

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NaLe!, Jan 18, 2014.

1. 7mediN

7mediN Aktivista

[​IMG] evo neki od njih je pao izgleda

2. Reventon

Reventon Veteran foruma

Gdje ce zavrsiti hardwer, zna li se sta? :)

3. nFare

nFare Overclocker

Otkako je Srbija uvela nižu poresku stopu za računare ovakvih sivih "shopova" niklo kao gljive poslije kiše, sad fol neke racije :D
    Jednako mi je čudno kad ljudi štede 50 KM na trocifrene iznose i kupuju novo na crnom tržištu, pa kupi radije polovno i rizikuj sa garancijom kao paša.

iPlay and ibran like this.
  4. kvaju

kvaju Komšija

GeekZona? Kupovao netko?

5. Almir

Almir Komšija

treba zabraniti promjenu imena, medalja od 10g olxa a nikad čuo za radnju...

6. Picoooka

Picoooka Komšija

Vecina shopova iz Banja Luke pa i iz Bijeljine su promjenili imena,a neki su kupil stare OLX profile sa dojmovima i napravili OLX shop.

Last edited: Aug 18, 2025
  7. DSA

DSA Aktivista

Jel ono ima neko sa foruma iz Gracanice? Jel vam poznat mozda profil ADAEA? Gkedam neki Unifi AP kod njega da uzmem. Ali mi cudna komunikacija sa njim skroz

8. dams82

dams82 Overclocker

Ima nas iz Gračanice, ja npr ne poznam lika. Vidim da ima firmu, ograde, roletne, komarnici i tako to.... Ima dosta ljudi s tim prezimenom Alibegović kod nas, trebalo bi da je ok, ne krije se, a komunikacija je često loša strana naših ljudi, što neko reče plaše se ljudi koji uljudno pitaju za neki artikal, a kad napišeš koja je zadnja odmah dobiješ odgovor

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

DSA likes this.
  9. Kingpin

Kingpin Aktivista

je li ko kupovao od GamingShopBN iz Bijeljine 2 godine medalja?

10. Picoooka

Picoooka Komšija

Jesam ja dva puta i sve uredno stigne novo i zapakovano.Kao i kod svih sto nabavljaju robu iz Madjarske i Srbije jedino ostaje upitna garancija.

Kingpin likes this.
  11. Kingpin

Kingpin Aktivista

ma da garancija je upitna bitno mi je samo da nije varalica i sl.

Picoooka likes this.
  12. iPlay

iPlay Komšija

13. 7mediN

7mediN Aktivista

14. Tensai

Tensai Komšija

15. Hercegovacc

Hercegovacc Aktivista

Radi s laptopima , uzeo 3 laptopa od njega, jedan je bio ok, na drugom dosla mrtva baterija a rekao da drzi vise od 2 sata i da je sve testirao , morao kupovati novu, i treci laptop poslao mi slabji model od dogovorenog... sad dal je to namjerno uradio il pomjesao nenamjerno ne znam... Za ovaj s mrtvom baterijom kad sam mu javio doduse rekao je da posaljem nazad da ce nac neku polovnu bateriju al nije mi se dalo peglat s polovnom... ne bih da ocrnim covjeka mozda je ispravan , mozda ima previse laptopa pa pomijesa , najvise mi je zasmetalo za ovo s baterijom jer sam mu par puta naglasio da mi je to bitno on je rekao da je testirao da drzi vise od 2 sata a dosla mrtva .... tako da ono ne znam ni ja sam...

Tensai and zoi like this.
  16. boogiepop

boogiepop Novi član

Je li ima neko iskustav sa ovim Juger prodavacem iz Kiseljaka?

17. 7mediN

7mediN Aktivista

uzimao sam prije par godina komponente za laptop, sve uredno

boogiepop likes this.
  18. boogiepop

boogiepop Novi član

Nazalost prodano vec, ima li neko iskustva sa ovim CyberZone iz Gradiske? :)

19. boogiepop

boogiepop Novi član

Narucio sam na kraju od CyberZone-a, mislim da mogu da preporucim ovog prodavaca. Veoma brzo odgovara i nema zavlacenja, snimio je i benchmarks koje sam trazio da mi posalje i hardware je u odlicnom stanju prema benchovima i temperature su dobre, iako je koristena graficka.

7mediN likes this.
  20. mickey84

mickey84 Novi član

Nije Pik prodavac, ali jeste prevarant. Po onoj nasoj staroj narodnoj poslovici, prilika pravi lopova, kad je karakter slab.
    User Trapix na Olx ( Nadin Softic, Marsala Tita 3, Sarajevo, 062/532-198), profil star 8 godina, verifikovan brojem i mail-om. Narucio racunar i monitor u vrijednosti 7600KM.
    Kolege iz firme kad su pravili tovarni list greskom umjesto 4 paketa po 1900KM naprave zadnji paket na 10KM, tj umjesto 7600KM otkupnina stave 5710KM, tj 1890KM manje. Covjek preuzme i ne javi nista. Kad nam je Euroexpress vratio novac, moji iz firme shvate da su pogrijesili za 1890KM. Nazovu ga, on ih blokira, a kasnije ugasi broj.
    Prijavljen sa svim podacima i dokazima (kopija fiskalnog i garantnog, kompletna prepiska i dogovor, ovjerena potvrda Euroexpress-a itd) u MUP, a poslije toga ide i tuzba.
    Potrajace malo dok se sve rijesi, ali izacice mu na nos ovo. Tako da, eto, i dalje nam ima svakakvih.

DEAGLE, bhd, Qler and 3 others like this.