Provjera PIK prodavača - If it sounds too good to be true, it probably is

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NaLe!, Jan 18, 2014.

1. zoi

zoi Veteran foruma

Tu mi najviše žao radnika, a taj će nadam se naučiti lekciju.

2. 7mediN

7mediN Aktivista

ako nista korisnik je barem uredno okacio stari racunar na olx za skromnih 1900 maraka

3. zoi

zoi Veteran foruma

Pa to da vrati dug što mu je ostao.

7mediN likes this.
  4. zippoo

zippoo Veteran foruma

Hajmo mu svi poslati neku poruku na olx,kao da vrati covjeku dug,prica se po internetu ,bla bla :D

5. selvin

selvin Moderator

Pa jedino moze @mickey84 tako nagrebusit ako covjek potrazi i nabasa na svoje licne podatke, adresu i telefon javno objavljeno jer bi mogao dobit kontra tuzbu po Zakonu o zastiti licnih podataka. Nisam htio editovati ja, ali iskreno preporucujem da to odradi. Pogotovo jer je pokrenuo proces na sudu, a ovdje je dovoljan olx profil.

Edit: Da dodam jos, moze biti tumaceno i kao krivicno djelo ako se ustanovi da je povodom te objave i takvih poruka, covjek se brinuo za svoju sigurnost bla bla bla... Ne bih se igrao s tim :)

Last edited: Nov 11, 2025
  6. Reznor

Reznor Overclocker

Nazalost, iako je i krivica kupca sto se povukao, ovdje su radnici napravili gresku sto su stavili tu vrijednost otkupnine, te nije ocito isla kupoprodaja putem OLX vec preko drugog servisa, i to je sad malo teze oboriti cak i sa dokazima.
    Privatne podatke kao adresa, ime i prezime ne treba javno dijeliti radi obostrane sigurnosti, ali bez obzira na to treba paziti gdje se i sta objavljuje danas javno i na internetu ukljucujuci i neke druge osjetljive informacije.
    Oko toga sam i ja kao kupac skeptican kad treba dati velike pare, a prodavac ne dopusta slanje artikla putem OLX dostave.
    Jednom mi se desilo da prodavac mi je usmeno rekao mogu otvoriti paket, ali pri slanju nije naznacio i onda me bh post express peglao s tim, govoreci mi kako su oni realizovali i skuplje dostave.
    Ono kakve veze ja imam s tim jeste li vi i ferarija isporucili u paketu, zelim znati je li u kutiji drvena klada ili hardver :D

Vama sretno i da uspijete izvuci svoj novac.

7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Samo otvaranje i pregled paketa. Ko to ne oznaci,samo mu vratim paket. Takodjer prije slanja kazem da je to obavezno oznaciti ali eto,ljudi kao ljudi,malo ko postuje dogovor. Ja svako malo sa tim imma problema i to od ljudi koji ne zele prevariti,nego jednostavno ne razumiju sta je online trgovina i kako funkcionise.
    Drugi veliki problem su Poste RSa,jer njihov software nije kompatibilan sa olxom...pa iako neko na olxu oznaci da je dozvoljen uvid u sadrzaj,ovi iz RSa to i ne gledaju,nego oni imaju one svoje paragon naloge koje popunjavaju rucno i onda ako covjek ponovo ne naglasi da se oznaci kvakica za pregled paketa,dodje paket koji ne mogu pregledati. Pa onda ide peglanje,mora posiljalac slati mail posti,pa dok oni izmedju sebe iskomuniciraju,prodje par dana .

Inace,sve probleme koje imam u godini sa slanjem i primanjem paketa,95% ih je djelo posta RSa i njihovih nesposobnih radnika,sto postara sto salterasa.

Last edited: Nov 12, 2025
  8. Mujka

Mujka Komšija

haha
    Selvin koda zivi u njemačka :D

p4ja likes this.
  9. selvin

selvin Moderator

Ljudi su zbog komentara na facebook-u krivicne dobijali pa onda uslovna i ne mozes uvjerenje o nekaznjavanju dobit. Pa ti vidi gdje zivis, ja znam gdje zivim :) Kontaju ljudi mi smo Zimbabve sa zakonom i da mozes radit sta hoces, dok se ne opeku. Samo dajem prijateljski savjet, svako nek radi sta mu volja.

aNaToMiC ! likes this.
  10. Mujka

Mujka Komšija

pa nije stavio njegov JMBG XD

11. Haker

Haker Veteran foruma

Kao i da jest. Mada realno nema nista od toga sto je to ovdje stavio, mi nismo utjerivač̣i dugova

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

12. Haker

Haker Veteran foruma

Jesu me ssFatali, koliko vidim.ovo je pozivni za Estoniju
    [​IMG][​IMG]

13. Qler

Qler Veteran foruma

Koliko će raje na ovome pasti..

14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Vec su neki pali...u principu,uzmu ti viber account,tj. broj i onda ga dalje mogu zloupotrijevljavati za sta oni zele.
    Jer ovom navlakusom im ti das verifikacijski kod kao da si to "ti" i onda tebe izloguje sa vibera .

15. kvaju

kvaju Komšija

Meni su ovo poslali cim sam oglas objavio, poslao mail podršci, kazu znamo.

A da prijavis ista na ovom olx, dok sve podatke uneses prođe te volja ista i prijavljivati.

Sent from my iPhone using Tapatalk

zoi likes this.
  16. zoi

zoi Veteran foruma

olx je svrha sam sebi.

bhd likes this.
  17. Haker

Haker Veteran foruma

Odmah block ali Sad kad mi dodje nova kartica tačno je necu koristiti po internetu.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

18. mickey84

mickey84 Novi član

Pa nisam podatke postavio da bi neko utjerivao moje dugove, nego da “gospodin” ne prevari jos nekog - valjda za to tema i sluzi.
    Sto se utjerivanja duga tice, inspektori Mup-a me uvjeravaju da ce biti rijeseno, samo je nasa administracija uzasno spora, pa ce potrajati. Sto nije nikakav problem, bitno je da na kraju pravda bude zadovoljena.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Last edited by a moderator: Nov 13, 2025
    7mediN likes this.
  19. iPlay

iPlay Komšija

Mene zanima, zašto dosta ljudi ne koriste BH Express dostavu preko OLXa već insistiraju na nekoj drugoj? Ja u dva navrata nisam poručio artikl od osobe koja nije željela koristiti BH Express dostavu preko OLXa.

20. selvin

selvin Moderator

Pa imaju ugovor sa nekom drugom postom gdje je jeftinije. Iskreno, nije nista sigurnije ako se ide preko olx dostave, samo pojednostavljuje, ne moras ti trazit necije podatke i slicno, sve je automatika.

dams82 likes this.