Provjera PIK prodavača - If it sounds too good to be true, it probably is

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NaLe!, Jan 18, 2014.

1. Aldiin

Aldiin Overclocker

Kako si došao do te brojke?

2. dams82

dams82 Overclocker

Pa tu i jeste problem, nema drugi dan, ako je brza pošta onda ide u 24 sata, za dva dana će doći i obična pošta koja košta manje.... Ti imaš vremena hodat, ja npr nemam I nemam se kad drndat po zgradi pošte i natezati s neljubaznim radnicima na šalteru. Kad mi kaže idi ti kući donijet će tebi poštar (jer mu je mrsko pogledat ima li pošiljka na polici). Meni recimo EuroExpress dostavi u 11 sati ujutro, znači svaki put dolazi u 11,nema kašnjenja, kurir ima rutu i ja sam u 11,to je to, tačan k'o sat.... Samo ja npr ne kupujem to kao ti od fizičkih lica pa nemam problem ni sa pregledanjem pošiljke ni sa cijenom dostave, samo tražim kvalitetnu uslugu što uključuje i tačnost....

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

zippoo likes this.
  3. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa sve ima svoje i svako ima svoje stavke koje su mu bitne,kao i cijenu koju je spreman platiti. I ja bih gledao isto kao i ti,da mi se samo dostavlja roba i da od te robe meni zavisi cijeli danasnji dan,da li cu nesto zavrsiti ili necu.
    Ali kod mene je druga prica,gdje salju privatni korisnici,gdje se svakodnevno pokusava uvaliti nesto,iako je dozvoljen uvid u sadrzaj.
    Evo telefon od neki dan dan ...navodno 100% ispravan i bez mana...kada sam otvorio paket pred kurirom i upalio,imamo prvo pokusaj sakrivanja mane a onda kada sam prebacio na svijetlu temu,dobijemo ovo. Uzivo se jos vise pokusava uvaliti,8/10 ponudjenih telefona budu neispravni,iako svi kazu da je sve ispravno i bez mana.

4. dams82

dams82 Overclocker

Ma meni ne zavisi mnogo od toga kad će doći, ali želim da me se ispoštuje ako sam platio uredno. Nerijetko ženi dođe materijal za posao i to mi zna biti važno nekad ako joj je nečega nestalo, ja za svoj posao ne koristim brzu poštu, radim s firmama koje imaju svoju dostavu i tu je mnogo lakše jer imaju dnevne dostave više puta pa uvijek dođe u toku dana sve.... Ja da radim svoj posao dok ovisim o brzoj pošti davno bi poludio s njima....

5. Haker

Haker Veteran foruma

Evo u srijedu predao paket, četvrtak bio Kod kupca, sad novac meni došao (subota)
    Nije najbrže na svijetu, ali opet islo je za B Luku tako da je ok.

6. Reznor

Reznor Overclocker

Ne znam jeste li vidjeli, nova opcija za slanje pošiljke dostupna, prodavač sam reguliše pošiljku, nije više isključivo BH Post Express.

zoi likes this.
  7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Sta tacno mislis ?
    U fazonu da mozes odabrati i neku drugu brzu postu ili ?

8. Reznor

Reznor Overclocker

Drugu kurirsku službu ne možeš odabrati, samo je BH Post Express opcija, vjerovatno bi se morao neki ugovor napraviti sa partnerima da se uvede opcija.
    Ono što danas vidjeh je da piše "Prodavač organizuje sam dostavu", ispod je ista forma za unos podataka kao za BH Post Express, plus imaju još neke dodatne stavke kao masa paketa da se izabere.

Dakle, postoji opcija, ali očito je niko ne koristi nego ide preko prepiski u privatnim porukama.
    Možda i nije nova, ali prvi put vidim da je iskorištena.

Nije ništa specijalno, jer opet neko ručno mora spakovati pošiljku ili zvati kurirsku službu i sve organizovati, a tracking isto nije uvezan, ali barem ima neki trag da je kupoprodaja i slanje ugovoreno.

Last edited: Dec 3, 2025 at 9:23 PM
  9. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ti vjerovatno mislis na opciju "posalji artikal"...jer je to to.
    Ja to koristim redovno,jer mi je lakse...npr. javi mi se neko na fb na oglas i hoce kupiti,ja mu uzmem podatke,napravim brzinaki oglas za slanje na olxu i kliknem na opciju "posalji artikal",unesem njegove podatke,spakujem robu i sutradan kurir na vratima. Ide uredno i tracking broj i bodovi na olx. Samo sto kupac ne mora nista klikati da naruci preko olxa,niti mora imati olx nalog.

Ovo ima vec najmanje godinu dana...moguce cak i malo duze.

kvaju likes this.