Provjera PIK prodavača - If it sounds too good to be true, it probably is

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NaLe!, Jan 18, 2014.

1. AggressoR

AggressoR Komšija

Meni bas treba graficka. hhh

2. Reventon

Reventon Veteran foruma

5070 Ti za 765KM? Daj dvije odmah :D

3. dino73n

dino73n Veteran foruma

Da su euri malo je.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

4. dams82

dams82 Overclocker

Ne znam šta pokušava, vjerovatno će tražiti uplatu unaprijed pa na taj način prevariti kupca....

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

5. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Zato i kazem treba ga navuc da misli da je nekog upeco. Navlacit ga polako. Cisto iz zajebancije. A onda razocarenje :D :D :D

dams82 likes this.
  6. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

7. zoi

zoi Veteran foruma

Ja se ponadao da će ga otvoriti kao konkurenciju olx. Ne očekujem ništa bitno bolje za nas.

8. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Mislim da im je monetizacija najveci problem. Za 150km otvoris OLX shop, copy/paste-as distributerski cjenovnik, i na 80% upita nema na stanju ili nije ta cijena.
    Vise bih se obradovao da Amazon dostava proradi do BiH

bhd and Reventon like this.
  9. Reventon

Reventon Veteran foruma

Amazon bi sahranio Olx.

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Drzava ce uskoro i kod nas smanjiti max iznos na pakete koji se ne oporezuju,plus ce uvesti dodatni porez na pakete,nesto kao sto radi Hrvatska a i Njemacka sa Temu-om. Tako ce biti i kod nas uskoro.
    Tako da opet ne dobijas nista.

Vezano za ovu vijest...na olxu su opet poskupili izdvajanje artikala i to procentualno pofino...15-20%. A oni kako poskupljuju,sve manje i manje ljudi i ulazi na olx. Moje statistike pregleda artikala su ocajne u zadnje vrijeme...izdvojeni oglasi ne dobace ni do 100 pregleda,neizdvojeni 30-40. Nesto sto si prije imao u 15 minuta od objave ,sada nemas ni 2 dana nakon objave.
    Ne moze se ista stvar poskupljivati u nedogled. Sada kupis 100 olx kredita i upitno je mozes li izdvojiti 1 oglas sa svim onim stavkama...a to je u parama 10 KM.
    Izdvajanje telefona,2 dana,bez automatske obnove je sada 36 olx kredita...do prije 5-6 dana bilo 30 kredita. Na nekim drugim kategorijama je i vece poskupljenje.
    Oni kad god vide pad prometa,ide dizanje cijene a dizanje cijene vodi u novi pad prometa i posjeta i oglasa...dakle kopaju rupu sami sebi.
    Ako ovaj dvojac sto je i osnovao pik ne poradi nesto na cijenama oglasavanja i ako ne nadju nacin da vrate korisnike na stranicu...dzaba su krecili...ici ce silaznom putanjom.
    A olx od 2020. ide silaznom putanjom...peak je bio u koroni ali dobro,to je i razumljivo,jer je raja vecinom bila kuci i zatvorena i da se ubije dosada,visilo se na olxu,kao da je drustvena mreza.

11. zoi

zoi Veteran foruma

S jedne strane sve više to poskupljuju, a s druge strane sve više ubacuju reklama, kao da si na nekoj stranici za vijesti a ne na oglasniku.

Amazon da dođe ne bi za olx mnogo promjenio, nije Amazon zamjena za olx nego ebay.

12. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Ne bi amazon nesto puno promjenio kod nas. Da, imali bi pristup vecem izboru robe, s druge strane imali bi cijene svakako evropskog amazona. Kad bi imali cijene i popuste kao oni u americi, onda bi to bilo drugacije.

13. kvaju

kvaju Komšija

Ako se Ado Bu vrati kao sto govore ja mislim da ovo moze samo na bolje ici sto se pika tice.

Stvorili su jedan izvrstan proizvod, i sve sto su pokrenuli bas je radilo, sjecate se gamers.ba, derneka, ja mislim da je to sve jedna ekipa bila.

Olx kad ih je preuzeo, mislio sam ode sve u qrac, ali mislim i dalje da je ako ne i najbolja stranica za oglase.

Sent from my iPhone using Tapatalk

p4ja likes this.
  14. p4ja

p4ja Komšija

Njegova je i korpa.ba

15. bojler

bojler Aktivista

kucam u search i samo mi jedan post izbaci za blue tech, i mene zanima jel ovo legit. Lik prodaje ps5 pro nov neotpakovan za 1489km što je dosta niska cijena za pro.

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Vjerovatno je legit,to su ovi sto imaju registrovanu radnju (ili nekog sa radnjom) pa onda tuse robu i preko olxa,imaju kataloge od dobavljaca i samo na nabavnu cijenu dodaju marzu.
    Samo uzmi cijenu sa rezervom...moguce da kada se javis,napise drugu cijenu,vecu.
    Posalji upit i pitaj cija je garancija...to ti je jedino bitno.

bojler likes this.
  17. iPlay

iPlay Komšija

18. 7mediN

7mediN Aktivista

ovo neko trola na hwb diskordu ili se stvarno advokat javlja sa ovim chatgpt porukama

19. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Ako nije dostavljeno u sluzbenoj pisanoj formi sa pecatom i potpisom, te OLX nazivom korisnika koji se spominjao ne bih se obazirao mnogo, ali bih svakako odgovorio gdje i kako da posalju sluzbeni dopis. Ako ne zelite dalje da se raspravljate uklonite sadrzaj ali licne podatke korisnika mickey84 ne saljite, to mogu dobiti samo sudskim nalogom ako je toliko ozbiljno.

20. Ragnarok

Ragnarok Komšija

U potpisu dopisa su uredno navedeni svi kontakt podaci. Moze se provjeriti da li kancelarija zaista postoji i traziti dodatne informacije. Meni ne lici bas na trolanje.