Provjera PIK prodavača - If it sounds too good to be true, it probably is

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NaLe!, Jan 18, 2014.

1. Reventon

Reventon Veteran foruma

2. selvin

selvin Moderator

Mozda je troll, mozda i nije. Nije ni bitno. Editovao sam post. Post i sa klix foruma je izbrisan. Tad sam odmah napisao da nije ok pisati javno licne podatke, pogotovo mickey kao pravno lice da to pise za svog kupca. Ovo sto "advokat" pise za forum da je duzan nesto da uradi... forum nije pravno lice niti je bh forum, a da je mickey objavio ovo na tomshardware forumu, sigurno bi Tanja i na njihov discord pisala? Jedino sto ovaj forum veze za BiH je jezik, clanovi i korijeni. Barem koliko ja znam.

Last edited: Mar 25, 2026
  3. Haker

Haker Veteran foruma

Ova moze samo prijetiti ovom tipu sto je objavio i to je početak i kraj. Svakako je to objavljivanje podataka glupo koliko god neko zaslužuje da ga se javno prozove

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

4. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Mislim da i moraju dokazati identitet user-a, sto je nas sudstvo lijepo reklo "Ima raznih Asima ..", tako da svi useri su anonimni i svaka slucajnost sa userima sa drugih platformi je upravo to, slucajnost.
    Sa druge strane hwb nije hostan u BiH nema, nije pravno, lice. I da zele nesto postici, kome da adresiraju zahtjev, Bingovom burazeru pretpostavljam.
    Zalit se na sadrzaj na ovom forumu je kao zaliti se na sadrzaj grafita na napustenoj garazi iza Velepekare.

aNaToMiC ! likes this.
  5. mickey84

mickey84 Aktivista

Sad citam ovo.
    Na godisnjem sam, cim se vratim u BL zvacu ovu kancelariju da provjerim je l’ “gospodin” toliko postenje i karakter da napravi prevaru i jos ode kod advokata i da lazni iskaz.
    A i kad se zavrsi postupak koji je u toku, iznijecu ovdje sve detaljno, kako se ovakve prevare vise ne bi nikome desavale.
    Takodje, kad dobijemo pare nazad, poklonicu ih u dobrotvorne svrhe.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

6. monK

monK Komšija

Mickey,

gledajući komunikaciju na Discordu - ne sumnjam da si u pravu, ali mislim da treba ukloniti njegove podatke - zbog ovo malo foruma što je još aktivno.
    Ja isto tako ne mogu da vjerujem da bi neko ko se ozbiljno bavi pravnim pitanjima o zaštiti ličnih podataka slao histerične copy paste poruke sa potpisom putem Discorda.

7. 7mediN

7mediN Aktivista

jel ova aktivacija oglasa neka nova stvar, ne sjecam se da je prije trebalo

okacim auto na olx, aktivacija 77 kredita i izdvajanje na 2 dana 54 kredita, bolesno skupo

8. selvin

selvin Moderator

Mislim da se naplacuje barem 7-8 godina za vozila i nekretnine. Samo sto su cijene rasle godinama...

7mediN likes this.
  9. Haker

Haker Veteran foruma

Tako je i bez izdvajanja zaboravi, imat ces tri pregleda dnevno.

10. 7mediN

7mediN Aktivista

ako nista ovo bi trebalo biti malo jeftinije korisnicima koji duze koriste olx
    nije da su ozbiljne pare, 15ak maraka, al ako nastave sa poskupljenjima stvarno nece bit smisla

11. nivla

nivla Komšija

izdvajanje je bacanje para, izdvojis auto i stoji ti na listi 300-400 izdvojenih auta

12. Haker

Haker Veteran foruma

Gledaj preglede. Sjećam se da sam potrošio preko 100km dok nisam prodao. Bez izdvajanja nema pregleda.

13. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ja sam neki dan stavio grafu na prodaju. Izdvojio je na naslovnicu i prodao za 10 minuta.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

14. nivla

nivla Komšija

3000 pregleda nula poziva, prodao na kraju preko poznanstva

15. NaLe!

NaLe! Aktivista

Je li Doper-Tech pouzdan? Znam da se stalno pojavljuje na OLXu, ali nisam nikada ništa od njih uzimao.

16. nivla

nivla Komšija

sta te konkretno zanima, mozda ti ja mogu ove refurbrishes stvari povoljnije nabaviti
    @NaLe!

NaLe! likes this.
  17. Haker

Haker Veteran foruma

Pa jest, drug je kod njih kupio cijeli office i jos dosta ljudi je kupovalo

NaLe! likes this.
  18. NaLe!

NaLe! Aktivista

Trenutno sam ganjao TCL tv, međutim uspio sam u međuvremenu dobiti od Geneleca bolju ponudu, tako da idem lično preuzeti.

Ali drago mi je čuti da su pouzdani, jer sam skoro ganjao i neki NUC, i uvijek su mi bili među prvima s rezultatima.

19. nivla

nivla Komšija

je li neko upratio profil freebox, vrlo sumnjivo sve, od lokacije tesanj do pronalaska nekog anonimusa sa artiklima ispod cijene po raznim market placeima na internetu, s lokacijom u visokom