Provjera PIK prodavača - If it sounds too good to be true, it probably is

Discussion in 'Generalna diskusija' started by NaLe!, Jan 18, 2014.

1. Almir

Almir Komšija

Zar neko kupuje po ovim cijenama :) malo ću otići offtopic, generalno nikada ne kupujem polovan hw, i tako baka ode u šipke...kupim hdd od 8tb više komada , hdd svi sa zdravljem na 100%, ali ja muku mučim sa zfs pukne random 10-15dana i sl inače su diskovi wd crveni pro, i da sam rahat nisam sa tim prostorom imam 3x8tb kasnije sam izvukao da su diskovi 20/21godina i tako imaju fino online dana...

Čekam da se tržište vrati u normalu pa da kupim nove, a inače sam morao kupovati jel su stari od 2tb odradili posao 12godina.

Da li neko ima ideju kad bi se tržište moglo vratiti u normalu i da li će se vratiti....

... i meni se čini da samo monitori nisu otišli gore, da se može uloviit neki dobar deal, a ovo ram, nvme je sve otišloo...

2. mickey84

mickey84 Aktivista

Uradi sa Wd Data Lifeguard extended test za svaki disk posebno. Ako imas bilo kakav problem, tu ce se pokazati.
    Ne ocekuje se prije 2028-me pomak cijena na dole, a i tad je upitno u kojem obimu ce biti.
    Ako AI bude ono sto svi ocekuju da ce biti, ja ne ocekujem nista bolje cijene u narednih 5 godina.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

3. KingT

KingT Veteran foruma

Ja imam neku konfiguraciju u kosarici cisto informativno, (RTX 5070 Ti, R9 9900x, 32GB DDR5 6GHz CL 36, 2TB P510 itd) na jednom web siteu u njemackoj i pratim cijene od 9.februara pa do danas , konfa pojeftinila cca 200 EUR (2546 vs 2367 EUR).

4. p4ja

p4ja Komšija

Sad ti je vakat da kupis i presvuces karticu